Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelkaaaa

monitoring cyklu a usg...

Polecane posty

Gość amelkaaaa

czym rozni sie monitoring cyklu od usg ginekologicznego...?? chcialam wyznaczyc sobie wizyte na badanie, ale powiedziano mi ze to są dwa rozne badania...

Gość amelkaaaa
podnosze

na monitoring umaiasz sie kilka dni pod rzad lub co drugi dzien i lekarz obserwuje jak pecherzyk dojrzewa oraz czy pekl czy teez nie-wiec roznica jest taka ze USg to jednorazowa wizyta a monitoring to kilka w jednym cyklu.

Gość kamilka25
dokladnie tak jak olinek pisze ;) ja na monitoring (prywatnie) chodzilam co pare dni, srednia 4 razy w ciagu cyklu, za kazda wizyte placilam 60 zl

Gość amelkaaaa
dziekuje olinek :) jesli usg jest jednorazowe to lekarz takrze tez moze sprawdzic czy jest pecherzyk czy juz pekl (oczywiscie zaleznie od dnia cyku, w ktorym bedzie badanie)??? a jesli gin nie ma w swoim gabinecie odpowiedniego sprzetu do monitoringu - to dostane skierowanie??

Gość amelkaaaa
rozumiem, ze jesli chodzi mi o monitoring (sprawdzenie owu i pecherzyków) to mam zapytac w poradni o monitoring cyklu, a nie o usg??

Gość kafeteriuszka29
amelka do jakiej poradni chcesz isc mi monitoringu nie zrobili bo ja tak chcialam poprpstu mialam problemy z zajsciem babka na nst wizyte kazala przyjsc po @, to byl chyba 6 dc, pozniej poszlam w 13, pozniej w 16 i wtedy stwierdzila ze pekl jezeli idziesz prywatnie (tam zawsze maja usg w swoim gabinecie) powiedz ze nie mozesz zajsc w ciaze, a oni napewno beda wiedzielico dalej zrobc ja bralam clo 4 cykle, obecnie mam przerwe i czekam na symulacje jajnikow zastrzykami za 400 zl do tego 150 3xusg :( zyc nie umierac...

oczywsicie na normalnym usg lekarz tez zobaczy jak wyglada jajnik i czy jest pecherzyk..ale najlpeiej pojsc kolo owulacji wiec okolo 14dc.to zreszta rudne do ustrzelenia. niestety ale chyba skierowan na taka przyjenosc jak monitoring to sie nie dostaje -to raczej \"zabawa\" w prywatnych gabinetach..ale moge sie mylic

Gość kafeteriuszka29
dokladnie to zabawa w prywatnych gabinetach panstwowo refunduja tylko 3 cykle i np jezeli gin nie ma u sobie poanstwowo usg - co jest normalnie i prawie zaden u siebie nie ma to trzeba leciec do szpitala i tam czakec w nieskonczonosc

Gość amelkaaaa
no wlasnie chialam sie wybrac prywatnie...zamowilam wizyte na usg ginekologiczne, po czym zadalam pytanie czy pan(i) doktor zobaczy na nim pecherzyki - czyli monitoring...po czym pani, ktora mnie umawiala, powiedziala ze ona nie wie co to jest usg a monitoring...wiec zdrefilam - bo moze sama pomylilam pojecia... Mowie pani recepcjonistce ze chodzi o owulacje itp. a ona na to, ze gin da mi skierowanie na to badanie i wtedy ona mnie umowi na wizyte.... zglupialam..

Gość kafeteriuszka29
hmm :( amelka nap[isz lepiej w ktorym bedziesz dniu cyklu, jak pojdziesz na ta wizyte? jezeli cos kolo 14-15-16 to jak zrobi usg dopochwowe to bedzie wiedziala co i jak i mozesz uznac ze to bedzie Twoj monitoring jezeli bedziesz np zaraz po okresie, zrobi usg, zobaczy czy cos rosnie, poprposi Cie na nst usg na 100% tak wlasnie zaczyna sie monitoring wiec nie martw sie, usg zrobi i tak, wiec bedziesz wiedziala na czym stois, a baba z recepcji nie przejmuj sie, nie wiem skad oni biora takie babki, ale u nas jest podobnie :( najwazniejsze ze gin bedzie wiedzial co robic! glowa do gory

Gość amelkaaaa
dziekuje 🌻 chcialam wyznaczyc tą wizyte na dzie, w ktorym wypadnie moj 13 dzien cyklu narazie jestem dni po okresie i chcialam juz zaklepac termin... fakt, kobitka z recepcji byla jakas niekumata:(

Gość amelkaaaa
a zalezy mi na monitoringu bo jak do tej pory (6 cykli) i nie udalo mi sie zaciazyc, iwec chcialam sprawdzic czy rzeczywiscie dochodzi u mnie do owulacji... dziei za info i za pomoc!!!!

Gość kafeteriuszka29
6 cykli to nie duzo powiedz ze starasz sie juz rok, bo normalnie monitoringi robia jak juz sie troche stara o dziecko

Gość amelkaaaa
kafeteriuszka 29 dzieki za podpowiedz:) fakt, 6 cykli to nie jest jakos przerazajaco dlugo, ale osobiscie troche mnie to zastanawia i chcialam sie upewnic czy wszytko oki ze mna :)

Gość amelkaaaa
czyli nastepnym razem jak bede umawiac wizyte :D to mam powiedziec ze chcialabym usg czy monitoring cyklu-zeby mnie dobrze zrozumieli :)

Gość kafeteriuszka29
powiedz popsorsu ze umawiasz sie na wizyte, babcie z rejestracji nie musisz nic mowic dodatkowego, bo ona tego Ci nie bedzie robila ;) ja jak 1 raz bylam to umowilam sie na zwykla wizyte, dopiero pozniej mowilam ze na monitoring ;)

Gość amelkaaaa
kafeteriuszka 29 a jak u ciebie?? jestes juz szczesliwą mamusia?? :)

Gość amelkaaaa
racja, nie bede sie tlumaczyc:P nikomu poza lekarzem...:P