przenoszę 17 Napisano Marzec 20, 2007 ile kosztuje szczepionka na rka szyjki macicy??????? [20.03] 13:35 zacznij [20.03] 13:36 Izunia 30 chyba ok 1500zł [20.03] 13:38 blu berry Kosztuje zdecydowanie za duzo [20.03] 13:38 zacznij z tego co wiem to chyba sa 2 etapy i nie wiem czy calosc kosztuje tyle czy pojedynczo [20.03] 13:44 zurawinka ja czytałam na stronie hpv.pl ze szczepionka musi byc podana 3 razy w odstępach kiku miesięcy (3 albo 6 nie pamiętam juz). Kazda kosztuje 1500zl. (aby byla skuteczna trzeba wziąć wszystkie 3 dawki) Nie wiem czy szczepionkę trzeba powtarzać co kilka lat. kocham cię mimo wszytko... [20.03] 13:45 zurawinka aha i szczepionka jest tylko dla dziewcząt i kobiet do 26 roku zycia kocham cię mimo wszytko... [20.03] 13:45 Asasello Prawda 3 x po 500 zł Azazello bez żadnego klucza otworzył walizkę, wyjął z niej zawiniętą w przetłuszczoną gazetę olbrzymią pieczoną kurę bez jednej nogi i ułożył ją na podłodze. [20.03] 13:46 Asasello Co do wieku, slyszalam rozne wersje, ze nie jest ograniczeniem. Azazello bez żadnego klucza otworzył walizkę, wyjął z niej zawiniętą w przetłuszczoną gazetę olbrzymią pieczoną kurę bez jednej nogi i ułożył ją na podłodze. [20.03] 13:46 dziś są moje urodziiiiiiinyyyy każda dawka kosztuje 500-600 pln, a wszystkie ok. 1500 [20.03] 13:47 nie za bardzo moim zdaniem to kolejna akcja mająca na celu nabijanie kiebzy żerującym na ludzkim zdrowiu. co raz częściej sie słyszy, że nawet ta szcepionka nie gwarantuje 100% bezpieczeństwa bo nie działa na wszystkie typy wirusa [20.03] 13:48 zurawinka pomylilam sie, kazda po ok. 500 zl czyli razem wychodzi 1500zl. i tak bardzo duzo... zdrowie, przywilej dla bogatych???????? kocham cię mimo wszytko... [20.03] 13:48 Homerkowa Ta szczepionka jest podawana kobietom do 25 roku zycia w 3 etapach, Np 1 dzis, nastepny za 3 miesiace a ostatni po 6 miesiacach. Najpierw trzeba zrobic badanie na obecnosc wirusow ktore raka powoduja(jest ich ponad 100) Szczrerze to nie wiem ile one kosztuja w PL ale w Stanach koszt jednego etapu to $170. [url=http://www.szipszop.pl][img]http://www.szipszop.pl/tickers/12233.gif[/ img][/url] [20.03] 13:51 zacznij wiem ze najwieksza szanse maja dziewczyny7 ktore nie zaczely jeszcze wspolzycia no i do 26 roku zycia [20.03] 13:55 Asasello Cytat: \"Także w wypadku kobiet dorosłych, które współżyją od dawna, szczepionka może spełnić swe zadanie. – Kobiety dojrzałe mogą mieć utajone zakażenie (o którym nie dowiedzą się, jeśli nie zrobią cytologii - przyp. red.). Dzięki szczepionce w ich organizmie powstaną przeciwciała, które unieszkodliwią wirusa HPV. W momencie, gdy sytuacja jest dla niego sprzyjająca, bo np. kobieta przechodzi stan zapalny lub ma uszkodzoną błonę śluzową, wirus nie będzie mógł rozpocząć swych niszczycielskich działań i doprowadzić do rozwoju raka. Poza tym zaszczepiona kobieta, nawet jeśli jest nosicielką wirusa HPV, nie będzie zakażać partnera seksualnego – wyjaśnia prof. Majewski. \" Dla zainteresowanych reszta tutaj: http://www.hpv.pl/szczepienie/archiwum/6066.ht ml Azazello bez żadnego klucza otworzył walizkę, wyjął z niej zawiniętą w przetłuszczoną gazetę olbrzymią pieczoną kurę bez jednej nogi i ułożył ją na podłodze. [20.03] 13:59 zwariowana ciupaska powinno byc refundowane w kreske ci [20.03] 14:01 Asasello zwariowana ciupaska pewnie ze powino, nie kazdego stac na zapewnienei sobie zdrowia. Azazello bez żadnego klucza otworzył walizkę, wyjął z niej zawiniętą w przetłuszczoną gazetę olbrzymią pieczoną kurę bez jednej nogi i ułożył ją na podłodze. [20.03] 14:06 miniminka podobno zabezpiecza tylko na kilka lat a potem trzeba doszczepiac [20.03] 14:28 tak kosztuje 500zł jedna dawka. Najpierw trzeba wziąć 3 dawki a potem doszczepiac się co 5 lat. [20.03] 14:30 tak kosztuje 500zł A jak was nie stać na szczepienie, to po prostu powinnyście mieć jednego zdrowego partnera, który nigy nie miał kontaktu z kobietą z hpv, najlepiej był prawiczkiem, i wtedy nie macie szans zachorować. A szczepionka działa tylko na 4 typy wirusa, a jest och ok. 100. Ale TYLKO te 4 typy powodują raka szyjki macicy, reszta jest w sumie nieszkodliwa, powoduje tylko różne choroby. Ale nie nowotworowe. Za jakieś dwa lata będzie dostępna tańsza wersja tej szczepionki. Będzie kosztowac ok. 150-200zł, ale będzie chronić tylko przezd dwoma typami wirusa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach