Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ba-Balla

ciąża czy niepłodność?!

Polecane posty

Gość Ba-Balla

Witam, Moj problem to w miare krótka historia. Od jakiegoś czasu pobolewał mnie brzuch. Biorę tabletki antykoncepcyjne (Diane 35) od prawie 2 lat, ale ostatnio chyba z nieuwagi pomieszałam dni rozpoczynające cykl, opakowania, wszystko! Kilka dni temu zauważyłam plamienie, na początku delikatne, potem intensywniejsze.Od razu poszłam do lekarza ze strachu, że może jestem w ciąży i dzieje się coś nie dobrego bo biorę hormony. ginekolog powiedziała, że to zapalenie przydatków, powstały zrosty na jajowodach co świadczy o bezpłodności.przepisała antybiotyki. Nie wykupiłam ich. Przestałam przyjmować Diane 35 i dalej mi się wydaje, że mam wszystkie możliwe objawy ciąży!!! Dzisiaj na popołudnie jestem umówiona ze specjalistą na USG dopochwowe. Tak bardzo się boję :( gdyby okazało się, że to dzidzuś bardzo bym się ucieszyła. Ale jeśli to jakieś powikłania w ciąży, albo jednak ta bezpłodność...? :(

Gość przy braniu Diane 35
większośc dziewczyn ma raczej kłopoty z zajściem w ciążę a nie z przypadkowa wpadką, nie zażywaj tego syfu wiecej i zmień najlepiej lekarza, w ogóle to po co zazywałaś Diane 35, czy na kłopoty z androgenami czy jako srodek antykoncepcyjny?

Gość Ba-Bella
na początku brałam Diane35 tylko jako walkę z kłopotami z trądzikiem- wszystko przeszło, z czego jestem bardzo zadowolona bo moja cera przed i po, nie ma porównania! Jednak gdy zaczęłam regularnie odwiedzać ginekologa, powiedział mi że nie ma sensu zmieniać tabletek i że te mogą być bo są bardzo skuteczne jako antykoncepcja jeśli stosuje się ją regularnie. Powiedzała też, że mogę ją brać bez przerwy przez 3 lata (!!!) a potem zrobić pół roku przerwy i znowu zacząć jeśli chcę. Czy po odstawieniu Diane mogę mieć problem z zajściem w ciążę?!

mi lekarka powiedziała że Diane powinno sie stosowac maksymalneie 6 miesiecy pózniej inny jakiś czas a potem znów można wrócic jak problemy z cerą a długie branie wywołuje jakies uboczne u mnie było krwawienie 2 tygodnie jak brałam diane prawie rok ale nie wiem czy tak jest faktycznie

Gość Wercia1133
bzdury!!!! Diane czy inne tabletki to nie ma zanczenia!!! Ja brałam kiedys diane brałam logest i jakies tam inne nie pamiętam, wtedy nei byłam siwadomo jakei tabletki moga byc szkodliwe bo byłam gówniarą , teraz mam 23 lata, jestem męzatką i jestem w ciązy, ale gdy tylko zaczeliśmy sie starac o dziecko i poszłam do lekarza gin sprawdzic czy wszystko wporządku i gdy poweidizalm lekarce ze staramy sie o ddzeicko od razu zapytala czy brałam tabletki anty i jak długo ... na moje pytanie dalczego to ma znaczenie odpowiediała ze ma jesli kobieta/ dziewczyna brała tabletki bardzo długo i po odstawieniu ich ma pomimo wszystko neiregularne miesiączki, ze moze byc problem i ze jesli bedzie to łduga droga njapierw do uregulowania tej miesiaczki.. nie wiem ile w tym prawdy i czy tak jest ale swoje wiem ze tabletek po k urodzeniu dziecka brac ni e bede, mam z mezem inne sprawdzone sposby :)

Gość shemsi
myszka ma racje! no niestety poki masz zrosty ciaza wykluczona na dzisn dzisiejszy jestes bezplodna, jak to gin okreslil jezeli chcesz miec keidys dzieci zacznij sie leczyc! pozdrawiam

Gość sylwiaty
diane to nie sa tableki antykoncepcyjne! to LEK, ktory mozna brac max 6 miesiecy- gora rok!!!!! diane to nie to samo co harmonet i logest!!!! jezeli komut tak gin powiedzial to radze z kienic gina....

Gość szyszka z drzewa
potwierdzam to co mowi myszka 24 mi tez ginekolog powiedzial ze te tabletki mozna brac max 6 mies. to sa tabletki z duza dawka hormonów, wile ginekologow w Pl ich nie przxypisuje juz, a na zachodzie zostaly wycofane z uzytku, lepiej zmien tabletki na inne i gnekologa przy okazji i nie zapominaj o badaniach, na krzepliwosc i watrobe buźka

Gość tajemnicaszamana
wercia, a jakie to sposoby?

Gość mahda
Ja Diane zaczęłam zażywać majac 17lat . W sumie w tym samym czasie zaproponowała mi ten lek dermatolog i ginekolog (miałam straszny trądzik). Trądzik z czasem ustąpił. zadnych problemów z owłosieniem ,tyciem, bólem sutków ani z cała reszta nigdy nie miałam.Byłam z tego leku zadowolona. Robiłam przerwy w jego zażywaniu.Oczywiście z czasem zaczęłam współżyć. Gdy chciałam zmienic lek na inny anty.. lekarz mi powiedział ze nie trzeba jak diana 35 mi służy. Więc ją biorę nadal- nie robiłam przerwy odkąd poznałam mego przyszłego męża (jeszcze nim nie jest ,ale oboje chcemy spędzic razem zycie)-czyli 2 lata. Przez ten okres miesiączka mi sie wyregulowała tak ,ze gdy kończyłam opakowanie w niedziele,to w każdy piatek ( w tej 7-dniowej przerwie) dostawałam miesiaczke. Teraz dostałam ją w wtorek. jakos tak inaczej sie czuje..: mam małe zawroty głowy, brzuszek mi sie wypuklił ,zmienił mi sie apetyt/zmniejszył mi się., mam uczucie rwania/rozciągania brzucha-. Zastanawiam się czy oby nie jestem w ciąży??? CZy to skutki uboczne.. Musze odstawic diane!!! DZWONIŁAM do lekarza- jego sekretarka mi powiedziała ze przy stosowaniu diany mogą wystapic objawy wcześniejszego krwawienia niż zwykle, czy plamienia przed lub po miesiaczcce. TYlko ,ze mi się to nie zdarzało?? Chyba pójde na wizytę..

Gość Karola M
Wercia,no właśnie zdradź nam te sposoby:)Bo nasze zawiodły:)