Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biala gwiazda

swedzace rece

Polecane posty

Gość biala gwiazda

od paru dni zmagam sie pewnym problemem, na dloniach(szczegolnie palcach i miedzy palcami) pojawily mi sie dziwne grudki, na kostkach(u palca) zauwazylam przekrwienia-takie wewnetrzne malutkie krwiaki skórne, na poczatku reka mi nawet troche spuchla i lekko piekla, teraz czasami mam uczucie ciepla na tej chorej rece, jak siedze blisko cieplego miejsca(kominek) to mnie zaczyna swędzieć:(, pozatym palce wygladaja jakby byly suche i pomarszczone, a na nadgarstku mam takie czerwone plamki, co to może byc??, jakies uczulenie?alergia,,w przeszlosci tez takie cos czasami mialam ale nigdy mnie nie swedzialo, a teraz tak, mozecie cos na to poradzic??i podac jakies domowe srodki na pozbycie sie tego??dziekuje za wszystkie odpowiedzi

Gość 122
na pewno cierpisz na niedobór niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, to jedno a drugie, próbowałaś pić wapno ? może przyniesie Ci ulgę

Gość biala gwiazda
prosze niech ktos jeszcze sie wypowie!!nie mam kogo sie poradzic, siedze za granica, kasy nie mam na lekarza.........

Gość brrrrrrrr
A może to świerzb?

Gość OONKKKAKAAAA
na 100% to jest GRZYBICA !!!!!! IDZ DO LEKARZA,, JA MIALAM TO SAMO !!!!

Z objawów, które opisujesz mogę zasugerować, że jest to uczulenie na pewne detergenty, np. proszek do prania, jakieś chemiczne środki do czyszczenia, lub inne płyny. Niestety miewam czasami to samo. Jeżeli po pewnym czasie pojawią Ci się malutke, swędzące pęcherzyki z wodą, to możesz mieć pewność na 100%, że to będzie to. Bardzo dobrą maścią na to jest Laticort ( niestety w Polsce na receptę), z domowych środków polecam Nivea Soft, ponieważ jest łagodny i dobrze i na długo nawilża dłonie.