Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daariaa

co osłabia działanie tabletek antykoncepcyjnych ???

Polecane posty

Gość daariaa

co osłabia działanie tabletek antykoncepcyjnych ??? Kurcze mam ostatnio jakies schizy :(

Gość papierosy na pewno

Gość papierosy na pewno
tzn nie oslabiaja działania ale sa bardzo szkodliwe

Gość iiiza
a plamienia??

Gość ziele dziurawca
poza tym wszelkie biegunki i wymioty 4 - 6 godz (w zależności od pigułek i czasu ich wchłaniania) od zażycia, poza tym antybiotyki wyszczególnione na ulotce fajki też, ale nie skuteczność tylko w ogóle na kondycję organizmu biorącego sztuczne hormony.

co za bzdura. plamienia nie osłabiaja działania tabletek:/ a jedynie śiwdcza ze działanie mogło zostać osłabione innym sposobem lub o tym że tabletki sa źle dobrane(co w żadnym razie nie oznacza że nie działają!!)

Gość rigevidonka
mi lekarka mówiła ze plamienia nie wpływaja na skutecznosc działania tabletek to jedynie objaw zle dobranych tabletek tzn jeden z dwuch hormonów ( bo jeden odpowiada za zabezpieczenie a drugi za okres) wiec ten odpowiadajacy za okres jest za słaby, ma za malą dawke i dlatego są te plamnenia

Gość z kolei ja
Słyszłam, że jak się obniży skuteczność na przykład antybiotykami to wtedy występuja plamienia, które są oznaką, że mogło się coś namieszać, ale jak sie nie namieszało to znaczy, że tabletki zwyczajnie za słabo trzymają miesiaczkę u kobiety i trzeba je zmienić albo się mezcyć jak kto woli:D:D:P

Gość daariaa
ale chodzi wam o plamienia podczas 7 dniowej przerwy ??? czy w trakcie brania tabletek ?

Gość rigevidonka
no przeciez w czasie 7 dniowej przerwy to ma byc krwawienie;) mowa jest o tych plamieniach podczas brania tabletek..

Gość iiiza
wiec oslabiaja plamienia czy nie? eh... juz 2 gi miesiac z rzedu mam plamienia przy ostatniej tabletce.. ide do gin we wtorek chyba. wczesniej jej nie ma:( ale boje sie bo kochalam se tuz przed plamieniami:( myslicie ze dzialanie mam oslabione? biore tabletki bardzo regularnie, bo o to przeciez w tym wszystkim chodzi

boże dziewczyno...pewnie biezresz słabe srodki tak? ja tez miałam w ciagu ostanich miesiecy brania novynette plamienia. bo przestałam je tolerowac. tak jak ty! ale w zadnym razie nie przyszłoby mi do głowy ze obniżaja one skutecznosc. jakim cudem plamienie samo w sobie moze obnizyć skuteczność?myslisz ze wyplamisz z organizmu hormony czy jak?:P nie boj sie tylko zmien tabletki.

Gość iiiza
hehe... nie jestem 15letnia naiwna dziewczynka tylko 24latka. ktora o macierzynstwie nie marzy. biore tabletki od lipca. Cilest- on ma jedna z wiekszych ilosci hormonow... moja gin powiedziala mi tamtym razem ze jeszcze poczekamy.. a tu na forum chcialam sie tylko uspokoic... eh.. wogole jakos tak sie schizuje.. ostatnio kochamy se bez zabezpieczenia ale nie do konca, jeszcze sie boje.. wiem ze to smiesznie brzmi ze biore tabletki a trzese sie ze strachu ale ak jest:D i to nie kwestia gotowosci czy jej braku... tak Ci gin mowil ze nie obnizaja skutecznosci?? przepraszam ze Cie tak zameczam:(

tez biorę cilest i tez plamiłam przy nim:) to ze plamiesz nie musi znaczyc ze masz tabletki za słabe choć przyznam że było to moją pierwsza myslą gdyż zazwyczaj plami się przy środkach o małej ilosci estrogenów...w Twoim przypadku świadczy o tym że masz żle dobrane. mozliwe tez ze jestes kobietą u której nie jest wskazane stosowanie jakichkolwiek hormonów. gdy ja zaczełam plamic przy novynette lekarz w zadnym razie nie mówił że skuteczność jest obnizona. za skuteczność odpowiedzialny jest zupełnie inny hormon - z grupy progestagenów a wiec nie ten odpowiedzialny za Twoje plamienia.

