Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepokuj...

POWIEKSZONA TARCZYCA, WYNIKI BEDA.....

Polecane posty

Gość zybi33
wiec co jest lepsze???

Gość zybi33
przeciez do tego zmierzałaś:)

Chyba jest za późno na dyskusję - nie łapię sensu ostatnich wypowiedzi. Możecie jakoś bardziej rozwijać?

Gość wpadles w nadczynnosc
a na sraczkę ten twoj wynalazek działa? Bo mnie goni :O rozwijam srajtaśmę

A czytałeś podaną przeze mnie stronę? Jest tam coś o sraczcę? Nie?! No, to po kiego zadajesz głupie pytania?

Gość Przestancie bzdury pisac
Ja mam powiekszona tarczyce, biore hormony tarczycy od ok 10 lat i bede brala cale zycie. Wyniki praktycznie zawsze mialam w normie. To sie nazywa wole obojetne, tzn nie ma niedoczynnosci, ani nadczynnosci -tak mi wytlumaczyl endokrynolog (z doktoratem jakb ktos zlosliwy chcial kwestionowac). Ja bym to podpiela pod niedoczynnosc jesli chodzi o objawy - sklonnosci do tycia (przytylam,jak nie bralam hormonow), wiecznie zimne stopy i dlonie,sucha skora, kiepski stan wlosow... Drzenie rak. Da sie z tym zyc, nawet mozna brac pigulki anty, tyle ze np pigulki wieczorem,a rano hormony tarczycy. Ja nie mam zadnych dolegliwosci poza tym,ze jak mam zle dobrana dawke albo nie biore lekow,to puchnie mi szyja, tzn rosnie wole. Jedyne,comi czasem dokucza, to fakt,ze mimo ,ze duzo sportu uprawiam, jest mi zimno i strasznie jestem nadwrazliwa na zimno. Codziennie na czczo biore tabletke, raz na pare miesiecy kontrola - ot, i cala choroba. Luz, da sie zyc, naprawde.

Gość zybi33
skoro masz takie objawy to nazywa sie to normalnie chwiejnoscia tarczycy,raz jest niedoczynnoś raz nadczynnosc,nie ma obojętnosci:)trzeba ja wystymulowac poprostu i tyle:)

Gość wpadles w nadczynnosc
zibi ci wystymuluje:P

Gość co tu sie dzieje
przekamarzacie sie, a to jest topik zeby doradzic... podzielic sie swoimi przezyciami na temat tej choroby! * Mam pytanie wlasnie, czy objawami tarczycy moze bys uciazliwa dlugotrwala chrypa, i obnirzony glos.. ???? POzdrawiam.!

Gość do co tu sie dzieje
OCZYWIśCIE ZE MOZE!!!