Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciłała

pieluszkowe zapalenie skory-jak leczyc?

Polecane posty

Gość ciłała

?

niektórzy polecają maść z cynkiem np. sudocrem. Jeżeli nie ma ranek można stosować Tormentiol, ale tylko raz dziennie. Ile tygodni ma dziecko? Myślałam, że moja córka ma pieluszkowe zapalenie skóry (miała wtedy ponad miesiąc) pupa była strasznie czerwona. Poszłam do lekarza i okazało się, że to skaza białkowa... jeżeli gdzieś na ciele (łokcie, miejsce za uszami, policzki) też występują zmiany (suche, różowe, świecące miejsca lub łuszczy się skóra) , może to być alergia. Wtedy, jeżeli karmisz piersią potrzebna jest zmiana diety lub mleka, jeżeli karmisz butelką. Pozdrawiam

Gość ciłała
2miesiace ma corka-smarowalam i sudokremem i tormentiolem i bepantenem..nie pomaga.

Gość j.w.
alantan ale maść nie krem jest mocniejszy -poleciła mi położna . Staraj sie tez aby często wietrzyć pupę dziecka to przyspiesza gojenie :)

Gość j.w.
wszystkie środki -jak sudokrem, bepanten czy alantan sa na prawde dobre możesz tez zapytac w aptece .Po prostu dziecko ma wrażliwa skóre i musisz ja troche powietrzyć zdejmuj pieluche jak najczęściej ,powinno pomóc

Może zmień chusteczki nawilżane. Niektóre są zbyt mokre i pupa nie zdąży wyschnąć. Te, które zawierają rumienek mogą uczulać. Spróbuj przemywać pupę letnią przegotowaną wodą i dokładnie wysuszyć.

miało być rumianek :-) Słyszałam też o maści robionej w aptece - z lanoliną... niestety nie znam nazwy.

Gość doradzam
PIMAFUCORT-krem-rewelacyjny