Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowana 777

TANIE SZAMPONY dobre??

Polecane posty

Gość zdezorientowana 777

Powiem szczerze, ze Schaumy, Loreale itp jak dla mnie sa do pupy :P W ogole nie pielegnuja moich wlosow!! Wczoraj w osiedlowym sklepiku kupilam szampon z czarnej rzepy ( o dziwo nie smierdzi!) firmy Barwa za 2.90. do tego odżywkę Joannna. Dzis pierwszy raz umylam tym wlosy. A co wy sadzicie o takich tanich kosmetykach??

Gość to wszystko zalezy od wlosow
mam ciotke ktora myje wlosy wlasnie takimi szamponami za 3 zlote i ma geste super wlosy pomimo niemlodego juz wieku. ja mam wlosy cienkie przetluszczajace sie i czy umyje je szamponem za 3 zlote czy jakims drozszym to i tak nie widze wiekszej roznicy bo musze tak czy siak myc je co 2 dzien. ale ggeneralnie ziowe sa lepsze . totalnie ie sluza mi szampony o perlowej konsystencji sa za ciezkie na moje wlosy

mialo byc ziolowe :-)

Gość pytajkaa
Moim zdaniem jeżeli kosmetyk spełnia swoje zadania to nie ma znaczenia ile kosztuje i z jakiej jest firmy. Codziennie myję moje przetłuszczające się włosy i próbuję wszystkich szamponów jakie wpadna mi w ręce i nieważne ile kosztują. Z doświadczenia wiem że szampon tani czy drogi nie ma większego znaczenia (tak samo szybko się przetłuszczają - niestety) ważniejsza jest odżywka. Ostatnio szampon i odżywka z Joanny mi podpasowały, ale to tylko na raz :( - włoski szybko się przyzwyczajają

Gość zdezorientowana 777
z ta konsystencja to mam tak samo! A ten z Barwy o dziwo nie jest wcale taki bardzo wodnisty jest wlasnie taki jak lubie ;)

Gość zdezorientowana 777
No wlasnie tez mam problem z przetluszczajacymi sie wlosami a do tego mam suche koncowki :( Z tego co wiem to KAZDA odzywke nalezly z wlosow splukac, nawet ta "bez splukiwania", zeby ich za bardzo nie obciazala. Tak mi kiedys powiedziala fryzjerka!

Gość 13..13
a mnie ostatnio koleżanka poleciła szampon " Joanny ", o ten: http://www.joanna.pl/produkty/naturia/pokrzywa.asp no więc kupiłam, zapłaciłam za niego 3,30 zł, okazał się świetny :) włosy po nim nie są przyklapnięte i bardzo ładnie błyszczą a dodatkowo na plus - ciekawa, estetyczna butelka i miły zapach zamierzam wypróbować pozostałe szampony z tej nowej serii :)

Gość mnie również
przetłuszczaja sie włosy i tak jak mowi pytajkaa nie ma znaczenia jaki kupisz szampon. Ja od paru dni uzywam szamponu familijnego takiego w niebieskiej butelce pamietam go jeszcze jak byłam dzieckiem .

Gość 13..13
a tak, ten familijny też kupuję, jest dobry :) ja unikam stosowania ciągle jednego szamponu, bo to jakoś moim włosom nie służy, zawsze mam kilka butelek na półce i używam naprzemiennie

Gość RTGRT
NAJLEPSZY SZAMPON NA SWIECIE TO HIPP DLQA DZIECI I NAWET MOJ MAZ TO POTWIERDZIL BO ZADEN INNY SZAMPON MU NIE SŁUŻYŁ:)

Gość zdezorientowana 777
a ja wlasnie odwrotnie, jak juz cos mi sie spodoba to stosuje to jak najdluzej. To zle?? bo sama nie wiem!

ja tz mam w uzyciu kilka butelek bo nie moge ciagltym samym wlosy sie przyzwyczajaja

Gość pytajkaa
Właśnie w "użyciu" mam ten szampon z Joanny i jest dobry bo spokojnie do południa następnego dnia mogę nie myć włosów (co przy moich przetłuszczających jest super!!!) a po innych bywało że rano strąki i pierwsze kroki do łazienki żeby umyć włosy. Jak na razie jeden minusik dla tgo szamponu nie da się rozczesać bez odżywki. Ale i tak super

wiem ze warto kupic sobie ziola w herbapolu i parzyc do plukania po umyciu. ja uzywam timotei winogronowego swietnie pachnie i odzywki dove. kiedys tez mialam odzywke z algami morskimi, zdaje sie joanna, za 4 zlote i byla bardzo dobra musze powiedziec.

