Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naaaaanannana

Dziewczyny! Polećcie sierocie jakiś prosty w obsłudze eyeliner!

Polecane posty

Gość naaaaanannana

Gość podłączam się pod temat

Gość naaaaanannana
Bo ja nigdy nie używałam... a bym chciala wypróbować. Kredki do oczu umiem uzywać, to może i tego bym się nauczyła. Tylko nie wiem, jaki jest dobry, żeby był trwały, dawał ładny efekt i robił dość cienkie ale nie komicznie cienkie kreski... I nie wim, czy lepszy taki sztywny, czy w pędzelku...:(

a więc dla początkujących napewno lepszy jest eyeliner w pisaku. Jest sztywny, więc łatwiej kreskę namalować. Taki w pędzelku wygina się we wszystkie strony i można łatwo nabrać na niego zbyt dużo tuszu, więc łatwo oko sobie zapaćkać.

Gość naaaaanannana
a jakiś konkretny? Tak najlepiej z ceną do 80zł.

Gość hehem
ja sobie wlasnie tez kupilam taki eyeliner do prób ;) kupila jakis tanszy aby w razie braku wprawy szybko do odstawic .. a kupilam z firmy Bell w drogeri natura. i przyznam szczerze ze jest fajowy, lubie sie nim malowac i nawet mi to wychodzi ;)

Gość laska jeszcze nie spotkałam
się z linerem droższym niż 35-40zł.. dla początkujących to taki max za 10zł żeby nie było szkoda jak nie dasz rady tym malować..

Gość hehem
ale nastepny chyba kupie sobie jakis z wyższej półki, chociazby zeby porównac

ja używałam z Avonu (nie pamiętam dokładnej nazwy). Właśnie taki w pisaku. Bardzo prosto można się nim umalować, efekt super. Jedyna wada to to, że szybko wysycha, więc nie starcza na długo.

Gość naaaaanannana
Nie no, ja nawet nie wiem, gdzie mam sobie kupic ten Bell... Wolałabym takie, który dostanę w każdej drogerii typu Rossman czy Supher Pherm albo w Sephorze. Myślałam o Lorealu, Bourjois, Isa Dorze, albo o Clinique. Jeżeli mogłoby sie to zupełnie nie powieść, to może eyeliner Seohory albo np. Rimmel czy Maybelline będą dobre do pierwszych prób?

Gość naaaaanannana
I to nie prawda, ze nie ma droższych niż 40zł;) Sa i po 200:D Ale na razie nie ma co szaleć w moim przypadku:) Kredką się umiem posługiwać. le kredka jednak to co innego...

Gość tak se myślę że
ja używam Meybelain z cieniutkim pędzelkiem i uważam ,że jest najlepszy ponieważ robi cieniutkie kreski, a te piaskowe walą kreckę na pół powieki. No ale to oczywiście kwestia gustu :-)

Gość oł grejt mader
każdy sie przeciez nadaje

Gość tak se myślę że
Robiąc kreskę najlepiej jest oprzeć łokieć np na kranie -i jednym pociągnięciem obrysować kontur oka albo od wewn - do zewn kącika oka tuż przy rzęsach Natomiast jeśli zależy nam na naturalnym wyglądzie :od połowy również przy samej rzęsie i jednym pociągnięciem .

Gość tak se myślę że
Nie każdy się nadaje . Ja wypróbowałam setki elainerów i uważam ,że te z cieniutkim pędzelkiem są idealne, a kreski wychodzą tak jak sobie tego życzyłam .

