Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ivus

Polećcie proszę dobry zestaw do francuskiego manicure

Polecane posty

Cześć dziewczyny! Wreszcie udalo mi sie wyhodowac ladne paznokietki i teraz chcialabym, aby byly lsniace i naprawde zadbane. Wybralam dla nich manicure francuski, ale zanim udam sie do gabinetu kosmetycznego, chcialabym zapytac Was, czy znacie jakis dobry zestaw do robienia takiego manicure samodzielnie:))) Nie jestem specjalistka w tej materii:)) Jezeli macie dobra technike na robienie takiego manicure, to tez bede wdzieczna za rady:) Pozdrawiam i niech Wasze paznokcie beda dla Was powodem do dumy!!!

A dla tych z was, ktore moze maja jakies problemy z kondycja paznokci polecam preparat Silica, dostepny w aptece. Wzmocni nie tylko paznokice, ale takze wlosy:) Wiadomo, ze o zdrowie paznokci trzeba zadbac, nawet jesli naklada sie na nie tipsy:) Czekam na Wasze rady:)

Podam Ci sposoby...sama wybierzesz, który Ci odpowiada: * kupujesz profesjimalne paski do frencza.....ale trzeba miec wprawę, * zamiast pasków, możesz użyć zwyczajnej taśmy klejacej, jest cieńsza od pasków do frencza dlatego też moim zdaniem łatwiejsza w uzyciu, * robisz biały pasek lakierem, dopiero potem nanosisz poprawki, zmywaczem w pisaku lub patyczkiem do uszu nasaczonym w zmywaczu. Lakier do frencza----> szybciej i łatwiej dla niewprawionej reki wykonasz lakierem do zdobień ( cieniutki pedzelek), zwłaszcza na stopach.

Rosasita, dzieki za rade. W koncu zrobilam sobie ten manicure pedzelkiem do zdobien i nanioslam na to jeszcze bezbarwny lakier, takze wyglada super:) Mialam troche problemow przy prawej rece, bo jestem praworeczna, ale sie udalo. Przyda sie jednak wiecej wprawy, bo troche poprawek musialam wprowadzic. Teraz dlonie wygladaja naprawde pieknie, wydaja sie zdecydowanie bardziej zadbane:) Pozdrawiam!

A kolor różu.... polecam z Inglota, tymbardziej, jak masz tipsy. Każdy lakier dłużej sie trzyma na takich pazurkach. A Inglot to dobra i o przystępnej cenie firma. Polecam też z Inglota lakier nabłyszczajacy, który przyspiesza wysychanie i przedłuża wytrzymałość lakieru. Inglot - Fast Drying Top Coat - Szybkoschnący lakier nawierzchniowy. A ten na frencza i powinno sie trzymać ładnie :)

Dzieki, mam wlasnie bezbarwny od Inglota, tez lubie te marke:) Uzywam takze ich cieni do powiek. Akurat nie mam tipsow, ale pomysl z rozowym lakierem brzmi interesujaco. Ten nawierzchniowy tez wydaje sie wart uwagi:) Nastepnym razem moze sprobuje z rozowym:) Dzieki za rade i dobranoc!

Gość malaroo
Najlepszy na świecie- INGLOT nr 82 i 38:)

Gość kundrie
żadnych pasków i innych gównien nie polecam. po prostu trenuj proste kreski :) parę razy skpoesz a później to już bedzie szło jak z płatka :) warto isć raz czy dwa do kosmetyczki i popatrzeć jak ona to robi. paski to takie udogodnienie jak z koziej dupy trąba :o a lakiery tylko inglota, i na to jeszcze (na wilgotny lakier) polecam nabłyszczacz MEGASHINE (też inglota), który powoduje, ze lakier szybciej wysycha i jest trwalszy.

Dziekuje Wam dziewczyny! Udalo mi sie juz dwa razy zrobic manicure za pomoca lakieru do zdobien i na to polozylam nablyszczajacy. Teraz chce sprobowac z delikatnie rozowym lakierem i na niego naniesc biale paski i mam nadzieje, ze nie wyjade:( A na koniec poloze bezbarwny Inglot. Jeszcze nie znalazlam takiego lakieru, zeby po dwoch dniach nie odpryskiwal, a naprawde sie staram uwazac na paznokcie:( Tak, chyba wybiore sie tez do kosmetyczki, zobaczyc jak to robi profesjonalnie.