Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lady_in_red21

ile czasu może boleć ząb po kanałowym?

Polecane posty

miałam leczony ząb kanałowo, był zatruty przez dwa tygodnie a teraz od 6 dni mam juz plmbe i wypełnione kanały a mnie nadal boli. ile to jeszcze może potrwać? mo dentysta powiedział, że pare dni ...

Gość La esperanza
Właśnie ja mam taka samą sytuację! Też bym chciałą wiedziec...

Gość Kanałowo bez znieczulenia
A ja niedawno miałam leczoną kanałowo jedynkę bez znieczulenia :)

ło Boże, ja też miałam leczonego kanałowo bez znieczulenia i jakoś nie widzę powodu, żeby robić z siebie bohatera... a teraz do lady in red: Praktycznie, jak jest już plomba włożona, to nie powinien boleć wcale, bo tam nie ma co boleć... Bo przecież nerw jest cały usunięty, wygrzebany, a kanał jest wypełniony... Może boli dlatego, że nerw nie został do końca usunięty??

no wlasnie chyba calkiem usniety ale skad ja mam takie rzeczy wiedziec?mialam robione RTG i jak na niepatrze to wydaje mi sie ze kanal jest calkiem wypelniony. wiec juz sama nie wiem. wczesniej mialam pod kanalem stan zapalny bo kanal nie byl wypelniony no i wtedy to mnie bolalo. prochnica to pikus przy zapalniu okostnej. teraz mam wypelnione wszytkie kanaly. po zalozeniu trutki bolalo mnie jakies 5 dni, a w zasadzie bardziej cmilo jak cos twardego ugryzlam ta strona. a teraz to juz dosc nieznosne sie staje.

Gość dentysta
Po prawidłowym leczeniu zdarza sie nadwrazliwość na nagryzanie 1-2 dni