Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość macie jakies krotkie

Czy dostane CILEST w Anglii

Polecane posty

jak to ejzst z tabsami tam czy jak mam recepte stad mohe zrealizowac?

Nie możesz za granicą zrealizować recepty z Polski. Niestety musisz się tam wybrać do lekarza

dziekuje ale tam cilest jest?

Nie wiem ale jak nie ma to musisz powiedzieć lekarzowi że zawsze zażywsz Cilest i na pewno znajdzie odpowiednik Cilesta. Zobacz na opakowaniu kto jest producentem albo skąd jest importowany

Gość moja pani ginekolog chyba
mi po prostu zapas wypisze jakos nie chce tak chodzic do lekarza a jade na rok

tutaj tabletki antykoncepcyjne sa za darmo wiec nie widze sensu brania zapasu na rok i wydawania niepotrzebnych pieniedzy. wizyta u tutejszego lekarza to naprawde nic strasznego.

Gość sprezynka
tak valeriana m racje.cala antykoncepcja jest za darmo wizyta u lekarza to bulka z maslem.ja bralam w polsce microgynon lekarz mienil na loges ,wydalam na niego 80pln ale balam sie go bbrac bo dawka hormonow byla nizsza,kolezanka miala po nim komplikacje.ale niewazne ten logest mi przepisal,ze niby darmowy.poszlam do lekarza pokazalam co bralam do tej pory a na co zmienil lekarz.dodam,ze nie idziesz do ginekologa tylko do rodzinnego.pan doktor sprawdzil jeszcze w spisie lekow isie okazalo ze sa identyczne.i do tego wszystkie za darmo.plusdo tgo mnie zmieryl,zwarzyl,czy jestem chora czy biore jakies inne tabletki,czy pale papierosy-i ze oni maja poradnie(darmowe)jak przestac.naprawde milo wspominam.dal zapas na pol roku i powiedzial do zobaczenia za trzy miesiace.pozdrawiam

Gość missmarta
Wszystko się zgadza: w Polsce brałam Novynette, wyjeżdżając nie wykupiłam zapasu tabletek, bo wiedziałam, że tam są za darmo. Wybrałam się pewnego dnia do takiej ni to przychodni zdrowia seksualnego, nie wiem, jak to nazwać; oni nazywają to drop-in clinic, czyli przychodzisz, dostajesz numerek, czekasz pół godzinki, może trochę dłużej, zależy od nasilenia ruchu, potem masz rozmowe z lekarzem, o zdrowiu ogólnym Twoim i rodziny, mierzą Ci ciśnienie itp. W WB moich pigułek nie było w sprzedaży, ale lekarka dobrała mi Mercilon, który ma ta samą zawartość hormonów i dała zapas na pół roku. Szybko i skutecznie. Wszystkie dane na mój temat są w komputerze. Za drugim razem lekarka wypytała, czy dobrze sie po nowych tabletkach czuję, czy nie mam żadnych podejrzanych dolegliwości, przebadała raz jeszcze i dała kolejny zapas. Nie ma sensu wydawać pieniążki w Polsce, skoro tam wszystko takie ułatwione.

Gość mozna jeszcze isc
do family planning clinic, roznica jest tylko taka, ze tam daja tabletki od reki na miejscu, a GP daje recepte, z ktora sie idzie do apteki (ale jedne i drugie sa darmowe, wiec to tylko kwestia tego co blizej...). w family planning mozna tez zrobic test ciazowy, dostac pigiulke po i prezerwatywy za darmo.

Gość jest cilest