Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katowivczankaaa

CZY POTRZEBNY JEST APARAT RETENCYJNY JESLI SIE MA DRUCIK PRZYKL. OD SRODKA ZEBOW

Polecane posty

Gość katowivczankaaa

Mam juz zalozony topik SCIAGANIE APARATU NA ZEBACH +RETENCYJNY ZA 210ZL-CZY TO NIE ZA DUZO? http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3434708 ale teraz mam pytanie wlasnie takie, czy mimo, ze mam drucik przyklejony z tylu zebow czy bedzie mi potrzebny aparat retencyjny?

Gość katowivczankaaa

Gość katowivczankaaa
podn

Gość hero ink
ja mam zalozony drucik na dolna szczeke, a retencyjny nosze tylko na gorna szczeke.

Gość wiolaj
Nie nie potrzebny ci aparat retencyjny ponieważ drucik trzyma zęby na miejscu więc aparat już nic by nie dał! Pozdr.

Gość katowivczankaaa
no wlasnie ,a ta pani doktor powiedziala ze jest potrzebny:/ takze wiecie co - ja szukam innego ortodonty co mi sciagnie aparat za mniej niz 200zl , bvo juz 5 LAT NOSZE i mam juz go dosc! dosc!!!

Gość katowivczankaaa
uupp

Gość katowiczankaaav

Gość katowivczankaaa
podnoszee

Gość wiolaj
5 lat?!! To co to była za wada?! Ja nosiłam 3,5 razem z wyciąganiem hirurgicznym trójek z kości!! Koniecznie zmień ortodonte bo ten cie chyba lekko mówiąc naciąga!!

Gość katowicznkaav
tak Wiolu. to juz mialo byc ostatnie ???? spotkanie, bo sciaganie aparatu. no i ta kasa... wady nie mialam duzej ,tylko jedynka zachodzila na 2. tylko ze z wyrwaniem zebow ona czekala az ....do poltora roku/prawie 2 lat/ i dlatego tak sie to przedluzylo. dlatego w ten weekend nie pojde tam ale chciALABYM wiedziec, czy gdzies mi sciagna to zelastwo za mniej niz 200zl. tym bardziej ze od aparatu zeby mi sie sciemnily... niestety...mialam naprawde ladne i biale.. teraz- szkoda gadac :/

Gość wiolaj
Z tego co pamiętam to ja za samo ściągnięcie nie płaciłam tylko za aparat retencyjny 150 zł ale to było 2 lata temu. Naciągała cię jak nic!!! Moja koleżanka na taką wadę jak ty rok aparat nosiła. Nie umiem ci doradzić gdzie masz pójść z tym ściągnięciem ale wiem na pewno, nie zwlekaj! Mi zęby też trochę pożółkły ale to jest do wybielenia! Teraz jest najważniejsze żebyś już pozbyła się tego żelastwa z buzi

Gość wiolaj
A tak poza tym może podaj adres tego ortodonty żeby uprzedzić innych pacjentów!!

Gość katowivczankaaa
hej ten ortodonta miesci sie w KATOWICACH -,,ATRIA'' ul. Mikolowska kolo AWF dodatkowo mam martwe jedynki i jedna dwojke- a to z powodu wlasnie aparatu...nie wspomne wiec ile wydalam na kanalowe leczenie, i bol..:/

Gość uupii

Gość brrrrrr
hej , ja tez mam wrazenie jakbym po tym czasie co nosilam aparat miala slabsze zeby;/ i odrazu po zdjeciu tez mialam kanalowa leczone;/ tam gdzie miescil sie pierscien.....

Gość katowivczankaaa
w sumie to nie wiadomo-czy warto bylo to robic bo strATY w zebach sa niestety nieodwracalne

Gość wiolaj
Moim zdaniem warto ale ja oprócz lekkiej zmiany barwy zębów nie miałam żadnych innych powikłań. To wszystko zależy od ortodonty! Ja też myslałam że zęby pod pierścieniami po takim czasie(3,5roku) będą do leczenia ale na szczęście mój ortodonta tak dobrze wypełnił szczeliny ze nic się nie stało!

Gość wiolaj
A przy okazji polecam Zbigniew Król ul. Mieszka I 10 Wołomin. woj. Mazowieckie

Gość Ona_17
Nie wiem jakie wy mieliście leczenie ale ja miałam mocną wadę zgryzu. I nosiłam aparat ponad 2 lata. Ale po jego zdjęciu mam normalne białe zęby w jednym mam lekkie przebarwienie bo ciężko było się tam dostać szczoteczką ale odkąd pamiętam to zawsze miałam problemy z tym zębem. To już mój 2 aparat i coś wiem o bezsensownym naciąganiu ludzi... Przez jedną ortodontkę miałam uraz z 4 lata do aparatu a tak to już dawno byłabym po tym wszystkim. A właśnie dzisiaj dostałam aparat retencyjny ruchomy nie jest on taki zły bo da się gadać itp. ale mam go nosić 3 godz dziennie i całe noce przez 3 miesiące po 3 miesiącach do pół roku mam nosić co 2 noce i tak po parę miesięcy wydłużać aż będzie widać że nic się nie nawraca :) ale wole zdecydowania ruchomy po te parę godzin dziennie niż męczyć się ze stałym który strasznie ranił dziąsła. A jeśli chodzi o cenę to za zdjęcie aparatu + wycisk zapłaciłam 100zł. Aparat retencyjny kosztował mnie 350zł za jeden łuk górny, a całość 700zł. Teraz już jakby ktoś zdecydował się na aparat to nowa cena jest 500zł za jeden łuk łącznie 1000zł więc niedługo pewnie stały będzie miał cenę taką samą jak retencyjny...

Gość Ona_17
Ale wy mieliście kosmiczne ceny 3 lata temu to i tak dziw że ja miałam tak mało :) bo teraz wszystko coraz droższe :)