Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysza82

badanie dopochwowe

Polecane posty

Gość mysza82

czy badanie dopochwowe jest wykonywane tylko wtedy aby wykryc ciaze??

Gość mamusia bartusia
w czasie badania migdałków równiez :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość yeez
nie tylko. tym badaniem sprawdzane jest czy nie masz np. nadżerki, raka szyjki macicy i innych ....

Gość mamusia bartusia
czy to forum dla przedszkolaków ? czy ja sie pomyliłam i zle trafiłam?

Gość mysza82
migdaly mam zdrowe, zapewniam Cie mamusiu bartusia!! cieszy mnie, ze Ty jestes taka madra ktos przeciez byc musi!

Gość Stokrotttaaaaaaa
usg dopochwowe wykonywane jest by zbadać: - kształt, wielkość, ogólną budowę macicy, - grubość macicy - czy nie występują w niej mięśniaki, cysty lub krwiaczki - gin również widzi krształ i wielkość jajników - może stwierdzić np. czy jest zapalenie jajników, - określa się również długość szyjki macicy, jak również czy jest otwarta czy zamknięta (ale badanie ręczne też to określa) - określa czy na jajniku jest cysta lub inny guz gorszego pochodzenia np. nowotwór - określa również czy na jajniku utworzył się pęcherzyk grafa z którego wypuszczane jest dojrzałe do zapłodenia jajo (czyli monitoring cyklu - określenie dni płodnych) - określa czy nie ma ciąży pozamacicznej ale to już w późniejszym stadium rozwoju ciąży zwykle towarzyszą już przy tym inne objawy chorobowe pewnie jeszcze jest kilka innych spraw które można zbadać za pomocą usg dopochwowego a czemu właściwie o to pytasz?

Gość mysza82
dzieki stokrota, wlasciwie to gin skierowal mnie na to badanie, ale nie byl na tyle rozgarniety lub nie chcial powiedziec po co i dlaczego...... ????

Gość mysza82
dzieki stokrota, wlasciwie to gin skierowal mnie na to badanie, ale nie byl na tyle rozgarniety lub nie chcial powiedziec po co i dlaczego...... ????

Gość mysza82
dzieki stokrota:) gin skierowal mnie na to usg, ale nie chcialo mu sie chyba udzielic mi odpowiedzi na pytanie po co i dlaczego....

Gość mysza82
dzieki stokrota:) gin skierowal mnie na to usg, ale nie chcialo mu sie chyba udzielic mi odpowiedzi na pytanie po co i dlaczego....

Gość o tym ...