Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość córka komunistów

Co jest dobre- lewica czy prawica?

Polecane posty

Gość córka komunistów

Wytlumaczcie mi bo juz nie wiem co jest dobre

Gość córka komunistów
budyń z vebulką? Oszalałeś? Najlepszy jest śledź w musie czekoladowym!

zlinczują mnie tu pewnie---ale od swoich pierwszych wyborów głosowałam na SLD i OLKA oczywiście....

Gość córka komunistów
a ja myslalam ze moi rodzice sa niedzisiejsi... hm hm

Gość ilubpivv
Lewica,lewica i jeszcze raz lewica

Gość córka komunistów
a macie jakies argumenty na poparcie swojej tezy? No bo mowic to se kazdy moze ot tak se;]

Hmmm... moi rodzice sa jak najbardziej dzisiejsi - po prostu ludzcy. I wychowali mnie na bardzo dobrego czowieka, czego efekt widac - jestem lewakiem:D

moi rodziceą jak najbardziej dzisiejsi...i też głosują na SLD...

Gość córka komunistów
no ale w szkole ciagle gadaja ze komunizm byl zly, a w domu znowu mi smeca ze prawica rozsprzeda wszystko i sprywatyzuje... no to jak to jest w koncu bo ja juz sie gubie

Gość ilubpivv
Niczego nie narzucają i przede wszystkim daja prawo wyboru!Tolerują i to też jest in plus.A to,że kradną no to coż...Prawica też kradnie!

Gość kundrie
jak dla mnie lewica jest lepsza, bo przekonania prawicowe w ogóle mi nie odpowidają. a te partie, które w polsce nazywają sie prawicowymi tojuż kompletnie mnie nie przekonują. cóż, jestem klasyczny lewak i wykształciuch :D tylko nie łże-elita, bo żadnej siły opiniotwórczej nie mam ;)

jaki komunizm...zlinczują mnie.....u nas nie było komunizmu

Gość córka komunistów
hm, no to wychodzi ze na kaferii sami leviacy przesiaduja;)

Gość liberal-Europejczyk
zapomnieli w mojej ukochanej unii europejskiej uczcic rocznice śmierci Józefa Stalina. wstydza sie czy jak/ oj nie ladnie .

pozostali...no cóż ,gdzie indziej przesiadują zapewne....

Argumenty? Oczywiscie ze tak! Uwazam ze po kazdej stronie sa megaafery i sprawy, z ktorymi porzadny i uczciwy czlowiek nie powinien miec stycznosci. Jednak z tego co zauwazylam, tylko politycy lewicy potrafia wyjsc z nich wzglednie \"z twarza\". Nie podkladaja sobie swin, nie budza niesmaku... Poza tym, poglady prawicowe sa wg przedstawicieli tej strony jedynymi slusznymi. Lewica nie tlumi samodzielnego myslenia. Nie uzywa argumentow majacych dzialac jedynie na publike. Zeby byla jasnosc - nie popieram komunizmu. Jednoczesnie nie mam zamiaru roztrzasac przeszlosci, to jak plakanie nad rozlanym mlekiem. Historia osadzi (w zasadzie to juz osadzila) wszystko wlasciwie. Krew mnie zalewa, kiedy ludzie nie znajac spraw i okolicznosci szafuja wyrokami. Kiedy, zaslaniajac sie dobrem publicznym, interpretuja prawo (ktore powinno byc pewne) w dowolny sposob. Kiedy przyznaja sobie monopol na prawde.

Gość Lewactwo do wora
Jeżeli prawdą jest to co mówił Oleksy, to w polskiej polityce nie powinno być miejsca także dla Kwaśniewskiego, Millera, Olejniczaka, Borowskiego czy Szmajdzińskiego. Ale może Oleksy kłamał. Tylko jeśli tak, to reakcja Sojuszu jest zupełnie irracjonalna. Nad czym debatować kilka godzin, gdy jeden z członków partii opowiada kompromitujące głupoty? Trzeba go po prostu wyrzucić i oddać sprawę do sądu. Im dłużej jednak sprawie się przyglądam, tym bardziej widzę, że politycy Sojuszu się plączą. Kwaśniewski twierdzi, że może rozliczyć się z każdej złotówki, z całego majątku, a poza tym to on majątku nie ma. Miller na tak poważne oskarżenia nie odpowiedział wcale, a Senyszyn winę za opowieści Oleksego zwaliła na nadmiar alkoholu. Ten ostatni argument szczególnie mi się spodobał, bo alkohol w powszechnej opinii uznawany jest raczej za swego rodzaju rozwiązujące język serum prawdy. Sojusz próbuje teraz uciec do przodu. Olejniczak zapowiedział, ofensywę programową. Czyżby SLD miało pochowane w szufladach projekty ustaw i tylko czekało na jakiś kryzys by odwrócić od niego uwagę? Wczorajsza konferencja prasowa szefa SLD przypominała raczej reakcję dziecka złapanego na gorącym uczynku. OK., złapaliście nas, ale od dzisiaj będziemy już grzeczni.

