Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mat31

hemoglobina u 8 miesięcznego niemowlaka

Polecane posty

Gość mat31

Mam pytanie odnosnie poziomu hemoglobiny u 8 miesięcznego niemowlaka - 11.9 g/dl, hematokryt 30.8% ; Erytrocyty 4.32 mln/ql; MCV 71.3 fl; MCH 27.5; MCHC 38.6 g/dl. Czy ktoś miał zblizone wyniki dziecka? Czy było stsowane żelazo doustnie czy tylko wzbogacenie diety. Proszę o pomoc, bo własnie odebrałam wyniki i się niepokoję, a lekarz bedzie dopiero za tydzień.

Bardzo dobre wyniki . Zelazo tylko w pokarmie bogatym w Fe. Norma jest od 10 ( Hemoglobina ) . W czasie kiedy dziecko przechodzi na wiecej posilkow stalych jest tendencja do obnizania hemoglobiny . Moja mala ma 11.6 i jest dobrze .Ma 8.5 mies. i jest karmiona jeszcze piersia .

Gość mat31
Dziękuję Giovanetta. Liczyłam na Twoją pomoc i napisałam też na "czerwcówkach" . Więc wyniki są dobre!? Mój małay też jest na piersi od samego początku i do tej pory. Martwi mnie bo nie gustuje w zupkach ani słoiczkowych ani mojej roboty . zjada nie więcej niż 60-80ml. Nie lubi też soczków i owocow. Problem wyszedł jak okazałao sę, że przez 1,5 miesiąca przybrał jedynie 250g.

Mat .. to problem sie robi nie w wynikach ktore teraz sa dobre tylko zeby nie zaczelo wszystko spadac . Jesli twoj niejadek dalej tak bedzie malo jadl to musisz za przynajmniej 3 tygodnie powtorzyc i wtedy trzeba dzialac . Nasza Pati je bardzo ladnie i obiadki i 2 razy dz. kaszke z owocami ..okolo 150-200 ml ( zalezy od humoru) .Obiadki gotowane juz od 2 miesiecy . Do tego cyc na żądanie i obowiazkowo przed kazdym stalym posilkiem . Nie pije natomiast niczego poza cycem .Nie chce . Polecam simlac . Bardzo lubi . Dziewczyny od nas to potwierdza .:) Pisz do mnie na czerwcowkach bo tam zagladam codziennie .A tu moze jeszcze ktos ci cos dopisze .