Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majeczka_____

kobiety pomożcie.....leki na nerwice ...jak skutecznie odstawic

Polecane posty

Gość majeczka_____

...skutecznie mam na mysli zeby po odsrtawieniu nie było skutków ubocznych jak u mnie ze orgaznizmowi brakuje tego leku i daje mi popalic w postac otumanienia, .....biore spamilan lek zastepczy rexetinu, postanowiłam wreszcie go ostawic, moje zdrowie psychiczne na to pozwala i czuje sie b. dobrze....ale jest problem poniewaz fizycznie niedomagam...mam skutki w postacie odczównia braku leku przez orgazniz, objawia sie to jakim osłabieniem, otunanieniem, mam wrazenie zejakby od wewnatrz kopał mnie lekki prad, to pewnie komurkom neuronowym nie jest dostarczana odpowiednia dawka leku i szwankuja. ------------------------- i w tym problem czuje sie naprawde fatalnie najlepiej sie połozyc w tym czasie i nic nie robic..... moze ktos miał podobnie prosze o rade jak temu zapobiec...

Gość majeczka_____
prosze nie kasowac tego tematu to dla mnie b, wazne chce odstawic bo chce zajsc w ciaze z kilka miesiecy !!!!!!!!!!!!

Gość majeczka_____
sory za straszna literówke"komórkom" oczywiscie

Gość majeczka_____
paulka masz racje wiem o tym.....mam zmniejszona dawke leku o połowe i az do cwiatki ale nic nie pomaga...juz mam dosc czekania w kolejce do lekarza....bleeeee on wie o moich skutkach ubocznych ale tak to juz bywa ....nie wiem ile to bedzie trwało to nie do zniesienia, takie osłabienie nie da sie normalniefunkcjonowac,....o widzisz rano wstałam i zaczeło sie lekkie prady....wiem ze to smiesznie brzmi ale mam takie własnie odczucia....

Gość majeczka_______
hej zadan nie miała tego typu problemów? moze jednak mi cos ktos doradzi

Gość ja to bym szukała
odpowiedzi gdzieś na forum o zdrowiu psychicznym.....

Gość majeczka________
ale z tego co wiem i czytałam tu tez kobiety przechodziły depresje, nerwice, były w ciazy lub sa w ciazy jest nawet kilka tematow nerwica w ciazy no ale jak sie zadaje pytanie to juz nikt nie odpowie.dziekuje

Gość doradzam
majeczka-nie ma co dublowac-ja sporo sie udzielalam na tych dwoch tematach-tam jest WSZYSTKO poczytaj spokojnie

Gość doradzam
a jakie leki zazywasz?

Gość majeczka________
oj zazywam paxetin zastepczy rexetinu.... pocztkowo 1 tabletke przez kilka mies, potem 0,5 tabletki i teraz cwiatrke.....

Gość majeczka________
czytałam juz te tematy ale szczerze to nic tam nie pisze o odstawieniu lekow ja juz od dawna nie mam leków, dlatego podjełam decyzje o odstawieniu, chce zajsc w ciaze za klika mies a jak wiadomo to swinstwo brane przezmnie od 1,5 siedzi w srodku chce oczyscic orgaznim....

Gość doradzam
ja odstawialam ale jak juz bylam w ciazy wiedzialam ze NIE MOGE nic wziac a skoro Ty planujesz mysle ze powinien toba pokierowac psychiatra(bo wnioskuje ze jestes pod jego opieka) powiedz ze planujesz ciaze i stopniowo bedziecie zmniejszac dawki badz stosowac slabsze leki-a pozniej sa tez takie ktore mozna lykac w ciazy ale to juz decyza lekarza a nie "kolezanek"z forum ale jesli mialabys jakies pyt pisz a przez to przeszlam

Gość doradzam
aaaa teraz doczytalam-czyli nie bierzesz nic od 1,5 roku? to ja mysle ze organizm sie juz oczyscil! wazne abys juz nie brala

Gość majeczka________
ja sie lecze od 1,5 roku!!!!.....a chce odstawic teraz biore ..a raczej bralam rexetin, spamilan, teraz paxetin, ale czuje ze trzeba odstawic, po cholerrre sie truc jak nie trzeba....sam lekarz powiedział ze i ja tak czułam ze jestem wyleczona,,,zmniejszylismy dawki leku.....a tu to cholerstwo powróciło w zime i znow zaczełam sie leczyc, ale choroba wrociła dlatego ze maz wyjechał i byłam sama teraz juz nie wyjezdza i czuje ze nie wróci to franca, dlatego nie chce juz brac, bo ile mozna tym bardziej ze moje zdrowie psychiczne pozwala na to zeby odstawiac....ale własnie te skutki uboczne

Gość klara 82
samowolnie to napewno leków nie możesz odstawić. ale: rozpoczyna sie wiosna więc są to korzystne warunki na ograniczenie leczenia farmakologicznego na rzecz innych form takich jak psychoterapia. wiosna wracają siły witalne a i słonko dużo daje. słyszałam też o lampach emitujących światło korzystnie wpływające na samopoczucie ( ale to raczej droga sprawa). piękna pogoda i dużo słońca pomoże ograniczyć osłabienie i otumanienie ale z te prądy chyba musiałyby same przejść. tak czy inaczej sama leków nie odstawiaj bo jak twój stan się pogorszy to lekarze mogą stwierdzić że sama na to zapracowałaś i będą cię traktowali z góry. życzę powodzenia dużo optymizmu i dużo słońca:)

Gość majeczka______
klara 82 na to licze ze własnie wiosna maz przy boku ...sprawia ze choroba nie zroci..... własciwie lekarz nie powiedział mi czy moej skotki zmniejszenia leku w postaci złego samopoczucia to skutki odstawienne leków...ze jest za wczesnie....ale dobre pytanie nie pomyslałam o tym tym bardziej ze juz mam napawde dosc tego swinstwa ktore steruje moim zyciem ...chce poczuc sie wolna...wiecie o czym mowie te ktore przeszły nerwice

Gość majeczka______
klara 82 dziekiuje ci ..... tak masz racje swiatło to zdrowie dla czł z depresja ono leczy zarowno słonce jak i szczuczne lampy!!!

Gość klara 82
mój mąż ma ten problem. ja niedługo urodzę córcię, wiosna nam pomoże :), a od maja mąż zaczyna terapię grupową. a te leki są takie drogie:( (na miesiąc wydajemy na nie 200 zł). mam nadzieję że wszystko ułoży się po naszej myśli i też w dużym stopniu ograniczymy farmakoterapię. lampy są dla nas troche za drogie, ale jak zajdzie potrzeba to i o tym sie pomyśli... powodzenia

Gość ponawwiamm