Zgdzam sie z tym, ze to co wydarzylo sie wczoraj bylo po prostu jedna wielka kompromitacja. Zakladajac, ze kasety sa prawdziwe ( a obawiam sie ze tak), mimo wszystko Oleksy bez watpienia byl pijany. Za wartosc wypowiedzi czlowieka pijanego chyba nikt w pelni wladz umyslowych by nie poreczyl. Dlaczego wiec zakladasz ze byl do bolu szczery? Stracil na tym bardzo duzo - nie zyskal niczego. Malo tego, przyznal ze nie ma absolutnie zadnych dowodow na poparcie swych wypowiedzi. Moze mowil wtedy prawde, moze nie. Nie mi to oceniac. Poza tym, BARDZO nie podobala mi sie postawa Olejniczaka po ujawnieniu sprawy. Rzeczywiscie sie motal, rzeczywiscie mozna bylo to rozegrac lepiej. Jednak mimo wszystko cala afera nie wzbudzila we mnie takiego niesmaku jak chocby tasmy Renaty Beger, jak chocby komentarze politykow PiSu po ich ujawnieniu, jak komentarze samej Beger (te napawaly mnie juz maxymalnym obrzydzeniem). Wiecie czemu? Bo Oleksy mimo wszystko ma przyslowiowe \"jaja\". Nie lubie go, ale pozytywnie mnie zaskoczyl swoim zachowaniem.

Gość Do anki 011
Uwazam ze po kazdej stronie sa megaafery i sprawy, z ktorymi porzadny i uczciwy czlowiek nie powinien miec stycznosci. Na przykład Stalin wymordowal 50 milionów ludzi, a Kaczor przemawiado meneli w ich wlasnym, menelskim języku. Jednak z tego co zauwazylam, tylko politycy lewicy potrafia wyjsc z nich wzglednie "z twarza". Nie podkladaja sobie swin, nie budza niesmaku... Nie w ogóle, wcale nie wrobili Oleksego, że jest Olinem, nie zamordowali Trockiego i Świerczewskiego, nie urządzili marca 68, w ogóle bardzo byli grzeczni... Poza tym, poglady prawicowe sa wg przedstawicieli tej strony jedynymi slusznymi. A wg pani od matematyki pogląd, że 2+2=4 też jest jedynie słuszny. Co za cholerne faszystka spod znaku Giertycha! A gdzie pluralizm i wolność poglądów?! Lewica nie tlumi samodzielnego myslenia. Nie, ona jedynie stosuje propagandę i zsyła nieposłusznych na Kołymę, ewentualnie wysyła na majówkę do Lasu Katyńskiego. Nie uzywa argumentow majacych dzialac jedynie na publike. Nie używa argumentów działających na wszystkich - bomb A i H, kałasznikowów, knutów, wąglika... Zeby byla jasnosc - nie popieram komunizmu. Jesteś zapewne narodową socjalistką... Jednoczesnie nie mam zamiaru roztrzasac przeszlosci, to jak plakanie nad rozlanym mlekiem. Top co z ciebie za lewicowiec?! Przecież każdy prawdziwy lewicowiec bez przerwy osądza i krytykuje a to krucjaty, a to papiestwo, a to Franco, a to Piłsudskiego, a to Wałęsę itd. Historia osadzi (w zasadzie to juz osadzila) wszystko wlasciwie. Pewnie, że tak. Przecież Karol Marks, fryderyk Engels, Włodzimierz Lenin i Józef Stalin wszystko opisali i wyjaśnili już dawno! Krew mnie zalewa, kiedy ludzie nie znajac spraw i okolicznosci szafuja wyrokami. No popatrz! A Feliks Edmundowicz Dzierżyński mówił, że prawdziwy bolszewik nie musi znać się na prawie ani na ekonomii, wystarczy,m, że obejrzy ręcę podsądnego. Jak są białe, niepsracowane, to kula w łeb bez sądu. Jak sa spracowane i robolskie, o najpierw bicie a dopiero potem kula w łeb. Kiedy, zaslaniajac sie dobrem publicznym, interpretuja prawo (ktore powinno byc pewne) w dowolny sposob. Kiedy przyznaja sobie monopol na prawde. No bo monopola na prawdę od dawna uzyskali Karol Marks 7 Fryderyk Engels. A podla prawica piraci...

Gość córka komunistow
lewicowcy lączmy sie bo naszym dziadkom i babciom te emerytury ubeckie chcą zabrać i dać te grosze jakie ten motloch ma. nie doczekanie !

o tej porze to o krótsze i bardziej rzeczowe wywody proszę....

Gość córka komunistow
ciekawam czy Katarzyna Piekarska to jeszcze dziewica? bo Joanna Senyszyn to raczej napewno.