Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się zastanawiam....

pomiar temperatury...specjalny termometr?

Polecane posty

skoro mierzycie temperaturę w pochwie to czym?normalnym termometrem??takim rtęciowym?czy są jakieś specjalne termometry...nie znam się, nie śmiejcie się ze mnie, nie mierzyłam nigdy, a rtęciowym szklanym po prostu bym sie bała... ja zawsze mierzę temperaturę pod pachą...no nic , jak nie odpowiecie to spytam lekarza przy najbliższej wizycie... papa

Gość znająca się
Temp. mierzyć mozna każdym termometrem, z tym że rteciowym trwa to po prostu dłużej. teraz są rózniste termometry, idzie się do apteki i kupuje, elektroniczne, prosisz o dokładne i już. Takim elektronicznym jest o wiele krócej: czasem i minutka wystarczy, mają sygnalik, że temp. skończona, a w dodatku niektóre zapamiętują ostatnio zmierzoną temp. więc nie trzeba od razu zapisywać. (choć dobrze jest) To co sie mierzy przy obserwacji objawów płodności to tzw. PTC (podstawowa temperatura ciała) - mierzona po przynajmniej 3 godznnym śnie, zaraz po przebudzeniu sie, przed wstaniem z łózka i zrobieniem czegokolwiek, o tej samej porze, w tym samym miejscu: ustach, pochwie, lub odbytnicy. Nigdy pod pachą! Jesli w ustach, w tym samym miejscu: bo nie bedzie miarodajna jesli raz po lewej, raz po prawej.

Gość weż zmień metodę
bo na tych pomiarach moja matka ma dwójkę dzieci...

ja nie stosuję pomiaru temperatury jako metody na nie posiadanie dziecka...po prostu byłam ciekawa bo czytam na forach o mierzeniu temp i byłam przekonana, że to własnie chodzi o mierzenie pod pachą lub w ustach.ach i chocdziło mi głównie o te dziewczyny które są w ciązy i mierzą temp, żeby się upewnić itd...:)

rtęciowym nie mierz bo nie jest on tak dokładny jak elektroniczny elektroniczny pokaże Ci np 36,7 a na rtęciowym możesz się pomylic o jedną kreskę i już zapiszesz 36,8 :P

Gość sija
Jest tez taki specjalny aparat do pomiarow temperatury, kosztuje kupe kasy, chyba z 600 zl., nazywa sie bioself (www.bioself.pl) Mierzy sie tak wlasnie przed wstaniem z lozka przez 3 minuty. Po chyba trzech miesiacach aparat uczy sie Twocih temperatur i podpowiada czy jest plodnosc czy nie. Mozna zadzwonic na specjalny numer, przystawic aparat i dostac wydruk temperatury. Ja tego nie uzywalam, ale moja lekarka poleca, bo sa kobiety po prostu skazane na metody naturalne, np. przeciwskazania do tabletek, uczulenie na lateks, uczulenie na nonoxynol-9.

Gość gość
Ja bym podpowiedziała nonContact marki Gerhatherm, bardzo wygodny, higieniczny i super bezpieczny dla dzieciątka, zwłaszcza niemowlaka.