Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 14 latka

DO KTOREGO ROKU MUSI SIE ZACZAC OKRES??

Polecane posty

Gość 14 latka

Mam prawie 14 lat i nie mam okresu czy to zle??

Gość sasanka.............
jeśli pierwsza miesiączka nie pojawi się do 16-ego roku życia należy zgłosić się do lakarza

Gość 14 latka
a ja myslalam ze w tym roku dostane

Gość sasanka................
może dostaniesz:)

Gość popytaj
Znam dwie kobiety które dostały w wieku 18-19 lat. Ja dostałam w czwartej klasie czyli miałam 10lat. To sa spawy dziedziczne, popytaj kobiety w Twojej rodzinie

Gość pytanie mam...
hej ja dostałam okres jak miałam 12 lat, potem kolejne dwa lata mialam w nierównych odstępach.... teraz od jakichś dwóch lat mam regularny, tyle że co 20 dni i trwa jakieś 2, 3 dni....4 to rzadkość mam już 16 lat, a slyszałam, że do 16 roku życia powinien się juz uregulować...czy mam iść do lekarza??

do pytanie mam...ja mam 22 lata i okres od ośmiu lat i nadal nie udaje mi się go uregulować, choć próbowałam...nie mam pojęcia o co chodzi...

Gość pytanie mam...
komi---> a byłaś u lekarza?? ja sie straszie wstydze...ginekologa oczywiście

żeby to raz...brałam tabletki anty...co by się wyrównał...ale na nic...nie masz się czewgo wstydzić, zapewniam cię, ja też byłam po raz pierwszy w wieku 16 lat, zdaję sobie sprawę że to stres duży...ale zaufaj nie ma się czego bać!

Gość lekarz ci da tabsy anty
i albo ci sie po nich ureguluje albo nie.. ja brała tabsy jako antykoncepcję, a normalne okresy miałam okropnie nieregularne od poczatku, teraz na troch eodstawiałm (nie potrzebna mi antykoncepcja na razie:) ) i mam nadal nieregularne jak chol*** nie ma reguły..

Gość nie martw sie
im pozniej dostaniesz (oczywiscie oby nie za pozno) to tym pozniej pewnie przejdziesz menopauze i dluzej bedziesz mloda! bo po menopauzie juz sie kobieta szybko starzeje podobno. a jesli chodzi o nieregularne to moja kolezanka miala tak przez jakies 12 lat! a w koncu okazalo sie, ze przyczyna bylo cos co blokowalo jajniki. potrzebna byla operacja aby je "przedmuchac". po tej operacji ma juz regularnie. :D jesli nie zrobilaby tej operacji to prawdopodobnie nie moglaby zajsc w ciaze.

Gość sasanka............
jeżeli rozpiętość cykli miesięcznych nie jest większa niż 10 dni to jest wszystko w porządku i przyjmowane jest, że miesiączka pojawia się regularnie:)

Gość nie martw sie
wlasnie mojej kolezance nonstop przepisywali anty aby sie uregulowal. bylo ok jak je brala. jak przestawala to znowu to samo, czyli nieregularne. przepisywali jej tez luteine czy cos...

Gość sasanka............
a teoria o tym, że im później pojawi się miesiączka tym później przyjdzie menopauza jest wyssana z palca:)

Gość pytanie mam...
żeby to jeszcze chodziło o wstyd sam w sobie.... ja rozumiem, że to tylko lekarz....tyle, że ja sie wstydze swojego ciała, tłuszczu....w życiu sie przy nikim nie rozbiore....nawet mame wyganiam i nie pozwalam sie nago zobaczyć zaczęłam się odchudzać, ale to trudne....:( schudłam już jakieś 4 kg, ale jeszcze z 10 conajmniej...:( zanim nie schudne na pewno nie pójde :( na dodatek dzisiaj miałam wpadke i to ogromną....

no to ja mam identycznie, cały czas mi przepisują tabletki anty, i jak je biorę wszystko ok, jak nie brałam to wszystko się psuło. Ot teraz ostatni okres miałam 8 lutego a jest 22 marzec...lipa jak widać

Gość pytanie mam...
mało na ten temat słyszałam ( nie potrzebuje jeszcze anty...), ale czy te tabletki nie są szkodliwe??

dwojakie opinie są na ten temat, ja nie jestem ich do końca pewna dlatego też nie biorę, pomimo tego że mam potrzebę ich brania ;)

Gość pytanie mam
no dobra...yyyy troche głupio mi pytać, ale ciekawa z natury jestem więc...czy dziewictwi jest takie znowu ważne i potrzebne żeby chłopak chciał być z tobą , ożenić się?? od razu zaznaczam, żeby żadnych spekulacji nie było, nie zamierzam w najbliższym czasie \"tracić\", mam jeszcze pare lat, nigdzie mi sie nie spieszy...najpierw trzeba dorosnąć :) no ale czy to ważne??

heh....moim zdaniem nie! Aczkolwiek ja jestemz tym samym partenerem od 6 lat i to z nim straciłam dziewictwo i to z nim zamierzam wziąć ślub. Moim zdaniem dziewictwo to jest tylko i wyłącznie twoja sprawa osobista, nie wydaje mi się żeby mężczyźni zwracali na to szczególną uwagę !

Gość pytanie mam
bo gdzies kiedyś dziewczyna zadała to pytanie i większość była, że tak, bo nikt nie chce używanego towaru czy jakos tak...\ tylko oczywiście to sie tyczy kobiet, mężczyźni mogą sie "puszczać" na prawo i lewo i jest super wkurzające to troche, choć rozumiem to troche

Gość pytanie mam
sorry za pismo, strasznie sie motam....nie wychodzi mi pisanie przeważnie non stop gadam - moja profesja :P