Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ladybird_bb

microgynon po raz pierwszy

Polecane posty

Gość ladybird_bb

Hej. Mam pytanie, lekarz przepisał mi microgynon 21, mam pierwszą tabletkę przyjąć pierwszego dnia okresu, tylko mam wątpliwość, tzn. na ulotce pisze, że jeśli np. okres dostanę w piątek to zażyać tabletkę z Pt, tylko że na listku są np. trzy piątki czy to jest oojętne, który\"piątek\" :) zażyje. Pomóżcie jesli wiecie, bo nie chce mi sies pecjalnie iść do lekarza, żeby się o to pytać. Dzięki

Gość łączę tematy
23:07 jest napisane 23:09 microgynon to jest obojetne-wszystkie 21 tabletek ma identyczny sklad, sa podpisane tylko po to zeby latwiej kontrolowac zazywanie 23:14 Kate skate wcale nie!! to bardzo ważne żeby zażyć właściwy piątek! 23:19 nie mylcie dziewczynie obojętnie jaki piątek pozdrawiam 23:25 biore to wiem obojetnie jaki piatek-jak nie wierzysz to zobacz, ze na ulotce pisze jaki sklad maja tabletki i ze wszystkie sa identyczne, mozesz brac jak popadnie obojetnie jaka w jaki dzien-byl codziennie

Gość labi78
witam!tak to prawda obojetnie ktora tabletka wszystkie sa takie same,ja mam pytanko pierwsza w 1 dzien okresu ok,ale potem 7 dni przerwy i wtedy ma byc okres a u mnie to za wczesnie od poprzedniego a znow trzeba zaczac nowe opakowanie to kiedy bedzie okres????

Gość papera
wszystkie tabletki maja taki sam sklad, tableti sa podpisane zeby ulatwic a nie utrudnic, mozesz zaczac od tego piatku ktory ci sie podoba, nawet tego srodkowego... mozesz nawet nie patrzyc na podpisane dni i brac tabletki ja popadnie, tylko w tedy trodniej jest sie polapac i przyponiec o eventualnie zapomnianej tabletce. pierwsza tabletke bierze sie w pierwszy dzien okresu, potem robi sie 7 dni przewy podczas ktorych nastepuje krwawienie z odstawienia. Pozniej znowu biezesz tabletki przez 3 tygodnie. Tez sie zastanawialam nad tym samym, ze moj cykl sie skroci... tak jesttylko przy pierwzym opakowaniu. Pozniej juz normalnie krwawienie bedziesz miala co 28 dni.