Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ja mam zrobic ratunku

przeniesienie ze studiów dziennych na zaoczne

Polecane posty

czy studia zaoczne sa naprawde takie beznadziejne?? czy dla pracodawcy liczy sie tylko student dzienny?? jestem na dziennych i wysiadlo mi zdrowie psychiczne, nie mam czasu dla siebie, chcialabym chodzic na uczelnie raz na 2 tygodnie na 3 dni... a finansowo mnie stac

Jak ktoś chce, to i na kafe się czegoś nauczy;) Studia zaoczne mają z reguły okrojony materiał przekazywany na wykładach, więcej rzeczy trzeba nadrobić samemu, opracować we własnym zakresie - a na jakim poziomie to zrobisz, to już twój wybór.Powodzenia (())

Gość BoossMan
Dla pracodawcy nie liczy sie w ogole to, jakie ktos skonczyl studia. NAJWAZNIEJSZA JEST OSOBOWOSC, KTORA MUSI BYC DOSTOSOWANA DO DANEGO STANOWISKA PRACY. Odpowiednie cechy osobowosciowe potrafia wplynac w 90% na to, ze zeostaniemy przyjeci do danej pracy (jesli odpowiadaja cechom osobowosciowym oczekiwanym od kandydata na dane stanowisko pracy). Wiedza to 10% sukcesu. Nikt nie przyjmie osoby, ktora jest np. niesmiala na stanowisko sprzedawcy. Zatem niewazne jakie studia skonczysz. Wazne, jaka chcesz podjac prace i jak sie do niej dostosujesz pod wzgledem osobowosciowym.

bossmann - nieprawda. jedni pracodawcy wolą dziennych, inni zaocznych. pierwsi twierdzą, że dzienni mają więcej wiedzy, a drudzy, że zaoczni już wiedzą, co to życie = pogodzili prace ze studiami i nie maja tak wygorowanych wymagan jak dzienni

Gość BoossMan
hellish ... specjalistyczna wiedze mozna nabyc w kilka tygodni, cechy osobowosciowe ksztaltuje sie cale zycie i u niektorych nie da sie ich zmienic za zadne skarby. Pracodawca, ktory patrzy najpierw na wiedze a nie na osobowosc skazuje wlasna firme na porazke!!!

no, ale tacy pracodawcy są...:) ale masz racje, że umiejetności miekkie na niektore stanowiska sa po prostu niezbedne. mialam taka dziewczyne w grupie (pedagogika), ktora wrecz bala sie wlasnego cienia - i jak taka osoba ma ogarnac grupe rozwydrzonych dzieciakow :O?

Gość BoossMan
No to ona kompletnie nie dostosowala sie do stanowiska. Ciekawe, czy ktos ja zmusil do tej pracy ;)

problem w tym, ze ja na studiach dziennych się cofam nie mam czasu na własne zycie, na nauke jezyka, a to co wkuje to zaraz zapominam takie sa ilosci materiału a poza tym wykładowcy sie wyzywaja na dziennych, wywalaja z laboratoriow, bez konca odwalaja na warunki (powtarzanie przedmiotu) wysiadła mi psychika

a sama sobie cenie nauke indywidualna, samodzielna, wiec sie zastanawiam czy to dobry pomysł

Gość BoossMan
Zalezy jakie studia. Ja studiowalem dziennie ekonomie, na zajeciach praktycznie mnie nie bylo, wolalem poczytac sobie gazete - wiesci ekonomiczne, powertowac ustawy - ktore praktycznie reguluja cala gospodarke i ... jak przychodzily kolokwia to bylem chyba jednym, ktory sie nie stresowal i zaliczal wszystko :) Nie zawsze jest tak, ze to, co wmuszaja inni jest dobre. Wkuwac trzeba bylo w podstawowce, liceum. Studia - traktuj bardziej jako samorozwoj, ucz sie tego, co Cie interesuje. Jesli jest jakis przedmiot do zaliczenia, tzw. wkuwanie - nie wysilaj sie, skup swoja uwage na tym, czego chcesz sie nauczyc i co sie Tobie moze przydac a nie na tym, co Tobie narzucaja!!!

Gość co ja mam..........
no to ja mam zupełnie inne studia - u mnie trzeba wkuwać konkretne rzecze bo konkretnie o to pytaja

Gość co ja mam..........
do hellishbloodystorm ----> a jakie zauwazasz róznice miedzy dziennymi a zaocznymi

Gość co ja mam..........
ktos mi cos jeszcze napisze??