Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZTT 445

Chciałem całkowicie przestać się masturbować

Polecane posty

Gość ZTT 445

Jedni mówią, że masturbacja to nic złego inni, że lepiej się nie masturbować. PAre razy już próbowałem całkowicie przestać się masturbować ale nie starczało mi wytrwałości. Tym razem postanowiłem się zawziąść i już na zawsze przestać się masturbować. Miałem w pamięci słowa przeciwników masturbacji, że początkowo jest trudno się powstrzymać ale z czasem chęć na masturbację słabnie. U mnie jednak jest inaczej. Nie masturbuje się już 4 tygodnie i wcale nie jest coraz lepiej. Jestem w stanie wytrzymać ale czuję się źle i zastanawiam się czy ma sens takie powstrzymywanie się.

Gość pdsae
nie masz dziewczyny?

Gość ZTT 445
Nie mam.

Gość moze musi trochę więcej czasu
upłynąć-powodzenia!

Bez sensu. Jeśli nie robisz tego częściej niż raz dziennie, to... baw się dalej;) Bez szkody dla zdrowia i psychiki, a wprost przeciwnie. No chyba, że jesteś w stałym związku - to wtedy trochę spasuj, zeby nie zaniedbywać partnerki.:)

Gość hahahhhahahhahaa
ale topik hahhahaah nie wierzę! :D

Gość wulkan testosteronu
perła ma rację, kiedys tez miałem takie zapędy i to naturalne dla organizmu..jak przystopujesz i będziesz to robić raz na 3 dni to bedzie idealnie.podobno co tyle jest zdrowo ejakulowac.nie męcz się,przecież tego chce natura.a w ogóle wiesz ilu facetów to robi,takich koło 30stki,mających partnerki?nic złego.ile masz lat? mysle,że koło 14-17 skoro masz takie dylematy,bez urazy,ale zczasem takie cos przemija,taka walka z wiatrakami.pozdro

Gość kurka ja mam
żonę i muszę se dogadzać , niekiedy trzy razy dziennie i wieczorem z żoną seks jeszcze , niekiedy mnie pałka boli od ręki wtedy mam pauze .

Gość ZTT 445
Ja mam ponad 20 lat

Gość ZTT 445
Ja chciałem przestać bo pomyślałem, że będę się wtedy lepiej czuł psychicznie ze świadomością, że mogę się powstrzzymać, po drugie czytałem, że masturbacja może powodować potem problemie podczas seksu, choć z drugiej strony czytałem też, że jak się jest nierozładowanym to może to powodowac przedwczesny wytrysk. Wreszcie masturbacja jest niechigieniczna i dlatego chciałem z tym skończyć ale coś czuje, że poprostu nierozładowane napięcie seksualne będzie u mnie tylko powodować złe samopoczucie psychiczne.

Gość wulkan testosteronu
ja uważam,ze takie hamowanie jest niezdrowe.idz na kompromis.ja jak miałem 16 lat tez powiedziem sobie stop i nie robiłem tego 3 tyg.skończyło się nocną polucją(wytryskiem).organizm zrobił to mimowolnie.mysle,że gdybyś przesta l to robić całkowicie w tym wieku,a czujesz potrzebę to mógłbyś robić sie nerwowy i takie tam inne niepotrzebne psychicznie historie,hormony musza znaleźć ujsćie,same się przecież przypominają,zaufaj organizmowi ,on często wie co lepsze dla naszego zdrowia fizycznego

Gość ZTT 445
Masturbuję sie pod puste opakowania galaretek gellwe

Gość wulkan testosteronu
wierz mi,ze masturbacja tylko pomoże Ci w seksie,ja to robisz to często przecież zwalniasz powstrzymujesz wytrysk,uczysz sie siebie kontrolowac

tak sie zastanawiam po cholere odmawiasz sobie przyjemności??? ja mając kilkanascie lat nawet mając dziewczyne z która współzyłem robiłem \"to\" teraz juz nie mam aż takich potrzeb i seks z moja partnerka mnie w 100% zadowala ale mimo wszystko dziwi mnie takie podejscie! czy komuś w ten sposób robisz krzywde? (chyba tylko sobie) i nie wierz w pierdoły które ktoś roznosi (moze zwolennicy Radia Maryja) ze masturbacja jest zła itp. itd. ja gdy byłem młodziutki wzmacniałem palce nawet 3 razy dziennie i jakoś nie odczuwam teraz jakichkolwiek skutków ubocznych!

Gość Twoje sumienie
http://kuwolnosci2.republika.pl/a_moze_to_normalne.html "Kościół uważa masturbację za grzech ciężki i potępia takie postępowanie nie potępia natomiast nigdy człowieka. Bóg kocha każdego człowieka nawet największego grzesznika i pragnie jego nawrócenia" nie wal konia bo pojdziesz do piekla... ja bym uwazal na twoim miejscu Wkładam rękę do rozporka, chwilę grzebię w nim Potem łapie się za jądra i zaczynam film Wtedy się najlepiej czuję kiedy się onanizuje Mózg mi się kurczy a krew się gotuje Kiedy dłonią tak se masuje Gwiazdy przed oczami, wspaniała zabawa Ręce mam pod kołdrą, co na to powie mama Wtedy się najlepiej czuję kiedy się onanizuje Znowu na piżamie pozostaną plamy Gdy mama to zobaczy, znów dostanę lanie Nic mnie to jednak, w tej chwili nie rusza Za to ja poruszam, raduje się dusza Wtedy się najlepiej czuję kiedy się onanizuje Wtedy się najlepiej czuję kiedy się onanizuje, onanizuje, onanizuje, onanizuje, onanizuje, onanizuje, onanizuje, onanizuje, onanizuje, onanizuje, onanizuje, onanizuje