Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prooosze odp

BADANIA NA NERWICE!!

Polecane posty

Gość prooosze odp

hej podejrzewam u siebie nerwice gdzie moge sie zbadac i jak sie to leczy ??

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaana
nei ma czegos takiego jak badania na nerwice. zrob wszystkie badania- krew, mocz, EKG, tarczyce itp zeby wykluczyc wszystkie choroby. jesli wyniki sa prawidlowe to mozesz miec nerwice. to sie leczy w Twojej glowie, masz problem ze soba, psycholog moze pomoc i jakas terapia

Gość ludzie mylą
Jak chcesz mieć zdiagnozowaną nerwicę i ustalone leczenie, to psychiatra nie psycholog. Psycholog, czyli pscyhoterapeuta, to coś jak fizjoterapeuta, może poracować nad urazami, ale zdiagnozuje, co ci jest, ani nie wypisze leków. Więc idź do lekarza - psychiatry. Jedyne badania to wywiad, plus czasami dają testy do zrobienia. Jak się to leczy? Lekami plus psychoterapią (takie pogaduchy). Ale to też lekarz decyduje o jej konieczności.

Gość zybi33
Pogaduchy do poduchy,ale nerwica to nie choroba to stan:)

najpierw do psychologa, on decyduje czy to sie nadaje do leczenia u psychiatry- wcale nie musi byc tu koneczne leczenie lekami, moze mu brakuje zwyklej rozmowy i przez to ma objawy fizyczne. trzeba ustalic po kolei a nie lapac sie za niebezpieczne w sumie leki z marszu

Gość nerwica to jest choroba

Gość zybi33
Nerwica nie jest choroba to stan reakcji organizmu na zły sposób życia niezgodny z potrzebami wewnetrznymi wiec leki sa tu do bani

Gość plociuch
zybi nie pitol ,leki sa pomocne w leczeniu nerwic bo znosza przykre objawy i poprawiaja jakosc zycia ,nie wylecza problemu ale pomagaja w kuracji ,w psychoterapii ale napewno nie sa cudownym srodkiem to rzecz pewna.....

Gość do zybi
porozmawiaj z osobami, które na nerwicę choruja od lat i od lat mają ataki paniki i nie są wstanie wyjść z domu, mimo, ze się leczą. To bardzo trudna do wyleczenia choroba, ale to jest choroba, tak samo jak depresja. Tutaj nie chodzi o chwilowe zdenerwowanie, czy reakcje organizmu na stres, ale o prawdziwą nerwicę, która uniemożliwia normalne funkcjonowanie w społeczeńswtie

a co za roznica jak to sie nazywa, czepiacie sie

Gość plociuch
wlasnie ,mniejsza o nazwe....miedzy nerwica a depresja jest tak cienka granica ,ze czesto leki antydepr. lecza obie przypadlosci.....

Gość a moim zdaniem jest to ważne
bo społeczeństwo odrzuca osoby chore na depresję i nerwicę, twierdząc, że one same sobie zgotowały taki los i one same nie chcą wyjść z tego stanu, ze jest to ich widzimisię, zachcianka, sposób na życie, a to jest choroba jak kazda inna, ale jest koszmarem, bo dzieje się w głowie...

ja tam sie wyleczylam machajac na te ataki i cala nerwice reka. przestalam sie nakrecac, uporzadkowalam sie troche w srodku- do tego nawet psycholog niepotrzebny, i dobrze mi sie zyje. najgorsze co tu mozna zrobic to traktowac to jak jakas nadzwyczajna choroba i sie przejmowac, non stop o tym myslec. pamietam jak sama majac ataki paniki nie myslalam o tym tak jak teraz, ale da sie tego olewania nauczyc, bez lekow i bez uszczerbku na zdrowiu. kondycje odzyskuje sie raz dwa.

Gość zybi33
wiem co to jest nerwica u mnie w gabinecie czesto sie z tym spotykam i z lekami panicznymi i nerwica wegetatywna depresja i innymi nerwicami ale ciagle jest to stan,a leki to oszukiwacze:0jak dostaniesz obuchem w głowe to też chodzisz ok:)tak własnie działaja leki:)

to nie jest choroba jak kazda inna, i masz racje niektore osoby tym zyja i same pracuja nad tym ze maja coraz wieksze leki, uciekaja, no i tak koncza- u psychiatry. ja tam nikogo nie odrzucam, bo musialabym tez odrzucic siebie, ale w tej chorobie/ stanie najwazniejsze to sie nad soba nie cackac

Gość zybi33
przedmówczyni ma racje a ta niby choroba nerwica tak tak ona czemuś służy to jest poprostu ucieczka w cos co ma usprawiedliwiac,chronic:)

zybi33 1000% racji

i to nie jest ucieczka, może i są takie przypadki, ale to były osoby chore na nerwicę...

Gość zybi33
wiem dziekuje a skad wiem???bo to wszystko mam tu u siebie w gabinecie na codzień:)pozdrawiam

Gość w jakim gabinecie
???

Gość zybi33
Nerwica czesto jest ucieczka od życia czesto czemuś służy czesto rodzina ma tu duzy wpływ a czesto chce sie zwrócic na siebie uwage kogoś dla siebie waznego i ucieka sie w nerwice objawy doskonale temu słuza:)

Gość zybi33
Swoim gabinecie:)

Gość w jakim gabinecie
no ale kim jesteś, lekarzem ogólnym, psychologiem, psychiatrą?

nerwica to jest choroba A dlaczego tak Ci zalezy zeby nazywac to choroba. Moze jak sie nazwie to stanem, to czujesz ze Twoje cierpienie jest mniej wartosciowe? Moze chcesz i lubisz chorowac i pewnie tez lubisz nad soba sie pouzalac? takie mi tu myslenie sie nasuwa

Gość zybi33
Medycyna naturalna bardzo ogólna ale indywidualnie dobierana dla danego klienta

Gość zybi33
Tak to prawda chorobe ludzie inaczej odbieraja to jest wybieg:)

bo znam osoby chore na nerwicę i widziałam co się z nimi dzieje, widziałam też osoby chore na depresję, co ciekawe te osoby najczęsciej nikomu nie mówią o tym co się z nimi dzieje, na zewnątrz udają że wszystko jest w porzadku, a w środku przeżywają dramat, tna się, mają myśli samobójcze, a najlbliższa rodzina i znajomi nic nie wiedzą. A dlaczego? Bo Ci chorzy boją się cokolwiek powiedzieć, boją się przyznać, w obawie, że zostana odrzuceni i wyśmiani.

Gość medycyna naturalna
tzn jakie masz wykształcenie? Jesteś po studiach medycznych?

a czy jak sie to nazwie choroba to juz sie nie beda bali komus powiedziec?

do nerwicy niepotrzebne sa studia medyczne, juz bardziej sie przydadza teologiczne