Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nei wiem wiec powiedzcie

TESTY CIĄŻOWE

Polecane posty

Gość nei wiem wiec powiedzcie

kiedy mozna zrobic test ciazowy od momentu zaplodneinia i bedzie wiarygodny? chodzi mi o odstep czasu od momentu zaplodnienia a nie spodziewanej miesiaczki.. i jakiej firmy sa najwiarygodniejsze?

juz podobno po 6 dniach od zaplodnienia test może wykazac ciąże ale to nie jest 100 % pewnosci

Gość marta co jest grzechu warta
chyba 6 dni od spodziewanej miesiaczki a nie zaplodnienia?

Gość hej dziewczyny
a co jeżeli kobiecie spóźnia się okres? i w czasie tego spoznienia zaszla w ewentualna ciaze?

marta co jest grzechu warta ---> ej wiem co pisze chyba nie ?? :O są testy, ktore mogą wykazać ciąże już 6 dni po zapłodnieniu a pozostale w dniu spodziewanej miesiączki

tak tak jest test ktory wykrywa ewentualna ciaze po 6 dniach OD ZAPLODNIENIA.Musisz zapytac w aptece.

Nikt chyba nie robi rankingów skuteczności testów ciążowych, a na opakowaniu każdy producent pisze, że jego test ma 99,9% wykrywalności. I podobno wykrywają 6-10 dniową ciążę, czyli przed planowanym terminem miesiączki, bo miesiączka występuje zawsze, ale to zawsze i choćby nie wiem co 14 (+/-1) dni po jajeczkowaniu. Tyle, ze wówczas krecha może być taka ledwo ledwo, i zawsze trzeba test powtórzyć po terminie spodziewanej miesiączki. W ogóle powinno się wykreślić termin spóźniająca się miesiączka (na korzyść spóźniające się jajeczkowanie) i nieregularne miesiączki (na nieregularne jajeczkowanie). Ale to już taka dygresja :) Buziolki!

Gość lenka-p1
Są specjalne testy o wysokiej czułości, po zapłodnieniu in vitro, wykrywają ciąże po 6 dniach od zapłodnienia.

Jakie tam specjalne testy, ja wzięłam pierwszy lepszy (Pre-test) z supermarketowej półki (za 9,90 zł) i chwalą się na opakowaniu, że wykrywa 6-dniową ciążę ze skutecznością ponad 99%.

Gość elunka21
a ja zrobiłam test w 24 dniu cyklu,wspolżylismy w dniach płodnych a test wykrywający ciaże po 6 dniach nic nie wykrył.;( Pewnie trzeba powtórzyć za pare dni.

Ostatnio byłam w aptece po testy i facetka dała mi Bobo test który czułość ma 10 a zazwyczaj mają 25 i wykrywa ciążę już 2-3 dniową, ale czy rzeczywiście jest taki dobry to nie wiem, mi wynik wyszedł negatywny .

Gość lekko zanniepokojona
Czesc Kobitki:) Mam do Was takie pytanie: jak oceniacie skutecznosc testow ciazowych? Bo ja jestem w takiej oto sytuacji. 9 czerwca mialam okres(zazwyczaj co 32-33 dni) a 14 kochalam sie z chlopakiem z prezerwatywa no i nie sadze szczerze zeby to byly dni plodne ale kto wie. Do tej pory okresu nie mam czuje sie dobrze ogolnie i 17 robilam test(7 dni po spodziewanej miesiaczce) i wyszedl negatywny. Nie mam nic z piersiami, tylko sluz jest taki jakby w dni niepolodne, bialy, zostaje na bieliznie. No i wczoraj zaczelo cos mnie z tylu plecow bolec..czy to jajniki czy co? Ale najwazniejsza sprawa jest taka ze 22 wyjechalam do hiszpani w ktorej caly czas przebywam, jest tu strasznie goraca, zmienila mi sie calkowicie dieta no i mam troche streso(praca itp) Czy to moze spowodowac zatrzymanie@? Acha jest jeszcze jedna rzecz. Mialam zacac brac tabl anty w czerwcu(oczywiscie przepisane przez lekarke) ale po wzieciu jednej tak mi bylo w nocy niedobrze tak sie okropnie czulam ze stwierdzilam ze chrzanie to wiecej ich nie biore. Wiec wzielam tylko jedna czy to tez moglo zaburzyc moj cykl? I czy ten test ciazawy po tak dlugim okresie od mozliwego zaplodnienia moglby sie mylic? Czekam na odpowiedzi:) pozdrawiam

kazdy test ciazowy moze sie mylic poniewaz wykrywaja one tez pozytywnie ciaze pozamaciczna, a takiej nie ma szans dotrzymac do konca bo porozrywaloby cie od srodka. Mnie sie czesto spoznial okres od upalow, od wysilku, przez chorobe. Zalezy jaki kto jest wrazliwy!

Lekko zaniepokojona! ja kochalam sie z mezem 1 dzien po okresie i tez zaszlam i to juz 13 tydz.

no ale jezeli bym byla to nie powinny uz wystepowac jakies pierwsze objawy ciąży?

to jest roznie, ja ich nie mialam. Ale wiesz co nie chce cie wprowadzac w blad ale nie sadze zeby to byla ciaza. Niewiem czemu? Mysle ze to te tabletki!

Gość tira-misu.
no to i ja moze o coc zapytam czy po 2 tyg. od mozliwego zaplodnienia (nie miesiaczki) takie objawy jak mdlosci i zeslabniecie moga oznaczac ciaze? bo wlasnie dzisiaj od rana bylo mi niedobrze i zemdlalam na zakupach :-o ale czy to nie za wczesnie na takie objawy?

najlepiej idz do jakiegos lekarza (wszedzie sa polscy). Ja mieszkam w Austrii i tez mam polaka. Zapytaj jego bo jesli to ciaza to np. ciezka praca moze jej zaszkodzic

Gość Magdziaaaaaaaaaa
Quick Vue - najbardziej pładny dzień miałam 07-07-2007, tego dnia stosunek - wczoraj na tym teście 2 kreski

Gość tira-misu.
juz mam test i jutro zrobie z porannego ;) o kurcze - ale juz bylyby takie objawy?

narazie nie zastanawiaj sie nad objawami poprostu zrob test i daj jutro znac! To moze byc tez spodowane upalami!

Gość tira-misu.
dagmarka raczej nie :) mieszkam za granica i dzisiaj caly dzien padal deszcz ! kurcze dziwne, bo ostatni raz zemdlalam w kosciele jako dziecko :) nie zdarza mi sie to, bo ja twarda sztuka jestem ... i rano mialam mdlosci ...ale w sumie to moze za wczesnie - moze sie czyms zatrulam :) pewnie ze dam znac !

Gratuluje Madziu:) Ja chyba musze na prawde wybrac sie do lekarza bo to juz 10 dni...

ja wam powiem babeczki ze zycze wam zebyscie byly w ciazy ( jesli oczywiscie chcecie) bo to takie swietne uczucie! Ja kochalam imprezki, moja prace i wolnosc. Noi stalo sie........wpadlam. Ale w ogole nie zaluje.

no cóż...ja to bym chciala chyba studia skonczyc i jakas prace znalesc;) no ale czas pokaze

Gość tira-misu.
ja tez nie planowalam ale co bedzie to bedzie .... nastolatka nie jestem, rodzice nie beda krzyczec a i maz sie pewnie ucieszy .... tylko ja mam mieszane uczucia ale ... zobaczymy :)