Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojkadfa

czy ktoras z Was miala w ciazy plomby amalgamatowe- takie srebrne?

Polecane posty

Gość bojkadfa

przed zajsciem w ciaze planowalam zrobic zeby- usunac 3 olbrzymie plomby amalgamatowe- ktore sa bardzo niezdrowe bo zawieraja rtec... jednak zapomnialam, teraz jestem w 8 mc i sobie przypomnialam:( boje sie ze ta rtec moze spowodowac ze z dzidzia bedzie cos nie tak:( a na marginesie robilyscie zeby w ciazy?? dzis zaczal mnie bolec zab- chyba bez wizyty sie nie obejdzie- a nie bedzie to przyjemne bo pod ta duza srebrna polaba zrobila mi sie diura najprawdopodobniej wiec cala plabe trzeba bedzie wyjac:( tragedia

Gość Wigierka
Na razie nie panikuj, ale będąc u dentysty od razu mu powiedz o tym, że jesteś w Iszym trymestrze ciąży, wtedy dostosuje znieczulenie (mam nadzieję).....

Gość Wigierka
tfu, źle przeczytałam myślałam że piszesz 8tc, w 8 mcu to chyba bez znaczenia....ale i tak powiedz lekarzowi, na wypadek jeśliby nie zauważył brzusia ;-)

Gość bojkadfa
ja jestem w 3 trymestrze:) 8 miesiac - 33 tydzien:) bardzo sie boje ze ta rtex w tych wstretnych plombach mogla zaszkodzic dzidziusiowi:(

Hej! Myslę, ze nie musisz sie martwić! Ta sprawa z rtęcią w amalgamatach jest grubo przesadzona, tzn wiadomo, ze zawierają jakieś szkodliwe składniki, ale naprawde nie sądzę, zeby zaszkodziły dzidziusiowi. Czytałam, ze osoby mające powyzej 8 takich plom powinny pomyśleć o ich wymianie, bo wtedy to juz faktycznie za dużo rtęci w gębie. Trzymaj sie ! :)

ja miałam jedną taka plombę i nawet mam do dziś. Nic nie wiedziałam o ich szkodliwości. dziecko mam zdrowe ( odpukać ) ponadczasowo.

Gość bez szalenstw
nasze mamy i babcie mialy ttylko takie plomby i jakos rodzily zupelnie zdrowe dzieci...

Gość mam dwie
dziecko rodziłam i pierwsze słysze ze miałby zaszkodzić