Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
przenoszę

ile kosztuje szczepionka na rka szyjki macicy???????

Polecane posty

ile kosztuje szczepionka na rka szyjki macicy??????? [20.03] 13:35 zacznij [20.03] 13:36 Izunia 30 chyba ok 1500zł [20.03] 13:38 blu berry Kosztuje zdecydowanie za duzo [20.03] 13:38 zacznij z tego co wiem to chyba sa 2 etapy i nie wiem czy calosc kosztuje tyle czy pojedynczo [20.03] 13:44 zurawinka ja czytałam na stronie hpv.pl ze szczepionka musi byc podana 3 razy w odstępach kiku miesięcy (3 albo 6 nie pamiętam juz). Kazda kosztuje 1500zl. (aby byla skuteczna trzeba wziąć wszystkie 3 dawki) Nie wiem czy szczepionkę trzeba powtarzać co kilka lat. kocham cię mimo wszytko... [20.03] 13:45 zurawinka aha i szczepionka jest tylko dla dziewcząt i kobiet do 26 roku zycia kocham cię mimo wszytko... [20.03] 13:45 Asasello Prawda 3 x po 500 zł Azazello bez żadnego klucza otworzył walizkę, wyjął z niej zawiniętą w przetłuszczoną gazetę olbrzymią pieczoną kurę bez jednej nogi i ułożył ją na podłodze. [20.03] 13:46 Asasello Co do wieku, slyszalam rozne wersje, ze nie jest ograniczeniem. Azazello bez żadnego klucza otworzył walizkę, wyjął z niej zawiniętą w przetłuszczoną gazetę olbrzymią pieczoną kurę bez jednej nogi i ułożył ją na podłodze. [20.03] 13:46 dziś są moje urodziiiiiiinyyyy każda dawka kosztuje 500-600 pln, a wszystkie ok. 1500 [20.03] 13:47 nie za bardzo moim zdaniem to kolejna akcja mająca na celu nabijanie kiebzy żerującym na ludzkim zdrowiu. co raz częściej sie słyszy, że nawet ta szcepionka nie gwarantuje 100% bezpieczeństwa bo nie działa na wszystkie typy wirusa [20.03] 13:48 zurawinka pomylilam sie, kazda po ok. 500 zl czyli razem wychodzi 1500zl. i tak bardzo duzo... zdrowie, przywilej dla bogatych???????? kocham cię mimo wszytko... [20.03] 13:48 Homerkowa Ta szczepionka jest podawana kobietom do 25 roku zycia w 3 etapach, Np 1 dzis, nastepny za 3 miesiace a ostatni po 6 miesiacach. Najpierw trzeba zrobic badanie na obecnosc wirusow ktore raka powoduja(jest ich ponad 100) Szczrerze to nie wiem ile one kosztuja w PL ale w Stanach koszt jednego etapu to $170. [url=http://www.szipszop.pl][img]http://www.szipszop.pl/tickers/12233.gif[/ img][/url] [20.03] 13:51 zacznij wiem ze najwieksza szanse maja dziewczyny7 ktore nie zaczely jeszcze wspolzycia no i do 26 roku zycia [20.03] 13:55 Asasello Cytat: \"Także w wypadku kobiet dorosłych, które współżyją od dawna, szczepionka może spełnić swe zadanie. – Kobiety dojrzałe mogą mieć utajone zakażenie (o którym nie dowiedzą się, jeśli nie zrobią cytologii - przyp. red.). Dzięki szczepionce w ich organizmie powstaną przeciwciała, które unieszkodliwią wirusa HPV. W momencie, gdy sytuacja jest dla niego sprzyjająca, bo np. kobieta przechodzi stan zapalny lub ma uszkodzoną błonę śluzową, wirus nie będzie mógł rozpocząć swych niszczycielskich działań i doprowadzić do rozwoju raka. Poza tym zaszczepiona kobieta, nawet jeśli jest nosicielką wirusa HPV, nie będzie zakażać partnera seksualnego – wyjaśnia prof. Majewski. \" Dla zainteresowanych reszta tutaj: http://www.hpv.pl/szczepienie/archiwum/6066.ht ml Azazello bez żadnego klucza otworzył walizkę, wyjął z niej zawiniętą w przetłuszczoną gazetę olbrzymią pieczoną kurę bez jednej nogi i ułożył ją na podłodze. [20.03] 13:59 zwariowana ciupaska powinno byc refundowane w kreske ci [20.03] 14:01 Asasello zwariowana ciupaska pewnie ze powino, nie kazdego stac na zapewnienei sobie zdrowia. Azazello bez żadnego klucza otworzył walizkę, wyjął z niej zawiniętą w przetłuszczoną gazetę olbrzymią pieczoną kurę bez jednej nogi i ułożył ją na podłodze. [20.03] 14:06 miniminka podobno zabezpiecza tylko na kilka lat a potem trzeba doszczepiac [20.03] 14:28 tak kosztuje 500zł jedna dawka. Najpierw trzeba wziąć 3 dawki a potem doszczepiac się co 5 lat. [20.03] 14:30 tak kosztuje 500zł A jak was nie stać na szczepienie, to po prostu powinnyście mieć jednego zdrowego partnera, który nigy nie miał kontaktu z kobietą z hpv, najlepiej był prawiczkiem, i wtedy nie macie szans zachorować. A szczepionka działa tylko na 4 typy wirusa, a jest och ok. 100. Ale TYLKO te 4 typy powodują raka szyjki macicy, reszta jest w sumie nieszkodliwa, powoduje tylko różne choroby. Ale nie nowotworowe. Za jakieś dwa lata będzie dostępna tańsza wersja tej szczepionki. Będzie kosztowac ok. 150-200zł, ale będzie chronić tylko przezd dwoma typami wirusa.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować