Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kayka

agencje nieruchomości

Polecane posty

Sluchajcie, czy znacie może jakies sposoby na obejscie agencji nieruchomości ? 2,9% + VAt to trochę dużo za pośrednictwo, nie ?

Gość Sali88
ja proponuje poszukać mieszkania na własną ręke np na http://www2.immobi.pl/ Moim zdaniem nie ma sensu płacić prowizji jak można coś zrobić samemu.

Gość gość
Prowizję się negocjuje. Dla kupujących często agencje rezygnują z prowizji w ogóle, pamietaj, że mieszkań na rynku jest do zarąbania, a klientów nie widać.

Dużo znajomy ma agencje i wiem,ze on zawsze dogaduje się z klientami często ustala po prostu stałą cenę bez względu na to za ile się sprzeda mieszkanie. Agencje biorą 1-3%. Przewaga 2 %. Wszystko można negocjować. Zawsze też da się to obejść chyba,że agencja ma podpisaną umowę ze sprzedającym na wyłączność.

Gość gość
Nie wiemy o jaką sytuację chodzi z tym obejściem agencji. Czy jesteś kupującym czy sprzedającym, no i takim który ma zamiar czy takim który już kupił/sprzedał.

Gość vin_
Ostatnio kupowałem dom z pomocą pośrednika i ja jestem zdania, że lepiej takie transakcje załatwiać właśnie pod okiem kogoś kto się na tym po prostu zna. Mi polecono w pracy agencję Sadurskich – www.sadurscy.pl i rzeczywiście pozytywne mam wrażenia po obsłudze. Szybko, profesjonalnie, zgodnie z moimi oczekiwaniami finansowymi ;-)

Gość gość
Warto skorzystać z oferty Agencji nieruchomości Bracia Sandorscy. Domy jednorodzinne, segmenty i bliźniaki Piaseczno można znaleźć w ich bazie: piaseczno.sadurscy.pl/dom/sprzeda%C5%BC. Naprawdę szeroka oferta. Dużym plusem biura są doświadczeni agenci nieruchomości (firma działa od 1990 roku).