Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

noe

niezłe odszkodowanie zapłaci POLSKAtej babce uwazacie ze słusznie?

Polecane posty

Ta kobieta dzięki temu że zmuszono ją do urodzenia dziecka obecnie jest niemal całkiem ślepa. Nie wiem czy dla dziecka świadomość że przez niego matka nie widzi ma być lepsza od tego że chciała usunąć płód kiedy jeszcze był na to czas. Ja pani Tysiąc składam podziękowania. Poczytajcie przez jakie piekło muszą przejść kobiety które chcą LEGALNIE usunąć ciążę. I często pomimo starań nic z tego nie wychodzi. Może teraz, dzięki tej sprawie, coś się w końcu zmieni. Jak dla mnie 14 tys. złotych to gówno zważywszy że pani Tysiąc nie widzi. Pieniądze to nie wszystko, ale nie wymyślono jeszcze lepszej rekompensaty w takich sprawach. Zostało złamane prawo, a za to się płaci frycowe.

Gość
tak jak napisała shalla powie dziecku:\"chciałam cie zabic ale nie pozwolili i teraz cie musze miec i za to mi zapłacono \" DZISUS!! ludzie was to nie razi?

To czy kocha swoje dziecko nie ma nic wspólnego ze sprawą. Kobieta nie ma przecież pretensji do dziecka tylko do lekarzy. Czy gadałybyście tak samo gdyby ciąża pochodziła z gwałtu? Też nie należy wówczas skarżyć lekarzy bo co dziecko winne? A gdyby matka zmarła to co? Też nie skarżyć?

wydaje mi sie drogie forumowiczki ze nie wam oceniać ta kobietę, a jeżeli chodzi o odszkodowanie to powinien je zapłacic lekarz który odmówił wykonania tego zabiegu a nie państwo Polskie, bo nie jest winą zadnej z nas czy naszych rodzin ze ta pani została poszkodowana, a niestety pieniądze na to odszkodowanie pójda z naszego budżetu, a lekarz umyje raczki i bedzie się śmiał z boku, moim zdaniem kazdy lekarz powinien płacic osobne OC i to z tego ubezpieczenia powinny byc pokrywane takie szkody

Gość
inni sa prawie slepi i wnosza modły do boga aby dał im dziecko nie chcac nic wiecej nawet centa tylko miec dziecko a ta baba to egoistka mysli o sobie i swoim zyciu o swoim wzroku, a nie mysli o zyciu swego dziecka ani o tym co to dziecko bedzie czuło jak dowie sie co i jak sie odbyło w sadzie dla mnie to byłaby tragedia

Gość dffdff
w każdym razie ta kobieta bardzo przysłużyła się nam wszystkim w walce z bezdusznością państwa, traktowaniem przedmiotowym kobiet i lekceważeniem ich praw

Gość dffdff
uważam też że dzięki odszkodowaniu będzie mogła lepiej zadbać o swoje dzieci, więc nikt mi nie powie że to egoistyczne a dziecko niegłupie zrozumie o co tak naprawdę chodzi

zadoscuczynienie za jego urodzenie:o ? Raczej odszkodowanie za skazanie na kalectwo:o Moze kiedys zaczniesz chwytac pewne subtelne roznice:o Gdyby nie chciala tego dziecka, gdyby nie bylo dla niej wazne, moglaby oddac do adopcji. Nie zrobila tego, mimo ze rodzac je stracila wzrok. A teraz ma czekac na manne z nieba? Liczyc na to, ze Bozia dala to Bozia nakarmi? Niestety odebrano jej prawo zadecydowania o wlasnym zyciu - stalo sie. Tylko niech teraz ktos beknie za odebranie jej zdrowia i szansy na podjecie pracy. Bo bedac niezdolna do samodzielnego zycia niestety nie wykarmi trojki dzieci z renty inwalidzkiej:o

Nie uważam się za egoistkę ale na miejscu pani Tysiąc też prawdopodobnie chciałabym usunąć ciążę. Ona ma jeszcze dwójkę innych dzieci którymi musi teraz zajmować będąc niewidoma. Zresztą takie gadanie jest o dupę rozbić, sprawa tyczy tego że złamano prawo i domagano się rekompensaty. Uważam że słusznie. Uważam też że takie pieniądze jakie jej przyznano to za mało. Zgadzam sie też że powinni zapłacić lekarze, a nie podatnicy. To czy ktoś iny na miejscu tej pani zdecydowałby sie urodzić to jego sprawa. Ona wybrała inaczej i odmówiono jej tego choć miała do tego prawo.

