Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie smiejcie sie ale czy

dochodza paczki pocztowe z Polski do UK i rzadko sa z tym problemy?

Polecane posty

bo wiadomo roznie z poczta bywa... mial ktos przypadek ze zginela mu paczka albo nie doszla cala zawartosc paczki bo ktos otworzyl i ukradl cos z zawartosci paczki ? lece pierwszy raz samolotem i wiadomo nie chce duzo placic za nadbagaz a i tak cos napawno doplace wiec chce zeby rodzice doslali mi reszte niezbednych rzeczy w paczce WYSYLAC PRZEZ POLSKI URZAD POCZTOWY CZY FIRME KURIERSKA ??? CO LEPSZE I PEWNIEJSZE ??

kochana, za paczke z Polski zaplacisz jak za zboze! moi dziadkowie wysylali mi pare drobnostek - do 2 kg! i zaplacili za to 100 zl! a do tego paczka szla niemal 10 dni, wiec wybacz ale sens tegojest zaden, lepiej korzystan z kurierow, biur podrozy itd...

Gość Paczki giną
ja na dwie paczki czekam już bardzo długo, jak sie pytałam na parcelforce okazało się, że nie trafiły w ogóle do UK. Na jedną pół roku i pewnie już jej nie odzyskam, reklamacje nic nie dają, poczta polska te złodziej nic nie wiedza, nie wiedza gdzie paczka się znajduje. Na druga - miesiąc. Ogólnie nie dochodzą, nasi kochani rodacy, którzy pracuja na poczcie, kradną. Ja byłam w parcelforce, pokazywano mi wszystkie paczki, które przyszły z Polski, wszystkie, ale to absolutnie wszystkie paczki, miały ślady rozerwania lub nacięgia z boków i były powtórnie zaklejane przez poczte polską. Na paczkach z innych krajów tego nie widziałam, znaczy się, że nasze paczki, które sa wysyłane z polski są przeszukiwane i przeglądane. Dziękujemy wam kochani rodacy pracujący na poczcie i na granicach, dziękujemy za wasze złodziejstwo.

mam tez pomysł podac paczke przez kierowce autokaru ktory bedzie jechał z polski do Anglii w moje okolice ale tu tez zalezy od tego na kogo sie trafi

Zrob tak jak radzi Ci Smiley, ja zawsze tak robie i paczke dostaje bez zarzutu. Mama nadaje mi spore kartony, najczesciej przez firme Sinbad, do 20 kg kosztuje 100 zl, nawet jak by byla troche ciezsza to kierowcy ich nie waza, no chyba ze ewidentnie to kaza pewnie doplacic. Paczka jest podpisana, kierowca ma moje imie i nazwisko, a odbieram przy Bus Station, tam gdzie autobus ma przystanek. Zawsze mam nr kom do pilota lub kierowcy, wiec wiem kiedy mniej wiecej bedzie na miejscu. To tyle, pozdrawiam

Gość tym razem
Nie wysylaj Poczta Polska to zlodzieje!!!!

jasne ze kurierem - sami tak zrobilismy przy przeprowadzce na wyspy.. standardowy cennik to funt za kg.. poszukaj w coolturze sa ogloszenia polskich firm kurierskich..nie wiem gdzie mieszkasz bo wiekszosc dowozi na terenie lodnynu ale sa i inne co rozwoza na terenie calej uk..

do mnie paczka w końcu doszła i nawet w całości przez pocztex ale rodzice ubezpieczyli ją na jakąśtam kwotę i przez to bardzo dużo za nią zapłacili. generalnie zły pomysł. najlepiej przez autobusy.

Gość missmarta
Wysyłałam paczki z Glasgow do Polski poprzez firmę Delta parcel, która bardzo polecam:) Nigdy nic sie nie zapodziało, wszystko docierało w nienaruszonym stanie. Odbierali paczkę (walizkę, torbę, itp.) z domu, ważyli, spisywaliśmy umowę, płaciłam i za około 7-9 dni paczka była w Polsce bezpośrednio pod wskazanym adresem. Ceny moim zdaniem niskie: do 15 kg kosztowało to 18 funtów, każdy kolejny kg to 1,2 funta.