Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewiadimo

INTERCYZA punkty dotyczace konsekwencji zdrady?

Polecane posty

Gość Niewiadimo
Nie mamy cichych dni.

Gość Wredniaczka
No a za dni, kiedy Ty odmówisz mu seksu, to Ty masz płacić - musicie tylko ustalić jakaś kwotę - ryczałtową... :P

Jak nie jesteś brzydka czy nieatrakcyjna to dlaczego on miałby cię zdradzić? Jest coś na rzeczy jeśli się aż tak zabezpieczasz. Nieambitna i niehonorowa jesteś na pewno. Mam nadzieję, że ten facet ma kogoś życzliwego kto mu otworzy oczy w co wchodzi.

Gość Niewiadimo
Punkt dotyczacy zdrady mialby dzialac w obie strony. To miala byc tylko taka podpucha, zeby sprawdzic jaka bedzie jego reakcja. A umowmy sie reakcja...coz rozczarowala mnie niestety!

ja mam intercyze , a dokladnie rozdzielność majatkowa i czuje sie jak po rozwodzie ,. no coz takie sa efekty zdrady ,.

Gość Wredniaczka
Umówmy się - nikomu by się taki zapis nie podobał. Nikomu normalnemu, bo wy chyba podchodzicie do tego ślubu, jak do zrobienia wspólnego interesu. :(

Wiesz, ludzie na ogół pobierają się z miłości a takie \"podpuchy\" jak się mają do miłości????????? Sama sobie odpowiedz.

Gość Wredniaczka
No właśnie, autorka chyba nic nie wspomniała o miłości... Za to o kasie kilka razy. :P

Gość Niewiadimo
Ja go kocham...za to na razie nie uslyszalam tego od niego. Wiec doszlam do wniosku, ze trzeba czytac sygnaly i dlatego wyniknela ta rozmowa w trakcie ogladania filmu o zdradzie!

Gość bummmm
widze ze na tym topiku to sami idealiści którzy wierzą w miłość do grobowej deski a wystarczyłoby spojrzeć dookoła nas ile rozwodów ile zdradzanych osób i cierpiących ja swojemu chłopakowi też bym zaproponowała intercyze ale tylko z jednego powodu chciałabym rzeczywiście sie przekonać czy jest ze mną z miłości czy dla pieniędzy które mam, gdyby sie zgodził bez wachania to oczywiście nie byłoby żadnych papierków(intercyz) byłby tylko ślub:)

No wlasnie - facet nie powiedzial ci, ze cie kocha. Bo widocznie nie kocha, a chce miec kogos w domu, zeby pusto nie bylo. Uwazam ze w takim przypadku slub jest bez sensu.

Gość mój mąż
a my mamy intercyze. dlaczego ? mój mąz lubi ryzyko i ciągle inwestuje w swoje nowe pomysły, a intercyza ma byc dlatego bym nie musiała płacic ewentualnych długów męża a to była nasza wspolna decyzja.ale zeby robic intercyze z powodu ewentualnej zdrady? nie macie do siebie zaufania czy jak?

Gość intercyza
to dobry pomysł, popieram. Ale aneks w sprawie ryczałtu za zdradę - idiotyczny! Takich spraw dochodzi się przed sądem, który orzeka o winie za rozpad związku.

Gość Niewiadimo
:)

Gość taka jedna.....
jeszcze apropos intercyzy w przypadku prywatnych biznesów i facetów którzy lubią ryzyko jest to dobre. Ale trzeba wiedzieć np to, że na starość, żona nie będzie miała praw do renty/emerytury po mężu. Fakt oczywiście że do czasu kiedy my osiągniemy wiek emerytalny może się wszystko pozmieniać (np ZUS upadnie) ale... nigdy nic nie wiadomo :)