Gość iiiza
dzieki Mia! dzis mam pierwszy dzien bez tabletki plamienia w pon powinnam miec@ brrrr znow tydzien out:( nie chodzi o sex bo nie jestem krolikiem:) ale chodzi o to, ze bardzo nie lubie jak cos jest "nie OK" czyli myslisz ze moje ciazoschizy moge schowac sobie spokojnie? jestem osoba swiadoma braia tabletek stad robie to regularnie... no i zadnych lekow nie bylo...... ani dziurawca, ni ziolek NIC! dzieki Mia, zieki ze napisalas powanie a nie tak jak wczoraj przeczytalam ze mam sbie odplamiacz kupic:( iesze sie ze sa jeszcze takie osoby jak Ty na tym forum... a Ty..... schizowalabys?? ale szczerzecpowiedz.. dzieki jeszcze raz

w żadnym razie bym nie schizowała gdyż wiem jak działaja tabletki. tak jak napisała rigevidonka - jeden hormon odpowiedzialny jest za skuteczność, drugi za skutki uboczne a wiec i plamienia. Twoj organizm przestał tolerowac tabletki. zwyczajnie. to zdarza się bardzo czesto. gdy ja zaczęłam plamić przy novynette po 8 miesiącach stosowania tez mnie to denerowowało...ze coś jest nie w porządku ale znalałzam wtedy kilka dziewczyn które borykały się z podobnym prolemem i też zaczeły dostrzegać plamienia i inne skutki uboczne właśnie po kilku miesiącach brania. to że zaczynasz żle znosić cilest nie oznacza w żadnym razie że one nie działają! tabletki nie przestają działać od tak sobie! nie ma takiej opcji. na pocieszenie moge ci napisac ze ja nawet gdy obniżałam skutecznośc(teortecznie) to nie wpadłam. bo gdy bierzesz już kila miesiecy jesteś tak nafaszerwana że naparwde trudno jest zrobić cokolwiek by skueczność osłabić.

Gość iiiza
dzieki.. to sie uspokoilam.. w sumie.. kedys pekla nam gumka jak bralam antybiotyki i w ciazy nie jestem.. a teraz poszalelismy ale nie do konca.. wie wiem teoretycznie nie ma to roznicy ale... czlowiek tak sam sie oszukuje:P dzieki! czyli... nie schizuje sie i ide jak najszybciej do gina. dzieki! PS jak dluga przerwe zrobilm jak mialas plamienia.?? tamtym razem ginekolog kazala mi skrocic do 4 dni... teraz nie mam z nia kontaktu ale chyba tez skroce... ?

nie skracałam przerwy w ogole. mysle że to nie ma specjlanej róznicy jak długą robisz sobie przerwę jeśli chodzi o plamienia. zmień tabletki jak najszybciej i pisz czy sie poparwiło:)

Gość iiiza
ok. gdzie Cie mozna znalesc? na jakim topicu? wolgole z ciekawosci ie masz lat>?

21:) można mnie znaleźć wszedzie gdyż jestem zazwyczaj wszechobecna i natrętnie udzielam się tam gdzie się da:P

Gość iiiza
tozja starsza jestem a tak malo wiem?? dzieki Mia. czyli naprawde moge wyyyyyyluzowac z ciaza moja urojona i moge przestac gebic mojego chlopaka...

tak. mozesz przestać go gnebic gdyż mogę Ci wrecz obiecac że nie masz powodów do niepokoju:)

Gość te plamienia naprawde nie obni
zaja skutecznosci?? moze ktos jeszcze sie wypowie?? naprawde nie macie takiego problemu??

Gość a co jesli
alkohol napewno ale nie wiem na jak długo wlasnie :(