Gość zdezorientowana 777
ahhh no właśnie kiedyś też robiłam płukanki z ziół ale teraz mi się nie chce :D może znowu zaczne?! A z czego najlepiej je robić??

Gość i jeszcze
jak robic te płukanki?

Gość zdezorientowana 777
no ja zagotowywałam zioła wedle instrukcji na opakowaniu ;) a później głowa w miske i płukałam tak włosy! Mam nadzieje, że tak to się właśnie robi :D bo pewna nie jestem..

też mam włosy przetłuszczające, do tego wrażliwą skórę głowy :( więc kiedy kupuję szampon to przede wszystkim żeby skóra go zaakceptowała :) i od jakiegoś czasu używam szamponu Pantene do włosów brązowych (ten w brązowej butelce) :) mniej włosów mi wypada przy myciu i po myciu, skóra mnie nie swędzi po nim i mniej się przetłuszczają :) ale teraz muszę poszukać innego, bo jak za długo myję tym samym to przestaje działać :(

Gość zdezorientowana 777
Czyli wychodzi na to, że nie mozna zbyt dlugo myc wlosow jednym szamponem :( Poradzi nam ktos, cos odnosnie tych ziolowych plukanek????

kosmetyki do wlosow joanny sa calkiem niezle ale ja jednak polecam te z apteki - i niektore tez wcale nie sa drogie. nie maja w sobie tyle chemii i nie sa tak rozcienczane (a przez to wydajniejsze) jak te z \'gornej polki\' w hipermarkecie

Gość zdezorientowana 777
m a d z----- a jakie firmy konkretnie możesz polecić??

nie powinno sie zbyt dlugo mys wlosow tym samym szamponem (podobnie jest z kremem do twarzy) - tak slyszlam od dermatologa. bo kazdy kosmetyk ma jakies dzialanie i skladniki, ktore uzupelniaja tylko dane niedobory. wiec trzeba zmieniac kosmetyki zeby inne niedobory zaspokoic.

Też mam podobny problem myje włosy co 2 dzień a szampony czy droższe czy tańsze to dla mnie wsiorawno :-) Na włosy sa dobre płukanki z np. pokrzywy-mój ojciec jest maniakiem zdrowia i nosił mi pokrzywe przez pare mieisęcy, a terz robie odrzywke ktrąra przeczytałam w gazecie żółtko+2 łyżeczki rumu+kilka kropel oliwy zrobic turban z worka (tzrymać przed umyciem włosów) ok. 30 minut

polecam radical - to szampon, odzywki, balsamy itp. po nich wlosy przestaly mi wypadac. szampon kosztuje ok 8 zl ale jest bardzo wydajny. polecam tez linie seboradin - wlasciwie do kazdego typu wlosow cos jest i tez maja balsamy, odzywki itp.

Gość aaagupik
polecam z biedrobki nie pamietamnazwy ale mam do włosów farbowanych taki brązowy z hną bardzo dobry super myje nim co dizennie

Gość nadia2006
ja miałam odwieczny problem z łupieżem i prawdę powiedziawszy kupowałam nawet bardzo drogie szampony-niestety z niezadowalającym skutkiem. od 2 lat uzywam szamponu jajecznego, który kupuję w carreufurze za 1.99zł. rewelacja. zero łupieżu, włosy pięknie pachną i do tego lśniące i puszyste. sama byłam ogromnie zaskoczona tym bardziej,że nigdy nie ufałam takim tanim produktom.

Kiedyś używałam jajecznego z Palmolive, ale nie wiedzieć czemu go wycofali :o Szukam teraz jakiegoś jajecznego i nie ma... A tutaj nagle pojawia się ktoś, kto mówi, że w Carreufurze jest jakiś jajeczny :D i to jeszcze tani jak barszcz :) Napisz proszę dokładnie co to za szampon :)

Gość zdezorientowana 777
A jajko na co wpływa?? Bo jakoś nigdy nie słyszałam o jajecznych szamponach :)

Gość zdezorientowana 777

Gość zdezorientowana 777
faktycznie! tanie to one nie są! ;)