Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaarolinaaaa

włoski nad ustami

Polecane posty

Gość kaarolinaaaa

hej dziewczyny! mam taki problem...mam włoski nad ustami i nie wiem co uzywac zeby je usunąc ale zybe to dawało jak najdłuzszy efekt i jak najmniej kosztowało! macie moze jakies sposoby! ??? jak do tej pory uzywam takie krem do depilacji ale po jakichs 3dniach juz zaczyna je widac zspowrotem

spróbuj plastrów do depilacji - są specjalne takie małe do wąsików. troszkę boli ale da się przeżyć efekt utrzymuje się dłużej kosztują w granicach 10-20 zł za paczkę (w niej ok 10 sztuk czyli na 10 razy) - ja kupowałam nawet za 7 zł

Gość depilatorek i tyle
ja jestem blondynką, więc włoski nie są mocne, przejadę depilatorem (wiem, że pewnie to strasznie głupio brzmi) raz na dwa albo trzy tygodnie i mam spokój :) możesz go sobie najpierw zdezynfekować spirytusem kosmetycznym :)

Gość kaarolinaaaa
o to moze byc to!! dzieki a gdzie to mozna kupić,w aptece??

Gość kaarolinaaaa
die wiem dla czego ale wydaje mi sie ze jak bym zrobiła to depilatorem albo jaks normalna zeletka to właski urosna ciemniejsze i grubsze!! a ja tez nie mam az tak tego duzo...i nie sa az tak ciemnie no ale mam:)

ja używam zwykłych plastrów do depilacji i tnę je na mniejsze kawałki, wychodzi taniej, a plastry są trochę mocniejsze i bez problemu za pierwszym razem wyrywają wszystkie włoski

plasterki kupisz w markecie albo np. w rossmannie wydaje mi się że depilator b. bolesny :D i jednorazowo wychodzi drożej ale włoski po nim nie powinny być mocniejsze. musi to być jednak depilator dość dobry żeby cienkie włoski \"załapał\"

Gość kaarolinaaaa
a mam jeszcze pytanie co to tych plastrów,czy jak sie je oderwie to nie jest przez jakis czas czerwona skóra!! bo jak ja robie tym kremem i np chce gdzies wyjsc to musze to zrobic pare godzin przed bo zamin to zaczerwienienie zejdzie to troszke trzeba poczekac!

Gość kaarolinaaaa
ooo w rossmanie!!to super,rozjerze siew nim:)) dzieki

lepiej nie robić tego przed wyjściem ;) tylko poprzedniego dnia wieczorem bo faktycznie jest zaczerwienienie. musisz sobie zaplanować regularne zabiegi i już :D resztki wosku zdejmiesz takimi chusteczkami (są w komplecie z plastrami) albo zwykłą oliwką ja smaruje potem dość grubo zwykłym kremem nivea - następnego dnia nie ma śladu :D

Gość napalonaaa
acha!! no ja tez zawsze kremem smaruje!! dzieki jeszcze raz

Gość kaarolinaaaa
haah co to za naplona:DD ok dzieki

Gość ja też polecam plastry
albo wizyte u kosmetyczki, taki zabieg kosztuje 10 - 15 zł

Gość kaarolinaaaa
a ile po kosmetyczce nie odrastają??

Gość kosmetyczka mi usuwa
gorącym woskiem, ułamek sekundy bólu, drobne niewidoczne krostki najwyżej przez dwa dni, ale zaczerwienienia nie ma, jeden zabieg 5 zł, efekt na 2-3 tygodnie

Gość kaarolinaaaa
wow az tak długo

i ważne jeszcze - po plastrach i wosku u kosmetyczki włoski odrastają słabsze bo są wyrywane z cebulkami :D

Gość kaarolinaaaa
no i bardzo dobrze!! wiecie ja z początku to byłam załamana ze to włanie ja tak mam!! ale teraz zaczynam po mału wierzyc ze to sie tak w oczy nie rzuca jak od czasu do czasu je usune!! ale i tak wydaje mi sie ze jak gadam z jakims chłopakiem to on tylko na to patrzy i widze za mam te włoski:(((

Gość kaarolinaaaa
nom!! a co wiecie o laserowym usuwaniu!!bo słyszałam ze po jednym zabiegu mozna sie ich pozbyc na rok!! i potem znowu tak powtarzac co rok trzeba zeby ich nie miec!! juz nawet patrzyłam - takie usuwanie kosztuje 100zł!!

100 zł - coś mało to wygląda ;) wiecie co - ja mam mieszane uczucia co do laserów - z jednej strony bym chciała się pozbyć kłopotu na stałe, ale z drugiej.... hmm jest to dość nowa metoda i nie wiadomo jak skóra bedzie się zachowywała np. 30 lat po takim zabiegu. może być tak jak z pierwszymi antykoncepcyjnymi - babom wąsy rosły na potęgę (tu wąsy akurat wykluczam, ale moze skóra się szybciej postarzeje, kto wie) nie wiem - jakaś nieufna jestem :D

Gość madziaraaa_Com
ja slyszalam ze jak sie regularnie przeciera wloski woda utleniona to jasnieja i wypadaja ...???

tez mam z tym problem i zastanawia mnie ostatnia wypowiedz bo tez o tym slyszalam no ale na to trzeba czasu. ale wolalabym miec jasne niz zeby mi caly czas odrastaly.