Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katie91

POMOCY ropieje mi pępek!!!

Polecane posty

Prosze póżcie mi bo nie wiem co mam robic wczoraj odwróciłam sobie kolczyk (kosmetyczka dała mi go do góry nogami bo się jej go lepiej wkładało) i dzisiaj nie wygląda za ładnie co mam robic poczekac (może samo przejdzie) czy leciec do apteki po jakiś krem a jak tak to jaki?

no dziewczyny piszcie prosze bo umrę.... tak mnie to boli... napewno ktoś już tak miał:(

Gość po co zakładasz to

Gość baska650
Fuj,po co sobie robilas kolczyk w pępku?Przeciez to debilizm...

bo mam strasznie brzydki pępek i nie mogłam się na niego patrzec a teraz jak popatrze na niego to jest... PIĘKNY!!!! wiadomo że boli i będzie bolał jakiś czas ale i tak tego nie żałuje przynajmniej od tej pory nie będe musiała chodzic na basenie z ręcznikiem zawiązanym tak żeby nikt nie widział mojego pępka. Od zawsze to był mój kompleks, problem którego nie da się pozbyc gdy udało mi się namówic rodziców nawet się niezastanawiałam. Każdy człowiek ma chyba prawo wyboru? To był jedyny najbardziej widoczny mankament na moim ciele teraz czuję się pewna. Chciałam tylko by jakieś tolerancyjne!!! dziewczyne które to przeszły bądź słyszały doradziły mi jakich środków urzywac by złagodzic ból, przyspieszyc gojenie... bo od mojej kosmetyczki nie dowiedziałam się praktycznie niczego...

czesc :) tez tak mialam po przeklociu pepka - jedna rada na to jest przemywaj 2-3 razy dziennie spirytusem :) dokladnie, poruszaj kolczykiem :) i powinno sie ladnie zagoic :D mi pomoglo :) pozdrawiam, papa

Gość kup sobie
tribiotic (taka masc za 1zł) w aptece. jak przekłułam pępek, to własnie ta masc sprawila, ze wszystko ładnie sie zagoiło i nic nie ropiało:)

LOLa Lu jasne że możesz zapytac! Według jednej z moich koleżanek mój pępek wygląda jak fiut:( a każdy kto go zobaczył śmiał się aż do łez. Doprowadziło to do tego że gdy chodziłam na basen ze strachu że ktoś go zobaczy nosiłam ręcznik powyżej pępka:( teraz chyba rozumiesz dlaczego podjęłam decyzję o przekłuciu pępka...

no i oczywiście dziękuje za wszystkie rady wypróbuje tą sól fizjologiczną i maśc tribitic. Mam jeszcze pytanie czy dobrze robie że przemywam rankę po przebiciu wodą utlenioną, bo często mi się dziurka zatyka a potem jak ją odetkam to niesamowicie boli...:( zaznaczam że od jutra już nie będę tak robic..

ja swoje przekłucia przemywam 2-3 razy dziennie solą fizjologiczną. Jeśli chodzi o tribiotic to używam go na noc - cienką warstwę.

Katie, nie bardzo rozumiem ten opis ;) widzisz, mnie sie przekluty pepek nie podoba, ale myslalam o kolczyku, bo nie przepadam za swoim pepkiem. I zastanawiam sie, czy wyglaalby lepiej z kolczykiem czy to tylko pogorszy sprawe. Powiedz, jak sobie radzisz z siedzeniem, noszeniem spodni itd majac kolczyk na wysokosci zapiecia spodni?

tzn nie podoba mi sie ksztalt mojego pepka i myslalam, ze kolczyk polepszy sprawe, bo troche go zamaskuje. mialas wypukly pepek??

a ropiejacy pepek posmarowalabym oxycortem. W salonie nie doradzili ci, jak postepowac? moze zadzwon albo przejdz sie tam i powiedz, ze masz taki problem.