Gość sgwtegthiytpoutyiopy
Ja polecam brązowy Yves Rochera z serii Couleurs Nature. Ma piękny kolor (błyszczy lekko w odcieniu złota), wygodny pędzelek, który nie jest zbyt cienki (przez co łatwiej można narysować kreskę), naprawdę świetnie się trzyma i nie rozmazuje, a do tego łatwo go zmyć czy poprawić zwilżonym mleczkiem patyczkiem kosmetycznym. Tę ostatnią sztuczkę gorąco polecam przy ewentualnych drżeniach ręki :) Ja maluję nim na górnej powiece dość grubą kreskę rozszerzającą się ku zewnętrznemu kącikowi i ładnie powiększa wtedy oko. Dobrze współgra z bladą cerą, brzoskwioniowym różem i rudymi włosami. kosztuje 36 złotych

Gość naaaaanannana
o, to pewnie taki byłby dobry dla nie, bo mam i rudawe włosy i blada cerę i brzoskwiniowy róż;) A jak myślicie, czy do brązowego eyelinera pasuje czarny tusz do rzęs? A mogłabys opisać jak wygląda opkowanie? I czy robi grube kreski? Bo ja nie chcę ani zbyt cienkich, nie takich niteczki, ani zbyt grubych:)

Gość już nikt sie nie wypowie
?????

Gość luisssa
czesc dziewczyny mam eyelinery po 35 pln diora i chanel czarne i inne kolorki do wyczerpania piszcie jakby ktos chciał

Gość dzięki... takich to
nikt nie potrzebuje:P

Gość sssara
no tak lepiej kupic badziewie za 15 pln i niech sie rozmaze i piecze w oczy niz ze strefy bezcłowej dobry eyeliner w promocyjnej cenie

wybrobowane przeze mnie: MonAmi w pisaku-cena okolo 8-10 zl, wygodny ale kreska troche za gruba, malo wydajny(maluje kreske codziennie i skonczyl sie po miesiacu ale moze ferelny model mialam) Manhattan w kalamarzyku-w Niemczech kupialm za 6 euro wiec w Polsce pewnie ponad 20 zlotych-super wydajny (rok codziennego uzywania), nie rozmazuje sie, kreska jak marzenie, polecam Meybelline liquid eye liner-w buteleczce, z cienkim ale wygodnym pedzelkiem-bardzo dobry jakosciowo, nie kruszy sie, mozna wykonac idealna kreske od cieniutkiej po wyrazna, raczej dla zaawansowanych ale do nauki tez mozecie wyprobowac (tylko sie nie zniecheciajcie :-) ), cena okolo 20 zl

Gość sssara
no tak jesli tam nie pracujesz to tyle kosztuje ja mam znizki 80% a jesli nie wierzysz to zapytaj np pracownika sephory po ile kupuja perfumy te za które ludzie płacą po 300pln

Gość a czy maybelline jest też
brązowy??? A co myśllicie o goshu albo np. o isa dorze????

Gość kupiłam w końcu tusz Sephory
bo miał pędzelek, a poza tym nie było żadnych brązowych oprócz tego:O Chyba wszystkie wycofali- kiedyś Bouroijs i Isa Dora miały na bank takie różne koory, teraz sa tylko czarne i bourjois jeszcze ma grafitowy chyba. Albo nie- to Isa Dora ma grafit. Porażka... Byłam w 2 Rossmanach, Galerii Centrum, w końcu kupiłam w Sephorze. Ale nie wiem, czy dobrze myślę, z etym sie trzeba malowac już pow ytuszowaniu rzęs??? Bo jak tak zrobiłam, to wyszła mi juz zapierwszym razem zupełnie normalna, ładna kreska. Równa i ładnie zakończona nawet;) Ale jak nałożyłam ten tusz bez uprzedniego wytuszowania rzes, to wyszło coś strasznego... Krzywy zygzakowaty wężyk:) Bo jakoś tak zaczepiałam o te rzęsy i kiepsko mi szło...

Gość jestem pod wrazeniem
ja najpierw nakladam cien i rysuje delikatny zarys kreski zwykla czarna kredka, potem poprawiam linerem w plynie-w rezultacie kreska jest wyrazista ale nie taka sztuczna jak namalowana samym tuszem, jak to wyschnie to maluje rzesy, maluj jak Ci wygodnie, pozdrawiam :-)