Uwazasz ze ci co sa prawie slepi i wznosza modly do Boga o dziecko sa tak wspaniali? Bo moim zdaniem skrajnie egoistyczni i nieodpowiedzialni:o Nie mysla o tym, ze byc moze nie beda w stanie zaopiekowac sie dzieckiem na tyle, ile ona wymaga... bo ONI CHCA dziecko:o

Gość jak czytam
mama trojeczki jak Cibie czytam to trzymam sie za brzuch ze smiechu:-) Taka dorosła matka 3 dzieci a tak niezbyt rozgarnieta:-) Jezeli regularnie łyka sie tabl.antyk.to nie dochodzi do owoluacji i nie ma czegos takiego jak dni płodne i niepłodne:-)Co do Twojej wpadki to owszem,wpałas stosuyjac cilest ale nie ze wzgl.na mała skutecznosc tabl.tylko po prostu albo nieregularnie,w duzych odstepach czasowych je zazywałas,albo miałas wymioty lub biegunki.Czytajac ulotke trzeba sie do niech dostosowac ,ale trzeba miec na uwadze,ze jezeli mamy zapelnony zoładek pokarmem lub łykamy tabl.zaraz po jedzeniu lub niedługo przed jedzeniem to wchłanalnosc tabl.w organizm wydłuza sie.Ja szczegolnie biore tabl.prawie na pusty zoładek,5,6 h od kolacji wiec moge brac pod uwage 4godzinna wchłanalnosc,ale jezeli tak sie zdarzy,ze zjem zaraz po łyknieciu lub przed łyk.tabl.to zawsze wiem,ze do tych 4 h musze dołozyc jeszcze ze 2 a nawet ze 3 h na wchłoniecie tabl.i jezeli w ciagu tych 7,8 h wystapia u mnie wymioty lub biegunka to za jakies poł h.po tym biore ponownie tabl.a jezeli nie chce tego robic to stosuje dodatkowe zabezpieczenie,ale to zalezy od tego w jakim tyg.brania tabl te historie mi sie zdarzyły...wiec jezeli wpadłas to ze swojej winy-tylko ze swojej

Własnie... i najłatwiej jest powiedzieć ze antykoncepcja zawiodła. Wi ęc jezeli nie potrafi sie jej używać... to celibat może:o

Nawet gdyby w ogóle nie stosowała antykoncepcji to ZŁAMANO PRAWO!! Naprawdę tego nie rozumiecie? 14 tys. euro to też gówno. Gdyby to było USA dostałaby ciężką kasę i w jakiś tam sposób poprawiła życie sobie i dzieciom. Życie, które obecnie ma spieprzone dzięki lekarzom mającym gdzieś prawo.

Gość
czytałam jej wypowiedz ze jesli zajdzie w 4 ciaze z pewnoscia ja usunie czyli .....jaki wniosek ? dla mnie ta baba jest zerem zerem kóre kłamie dla pieniedzy

Gość jak czytam
A co do tej Pani Tysiadz to z jednej str.jestem za ,ze ona wygrała,bo lekarz powinien Jej ta ciaze usunac>ale z drugiej str.powinna dostac mniej pieniedzy,bo lekarze Ja poinfornowali,ze zachodzac w kolejna ciaze moze spodziewac sie znacznego pogorszenia wzroku lub jego utrarty,wiec ta Pani powinna zabezpieczac sie przed ciazą.Jest wiele metot zapobiegawczych ktore nie rzutowałyby na jej zdrowie.I jesczze jedno,juz Ktos o tym napisał,zal mi tego dziecka,ktorego Ona sie chciała pozbyc .Takei nagłąsnianie sparwy wpłynie źle na psychike tego dziecka,bo dziecko jak urosnie to na epwno sie dowie,ze matka nie chciała aby sie Ono ur.

euglena - niestety prawo ani zniszczone zdrowie tej kobiety nikogo tu nie obchodzi. Nie kazde prawo jest dobre. To akurat JEST dobre. Nie stawiajmy nigdy zycia przeciwko zyciu...

