Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlkihaaa

Czy jak gotujecie wode na herbate...

Polecane posty

Gość mlkihaaa

w czajniku to jak zostanie woda w zcajniku to wylewacie ja czy zostawiacie w czajniku na nastepny raz...bo mi sie wydaje ze jak zostanie to tworzy sie kamien w nim, jak robicie?

Gość ania.
mi kiedys babcia powiedziala, ze wode powinno sie za kazdym razem wlewac nowa-do gotowania. nie wiem, ile w tym prawdy, ale jakos tak instynktownie zawsze wlewam świeżą

Gość mlkihaaa
ale mi nie chodzi o to czy zaparzac herbate z nowej wody...tylko czy zostawiacie wode w zcajniku jak wam zostanie po zalaniu herbaty..czy wylewacie ja z zcajnika aby nie tworzył sie kamien?bo wydaje mi sie ze jak woda stoi w zcajniku nawet jak jest w nim zimna to tworzy sie kamien...mam racje??tak pytam bo mam nowy czajnik;)

Gość wszystko byłoby pieknie
kamień stworzy sie nawet jesli ja wylejesz, bo przecież nie powycierasz go od srodka

Gość Zostawiam.
Bo znalazlam sposob zeby sie kamien nie worzyl. Zalozylam urzadzenie odkamieniajace wode na rure wlotowa do domu i od tego czasu mam spokoj z kamieniem.

Gość do Zostawiam
mozesz coś wiecej na temat tego urządzenia napisać?gdzie kupic, jaka cena, jak sie je potem utrzymuje...Mamy tyle kamienia w wodzie, że czajnik musze raz w tyg.odkamieniac...

Gość To sie podlancza
do pradu i zapomina. Bardzo maly pobor pradu. Juz nie pamietam ile ale na rachunku za energie nie widze roznicy. szczegoly na stronie o tym urzadzeniu: http://www.cleansymag.com/pl_PL/?m=400 Ja jestem zachwycona. Wreszcie nie mam wiecznie zoltej wanny i skora po kapieli nie swedzi. Dotad mialam wciaz problem z doborem kosmetykow. na wszystkie mialam uczulenie. Jednak odkad zalozylam to urzadzenie to skonczyly sie moje klopoty z alergiami na kosmetyki.

Gość Ale sa wszystkie potrzebne inf

Gość a jaka cena +/-

Gość podpucha
tak i opcja "zamów bezpłatną prezentację" :O i potem zwalą się do domu ludzie, których wygonić nie można :o coś mi ten post wygląda na reklamę tego a nie rzeczywiste odczucia użytkownika. bo jakby to było takie fajne, to by się samo sprzedawało, i przedewszystkim mieliby sklep on-line :P

Gość Do podpucha
Akurat mam je zaozone i jest efekt taki jak napisalam. Ciekawe skad u Cebie taka podejrzliwosc.

Gość JA SIKAM DO CZAJNIKA
to rozpuszcza kamień

Gość o rany ale przecież
miękka woda jest dobra, ale tylko do prania ! :p na pewno nie dla organizmu ludzkiego im bardziej miękka woda, tym mniej w niej wapnia i magnezu, a więc zwiększa się nasza podatność na choroby serca i układu krążenia :o te rejony Polski, które mają twardszą wodę, maja niższą zachorowalność na wyżej wymienione choroby, to ja już wole kamień w czajniku jak zawał ;)

poza tym od tego czy woda bedzie w czajniku, czy jej nei bedzie, to kamien sie nie wytraci ;) kamien wytraca sie przy gotowaniu a najprostszy sposob na rozpuszczenie kamienia to wsypac do wody gotujacej sie w czajniku troche kwasku cytrynowego i pogotowac, pozniej dobrze wyplukac, kamien znika ;)

Gość hahahahaha no nie
kamien wytrąca się tylko przy gotowaniu??!! bzdura!Podam ci przykład: a muszli klozetowej jak stoi woda(a przreciez jej nie gotujemy tam)to powstaje także kamien, ktyry zreszta potem cięzko usunąć!

kamien w sensie weglan wapnia, ktory osadza sie wlasnie podczas gotowania wody :) ja nie mowie o innych rodzajach osadow (powodowanych twardoscia trwala), tylko o takim, o jakim jest rozmowa( twardosc przemijajaca, czy chwilowa) :) a ja mysle, ze autorce topiku wlasnie o taki kamien chodzilo:) i nie rozumiem ironicznego smiechu.... ale to juz standard tutaj .... :o

Gość ncvz
kamien w sensie weglan wapnia...nie wazne jaki ten kamien..bo kamien to kamien, tak czy inaczej osazda sie i w muszli kloz. i czajniku nawet jak stoi w nim woda, tu chodzi ogolnie o kamien,,co to za roznica jaki ten kamien

sory ze czlowiek chce pomoc, znajac sie na tym troche latwiej go zjechac prawda.... i nieprawda ze kamien to kamien, ale dywagacji na temat technologii uzdatniania wody snuc nie bede, bo kazdy moze o tym poczytac..... taki kamien z gotowania latwo sie rozpuszcza, tylko tyle na podsumowanie chcialam powiedziec

Gość ncvz
ale tu chodzi w tym topiku ogolnie o kamien ktory sie osazda w zcajniku i suma sumarum on sie osazda nawet jak woda bedzie w zcajniku a nie bedzie sie gotowała

Gość wlasnie