Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ataczmentka

jak zadbac o stopy?

Polecane posty

Gość ataczmentka

mam dzis wolny czas i nie iwem jak zabarc sie do moich stop aby sobie troche odpczely co zrobic'?

Gość ale sie wkurwi....
:) wloz nozki do miski z goracawoda, tzn nie do wrzatku,ale tak by wyparzyly sie, zrob sobie peeling, po czym wmasuj krem albo oliwke i masuj i masuj ... ;)

Gość ble ble ble...
Proponuje wymoczyc stopy w bardzo cielej wodzie z dodatkiem szarego mydla (ja zawsze mam je starte na wiorki i dodaje do wody ze 2-3 lyki). Wyszoruj tarka piety i ewentualnie inne zrogowaciale, twardsze miejsca. Pozniej ladnie wetrzyj jakis krem do stop, albo Nivea Soft (fajnie nawilza stopy), albo zwykla oliwke dla dzieci. Jak juz sie ladnie wchlonie to zrob porzadeczek z paznokciami. Wypiluj, nadaj im ksztalt, wypoleruj, wytnij zbedne skorki. Na koniec ladnie pomaluj czerwonym, rozowym lub bordowym (moim zdaniem te wlasnie kolory najladniej sie prezentuja na stopach) lakierem. Milego relaksu! :-)

Gość ale sie wkurwi....
welasnie lepiej zrobic peeling stop niz trzec je jakas tarka, naskorek wtedy grubieje i apiat odnowa. Dobry peeling-np kawowy, super sprawa, mozesz wymieszac z sola lub cukrem,zeby grudki byly twardsze-do piet.