Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spanikowana

czy pigułka chroni przed ciążą od pierwszego dnia???

Polecane posty

Gość spanikowana

Gość wg ulotki tak

Gość spanikowana
wyjęłam spiralę i od razu zaczęłam brać pigułki. Po kilku dniach mialam stosunek. Czy możliwe że jestem w ciąży??? Mam pewne podejrzenia, ale nie dopuszczam tej myśli ;(

Gość spanikowana
jeśli jednak zaszłam w ciążę ...to ...kurwa co ja zrobie

Gość spanikowana
prosze...powiedzcie że tak

Gość spanikowana
i czy postinor zadziała po dwóch tygodniach?? Jeśli nie to są jakieś inne sposoby???

Gość bobo bobo
postinor nie zadziala po 2 tygodniach, bo dziala do 72 h

Gość bobo bobo
nie mam pojecia czy jestes w ciazy, ale moja znajoma po wyjeciu spiralki wpadke zaliczyla przy pierwszym opakowaniu pigulek anty. Jak masz watpliwosci, to tescik zrob.

Gość cilestka
moj ginek powiedzial mi, ze mam się zabezpieczac do 10-tej tabletki.no i tak robilam, najpierw z gumką a teraz juz spoko. także nie wiem jaka jest prawda. a Ty moze panikujesz nie potrzebnie? zrob test,albo po prostu idz do gina i spytaj dokladnie. my nie wiemy czy jestes w ciązy..bo niby skąd? pozdro

Gość spanikowana
robiłam test i wyszedl negatywnie jak na niego wtedy patrzyłam. A dzis, po 2 tyg wyjelam go z torebki i pokazalam swojeu facetowi... on patrzy i mowi ze jest niewyrazna druga kreseczka. Przyjrzalam sie i rzeczywiscie, jest delikatniusienki paseczek, prawie ze niewidoczny. Potem wyczytal w ulotce ze nawet taki ledwo widoczny oznacza ze jestem w ciazy....No załamka.

Gość spanikowana
do 10 tabletki sie nie zabezpieczalam bo jeszcze krwawilam po wyjeciu spirali. Wlasciwie to krwawilam caly miesiac czyli 21 tabletek. Potem chwila przerwy i w przerwie 7mio dniowej znow wystapilo krwawienie...

Gość bobo bobo
testy po jakims czasie sie zmieniaja, tzn moze pojawic sie kreska dodatkowa, przynajmniej tak wyczytalam kiedys w ulotce od testu. Napisane bylo, ze test jest wiarygodny w 99% bodajze i ze juz po jakims czasie wynik moze wygladac inaczej. Zrob jeszcze jeden test i nie panikuj :)

Gość cilestka
no spokojnie!wiem,ze moze jestes teraz załamana,ale uwierz,ze dziecko to nie koniec swiata!a moze wcale nie jestes w ciąży?! zrób jutro jeszcze jeden test..powodzenia

Gość bobo bobo
pewnie przedtem bylo krwawienie od spirali, a pozniej to okresowe. Idz do ginka lepiej , bo pierwsze slysze zeby ktos po wyciagnieciu spiralki tyle krwawil.

Gość spanikowana
wez nie panikuj...skąd tu wziąc test o tej porze???

Gość spanikowana
krwawilam dokladnie 19 dni. Tabletki zaczelam brać w 1 dniu okresu, po 3 dniach dopiero wyjelam ją bo podczas okresu podobno łatwiej ją usunąć.

Gość bobo bobo
no to zrobisz test jutro :) a jak chcesz teraz to sa apteki calodobowe

Gość spanikowana
sluchaj...ja juz mam dziecko...z mezem. A ta ciaza jest mi wybitnie nie na reke...bo nie z mezem...wiec sie nie dziw ze panikuje. I nie oceniaj...z mezem jestem tylko ze wzgledu na dziecko

Gość bobo bobo
ja cie nie ocenia,twoja sprawa, co robisz. Powiedzialam, co wiem. Trzymaj sie i powodzenia, zeby sie ulozylo po Twojej mysli. Dobranoc

Gość spanikowana
poza tym oprocz tego ze wciaz biore tabletki to jeszcze lecze zapalenie pecherza jakimis truciznami...nie wiem kurka, moze przerwac??

Gość bobo bobo
lepiej skonsultuj z lekarzem, tak bedzie najrozsadniej