Gość
niby slepa ale o bzykaniu mysli non stop seks jest dla ludzi kórzy zdaja sobie sprawe z jego konsekencji antykoncepcja równiez

A co ma oslepnac do reszty a mimo to urodzic czwarte:o ? Wydaje mi sie, ze matka trojki juz urodzonych dzieci powinna troche pomyslec o ich przyszlosci i warunkach, jakie jest w stanie im stworzyc a nie o zaludnianiu swiata:o

Jezuuu... slepota zapewne w Twoim mniemaniu zaspokaja potrzeby seksualne czlowieka:o

Gość jak czytam
euglena nie beirzmy pod uwage USA,bo tam jezeli masz dobrego adwokata to mozesz dostac odszkodowanie za wszyskie bzdurne rzeczy za ktore w normalnym kraju mogłabys byc sama oskarżona,ze działałas przeciwko sobie..weź taki prosty przykład ,palisz papierosy ,masz astme i wiesz ,ze palenie niszczy zdrowie coraz bardziej ale palisz dalej ,wiec sama sobie szkodzisz a w USA horendalne odszkodowania dostaja ,bo pala i raka dostaja,normalan paranoja,wiec tak trzeźwo spojrzec to ta pani Tysiadz powinna jeszce kare zapąłcic za toz,e wiedziała ,z enie moze zachodzic w ciaze bez uszczerbku na swoim zdrowi a mimo to nie dostosowała sie do tego.A teraz cała Polska bedzie tej Pani płacic za to,ze kobeita bezmyslna jest.

Euglena... rozumiem, ale ja na miejscu tej pani pewnie zamiast składać wniosek do trybunału, dziękowałabym bogu że nie straciłam całkiem wzroku i ze jednak urodziłam i mam zdrowe dziecko. Przecież ona mówi ze kocha i ze ma świetny kontakt z tym dzieckiem:o Ale różni ludzie chodzą a po tym swiecie. Mam tylko nadzieje ze nauczy sie używać dobrze tej antykoncepcji i nie zajdzie w kolejna ciążę.

Gość lauraimpresja
co dzien afera wstyd mi za nasz kraj zeby sie az gdzies u innych procesowac powinnismy dostawac kary za karami, tylko, ze zwykli ludzie placa za głupote tych na stołkach

Gość jak czytam
akurat w tym przypadku najwiekszy bład i głupote popełniła Pani Tysiadz bo nie zastosowała sie do ostrzezenia lekarza aby w ciaze nie zachodzic

Gdyby nawet pani Tysiąc była ostatnią suką i niemoralną kretynką i postanowiła sobie że będzie co pół roku zachodzić w ciążę, to może domagać sie legalnej aborcji bo prawo to przewiduje. I w razie gdyby jej tego prawa odmówiono może domagać sie odszkodowania. Wniosła sprawę do Strasburga bo zostało złamane prawo. Idiotyzmem jest zakładać, że zaszła w ciążę po to żeby dostać odszkodowanie, biorąc pod uwagę że wcześniej starała się legalnie ciąże usunąć. Bez sensu jest przytaczanie przykładów z koncernami tytoniowymi, bo w tamtych wypadkach nie chodziło o łamanie prawa. To zupełnie inna beczka.

Gość
za kilka lat matki beda wnosic sprawy do sądu za to ze maja blizny po cesarskim cieciu i beda domagac sie odszkodowan bo nie beda mogły zakładac sexi bikini na plaże co za ludzie ?co za swiat ? co za czasy? ja bym nie umiała z tym zyc bo dla mnie dobro i zdrowie dziecka sie liczy przede wszystkim a dla wielu tylko forsa !.kasa! euro! itd itp

Gość jak czytam
Czyzby w Polsce był tylko jeden lekarz ginekolog???Jezli jeden nie zgodził sie na to to powinna isc do drugiego..piatego..i trafiłaby na takiego,ktory by podpisał zgode na aborcje a poza tym to chyba nie tylko jeden lekarz decyduje o aborcji ale w takich przypadkach podejmowane sa konsultacje,widocznnie tej pani nie chciało sie szukac i moze juz zakiełkowało jej sie w głowie,ze bedzie dochodzic odszkodowania.

Gość to słowa pani Tysiąc
Odpowiadając na pytania dziennikarzy Alicja Tysiąc podkreśliła, że kocha swoje trzecie dziecko tak samo, jak pozostałe. Pytana, co zrobiłaby dziś w takiej samej sytuacji odparła: "dziś, gdybym zaszła w czwartą ciążę, usunęłabym ją".

Gość
skoro usłyszała o dlekarza ostrzezenie ze nie powinna zajsc w ciaze to dla mnie jest oczywiste ze powinna sie zabezpieczac potrojnie albo zaniechac seks igraszek całkowicie i po sprawie ale nie umiała sobie odmówic i pozałowała na antykoncepcje sama jesy sobie winna głupia baba i tyle