Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oszukana przez kapelę

Złe Kapele Weselne

Polecane posty

Może tu wpisujmy WSZYSTKIE złe kapele weselne z krótkim opisem, dlaczego były/są złe.

Gość jasne zeby potem
sadem straszyli. nie ma glupich

Hahaha, wiesz, ile osób musieli by ciagac po sądach? Wystarczy przejść się po kafeterii :/

Gość o ranny panftoflu
nie radze jakś dziewczyna opisała na pewnym foru fotografa, który ją oszukał i ten wniół sprawę do sądu

Gość DAREk-MONIKA
KAPRYS z Mikolowa

Gość MAFK
Odnośnie Kaprysa z Mikołowa to sprawa została wyjaśniona. Autorem postu jest właściciel restauracji "Eliza" w Katowicach, który podpadł zespołowi bo po pijanemu wyrzucił gości i zespół z lokalu wtrakcie trwania wesela. Sczegóły na różowym forum pod adresem: http://users.nethit.pl/forum/read/wesele/4401986/

Gość MAFK
Chyba, że chodzi o ten zespół: www.kaprys.abc.pl

Gość Tarnowianin
Złe kapele to takie,co cechuje ich jakikolwiek brak solidności w muzycznej obsłudze klienta,"ściema"na temat "muzyka na żywo"kiedy nie ma granej na żywo sekcji rytmicznej(git.bas+ co najmniej perkusja),mierne umiejętności wodzirejskie,picie alkoholu...(gdy kapela dobrze się bawi,to goście odwrotnie),"ucieczka" w /play back/ wokalny,instrumentalny,traktowanie wesela na sposób koncertu scenicznego,ucieczka w repertuar "antytaneczny"(nie okłamujmy się większość naszej populacji marnie tańczy),długie przerwy pomiędzy blokami muzycznymi,dominacja w sposób przesadny(światła,dymy i podobne "bajery") nad stroną muzyczną....itd ,jeszcze by coś wyszukał,co sprawia,że jest temat "Złe Kapele Weselne"ZAZNACZAM WESELNE a nie innego "TYPU":) :)

Gość Heh Tarnowianin
Muzyka mechaniczna jest ok i nie mam nic przeciwko takiej, byle wokalnie zespół był dobry.

Gość Tarnowianin
Element "mechaniki" jest tylko jednym z poruszonej tematyki,ale cieszy mnie fakt,że piszesz"zespół wokalnie dobry",przyznasz,że z tym jest różnie..."Sztuczna muzyka"ma wiele przyziemnych zalet,ale też i wad...,sam fakt istnienia i prosperity kapel tego rodzaju wynika z potrzeb rynku.Jednak gusta są podzielone...i tak będzie zawsze:)

Gość Heh Tarnowianin
Nie chcę DJ'a na weselu ale nie chcę też kapeli z perkusją i gitarami. Chcę, żeby utwory, przy których będę bawiła się z mężem i gośćmi, przypominały oryginały - pod względem instrumentalnym. Znalazłam taki zespół dzięki Kafeterii, jutro jadę na przesłuchanie do nich i wtedy zobaczymy. Zawsze zwracałam uwagę na wokale - zboczenie zawodowe ;) Dlatego bardziej zależy mi na dobrze śpiewających osobach niż na instrumentarium zespołu (chodzi mi o to, o czym wspominałam wcześniej). Liczy się również repertuar, a z tego, co miałam okazję przeczytać, repertuar mają interesujący.

Gość Tarnowianin
ważny jest całokształt,perfekcyjnie brzmiące wokale niszczy brak odpowiedniego tła,ciekawego tła,ale to już jest sztuką,nie mającą znaczenia na imprezach typu weselisko...odbiegamy od tematu,który brzmi j/w...:)

Gość Do Tarnowianina
Nie odbiegamy od tematu, cały czas poruszamy kwestię brzmienia zespołu weselnego. Mam jednak wrażenie, że spierasz się dla samego spierania, dla samej idei spierania się z rozmówcą a ten rodzaj rozmowy nie wnosi niczego konstruktywnego, dlatego pożegnam się z życzeniami kontynuowania kariery muzycznej i szerszego otwarcia na nowe. Nowe nie znaczy gorsze.

Gość gość
laska która śpiewa musi mieć mini ,duzy dekolt i stringi,żeby było na co popatrzeć,po alkoholu to mnie wisi jak kto śpiewa ,ważne jak kto wygląda i w dekolt można pozaglądać i po d*pce mozna poklepac

Gość gość
o tak, worek kartofli zna się na tych rzeczach ;]

Gość sfrustrowany_
FATALNE KAPELE : Iris,Camel,Make me fell,Dexter