Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiająca się

Antonina czy Jagoda?

Polecane posty

Gość nonieeeee
jak masz problem w wyborze imienia to "zrób" sobie drugą córcię i nazwij ją drugim imieniem, będziesz miała w domu jagodę i antonine

Gość Mama_Aga
Mnie udało się urodzić bliźniaczki i był dylemat,bo dla ewentualnego dziwczęcia miałam już wybrane imię: Kalina. Potem lekarz w trakcie USG policzył nogi i wyszło,że albo będzie czworonóg,albo bliźniaki ;) I,patrzcie Państwo,wyszło mi,że Jagoda dla drugiej pasażerki podoba i mi się najbardziej. W efekcie mam Jagodę I Kalinę i bardzo mnie to zestawienie bawi (zresztą nie tylko mnie). Osobno brzmi w miarę orginalnie,razem,jak tu ktoś się wyraził, "botanicznie". I co w tym złego? Czy Julka i Amelka brzmiały by lepiej?

Jagoda i jeszcze raz Jagoda:) Przynajmniej wszyscy zapamiętają jak ma na imie:) Bo Julek i Oliwek to już masa cała. Moja jest Jagoda i nawet w przychodni wszyscy wiedzą o kogo chodzi, bo tylko jedna jest:)

Gość stroko lokko
Marzena...

Gość stroko lokko
jagoda-to przeciez wiejskie imie,fuj

Gość waszkaaaa
ja tez jestem z miasta i Jagoda mi wiocha smierdzi

Gość luska.s
oj Antonina zdecydowanie, ajeszce lepiej Antonia - zdrobnienie Tosia jest świetne Na drugim miejscu Kalina, potem Jagoda

Gość jagoda. moja sąsiadka
to Antonina. wiedźma stara wiecznie rozdarta i obrażona na cały świat.

Gość asiulek8803
Mam podobny problem... LENKA czy OLIWIA?!

Jagoda- strasznie brzydkie ime, przeciez jagody są w lesie, można jeść jagodowy jogurt, ciasto z jagodami ale nie dawać tak dziecku na imie... Antosia, Tosia-Sliczne ime ale jak do niej bedą wołać koledzy w szkole, w pracy???. Tośka? brzmi brzydko...

Gość luska.s
do Asiulek z twoich propozycji wybrałabym Oliwię, a jeszcze lepiej zmieniłabym na Liwię niestety obie twoje propozycje bardzo popularne i troche ujmuje to uroku imieniu ale cóż..

asiulek- LENA! oliwia trochę nie praktycznie, jak bedziesz do niej wołać zdrobniale? OLIWKA? tak jak oliwa Johnson&Johnson?

Gość nie nie
Antonina zdecydowanie. Eleganckie imie. Jagoda to - przepraszam wszystkie Jagody - najwyzej to jedzenia.

Gość jagoda. moja sąsiadka
A ja Lenę. Oliwia mi się jakoś osłuchała, a Liwia wcale mi się nie podoba. To pewnie przez mojego historyka, który mi obrzydził wszelkie tego typu imiona Marki koszmarki, Liwie, Klaudiuszów itd.

Gość luka999
Antonina! to przepiękne imię! gdybym planowała dzieci, to miałabym Antoniego albo Antoninę:D

lepiej dać dziecku oklepane ale normalne imie typu Kuba, Julia, Lena,, Amelia niż skrzywdzić go imieniem, które jest nie polskie lub bardzo niepraktyczne jak np. Jagoda, Brayan, Vasessa, Jescica, NicolA,

Gość luka999
asiuelk - co drugie dziecko, które spotykam (wiek 0-1) nazywa się Lenka, więc to zły pomysł. nadawanie modnych imion jest niepraktyczne - potem połowa klasy nazywa się tak samo.

Gość lenusia droga
Jagoda jest na pewno bardziej Polskie niż rosyjskie Lena czy Nadia

Gość luska.s
polskie to akurat jest np. Wojciech, Mieszko, Bolesław i inne sławy z żeńskich polskie to jakieś Sławomiry, Stasie itd reszta imion nie jest polskich, jedne się przyjęły wcześniej, drugie później i tak pewnie też bedzie z niektórymi imionami poza tym Lena to jest skrót imienia i tez wcale nie jest nadawane od tak dawna

Pewnie i jest ale jak dla mnie lepiej brzmi Lena, bardziej normalniej, pozatym to tylko imie w przeciwieństwie do Jagody:) a jak do małej dziewczynki bedziesz mowic JAGóDKA? mi to nie brzmi ale to moja opinia nie mozemy wszyscy mieć takich samych preferencji bo wszystkie dzieci nazywałyby sie tak samo:)

Gość Naoliwiona Oliwia
Imiona to trudna sprawa. Albo oklepane albo pretensjonalne wiec co wybrac? Na przyklad z modnych : Patryc Patryck Patryk Patrick, nawet nie wiadomo jak to napisac. Albo Brian, Bryan, Brajan? Gust nie podlega dyskusji. Niech kazdy wybiera co lubi.

Gość o tzo chozzziiii
Córeczka mojego kochanka ma na imie Jagoda wiec ja jestem na nie :O

Gość Dziewczynka trzech imion
Jagoda Truskawka Pizza ;-)

Gość tylko nie jagoda
bez sensu nazwac dziecko nazwa owocu nawzij moze Gruszka !