DnSs - chlopak inny niz inni - naprwde jesteś inny niż wszyscy nawet ludzie bo jak można komuś tak ubliżasz. Tak dla twojej wiedomości nigdy nie paliłam nie brałam narkotyków i nie będe się tłumaczyc przed jakimś palantem który wchodzi na babskie forum:D heh nie znam żadnego normalnego faceta który takie rzeczy robi i to tylko mnie pociesza a głupia by byłam gdybym się tobą przejmowałam współczuje twoim bliskim żal mi ciebie będe się za ciebie modlic

LOLa Lu mam wypukły pępek niestety... a ten kolczyk go idealnie maskuje:) narazi mam zwykłego banana ale już kupiłam sobie motylka:) a co do noszenia spodni to bardzo uważam a jeżeli mam naprawde wysokie spodnie( rzadko takie nosze) to poprostu zaklejam pępek plastrem i się już o niego nie boje, często zdarza mi się o nim zapomniec. Kolczyk robiłam u kosmetyczki a ona powiedziała mi tylko że trzeba polewac wodą utlenioną... Jakbym miał sobie drugi raz przebic pępek to zrobiłabym to w studiu tatuażu. Zastanów się dobrze czy napewno twój pępek jest brzytki bo potem nie ma odwrotu... ja uciekłam się do ostateczności i nie żałuje tej decyzji. Nie mogę doczekac się lata gdy będę mogła swobodnie chodzic po basenie bez żadnych kąpleksów

nie zwracajcie uwagi na moje błedy troche mi się śpieszy bo zaraz idę do budy...heh

Gość ktoooś
kupiłam sobie ten tribiotic i mam już posmarowany nim pępek jak narazie nic się nie dzieje heh zobacze jutro z rana;)

Gość ...dziewczyna...
hej ja tez tak miałam, ale tribiotik nie pomógł mi. Dla mnie lepsza okazała się maść o nazwie baneocin, która przepisał mi lekarz. Trzymaj się będzie dobrze :) a do DnSs - chlopak inny niz inni to słuchaj chyba bardziej od wygladu liczy sie charakter ja nie pije, nie pale i nie biorę a mam kolczyk. To może nie te dziewczyny maja problem tylko ty. Nie mieszaj się do kogoś decyzji i nie obrażaj innych tylko dlatego, że masz inne zdanie. Dla mnie to ty jesteś pustym palantem!!!!! a twój nick chyba naprawdę oznacza tą inność....

Gość ja - chlopak lepszy niz dnss
DnSs - chlopak inny niz inni ale z ciebie ciota... do potegi normalnie... jestes takim kur** debilem ze mi cie zal od samego myslenia... ja pier**** chca miec kolczyk to niech maja! wadzi ci to? myslisz ze jak zbluzgasz dziewczyny ktore to robia to jestes fajy co? mylisz sie! jestes totalnym debilem! dziewczyny nie sluchajcie go! z kolczykiem czy bez, jestescie piekne ;] a moje zdanie o kolczykach i ogolnie o piercingu jest takie: jak ktos chce miec kolczyk to niech se go zrobi! niewazne gdzie... wazne ze bedzie mu z tym dobrze... a co do przemywania kolczyka, uzywalem tribiotyku przez 5 dni, sola przemywalem i... bylo ok... troche pozniej sobie naruszylem kolczyk ;/ tak fes pozadnie i ropiec zaczal... jest jakas rada na to?? ps.: nie mam kolczyka w pempku, tak dla wyjasnienia :PP hehe... mam w rece :PP miedzy kciukiem a palcem wskazujacym ;] fajnie to wyglada ;D tylko ropiec zaczal :( kurcze...

Gość anikqxd
hej mam problem, gdy przebiłam pepek wszystko ładnie sie goiło, smarowałam mascia tribiotic i przemywałam. Teraz gdy zmieniłam kolczyka zaczeło mi sie paprac i ropiec. Wróciłam do poprzedniego kolczyka ale dalej ropieje smaruje dalej i przemywam czasami spirytusem salicylowym ale tylko czasami bo strasznie mnie boli ;(( . Pomóżcie :(

Gość Badziag
Dzieci hiroszimy, po co wam pępki? A ten debil co lepszy o dnss, to jakisgowniarz shithead co ma kolczyk w palcu, w mozgu sobie zrob ten kolczyk traba jerychonska, Ty co sobie robiklas kolczyc w pepku co masz brzydki nikt na twoj pepek uwagi nie bedzie zwracac chyba ze psy i szczury, glowy sobie zakolczykujcie jak bydlo w nosie sobie zrobice, banda debilnych dzieciakow z sianem w glowie i jeszcze pusc buzke baranku

Gość olesik22
od pol roku ropieje mi pepek ,przemywalam go spirytusem i tribiotykiem,smarowalam oxykortem i nic!pomozcie!

Gość olesik22
napiszcie cos!plis!!w aptece powiedziano mi ze tribiotyk w masci wycofano i kupilam w plynie(tylko taki ponoc jest)ale narazie nie ma poprawy...