Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulinka100

olejek rycynowy+nafta kosmetyczna

Polecane posty

Gość Paulinka100

Niedwano obciełam włosy i teraz tego żałuje;( wiec zaczełam zapuszczac wlosy:) chciałam zacząc stosowac maseczke z żółtka, olejku rycynowego i nafty kosmetycznej. Mam kilka pytan: w jakich proporcjach robic ta maseczke? czy nakłada sie ja tylko na skóre głowy czy od nasady aż po końce włosów? oraz czy maseczke zakładamy an mokre czy suche włosy? prosze o odpowiedz;) pozdrawiam:):* Ps: czy olejek lub nafta przyciemniają włosy? tak słyszałam ale neiw eim czy to prawda... bardzo bym była zadowolona gdyby mis ie od tej maseczki przyciemniły włosy:)

Gość Otoz Paulinko
tak, moze Ci troche przyciemnic wlosy, mi z blondu zrobilo prawie brazik po pol roku stosowania, ale slyszalam opinie ze niektorym to nie przyciemnia. Proporcje- 2 zoltka, 1-2 lyzki nafty, 1-2 lyzki rycyny ( ja tak robie, ale proporcje sa dowolne). Nafta moze byc troche podrazniajaca czasem, wiec gdybys tylko rycyna+zoltko to mozesz trzymac i caly dzien, ale gdy dodasz nafty to krocej, bo moze szczypac czy cos. Nakladasz na skore glowy, na suche wlosy, lub leciutko zwilzone (przyklapniete) i od nasady rozsmarowujesz na calej dlugosci. Zawijasz w folie np aluminiowa. Potem grzejesz recznik (albo suszarka, albo w piekarniku-ryzykowne!, albo prasujesz goracym zelazkiem) i goracy recznik nakladasz na to. Albo przebywasz w goracym pomieszczeniu, czy pod suszarka. Zeby to bylo przynajmniej na poczatku rozgrzane- wtedy wniknie Ci maseczka do wlosow.

Gość Paulinka100
dziekuje bardzo za odpowiedz:* pozdrawiam:)