Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mysza26

Poród na Ujastku bez swojego prowadzącego ciąże lekarza

Polecane posty

Witam Czy któraś z was rodziła w tym szpitalu położniczo-ginekologicznym w krakowie Ujastek , a jej lekarz prowadzący ciąże nie był z tego szpitala..? Niewiem jak traktują pacjentki i ch maleństwa które za przeproszeniem przyjadą z ulicy na sam poród..Czy trzeba opłacać i się umiawiać z jakąś położną bądź lekarzem.,..prosze o pomoc....

Witaj!ja rodziłam na Ujastku dziewięć miesięcy temu.Nie miałam lekarza prowadzącego z tego szpitala i mimo to mogę ci go gorąco polecić.Wprawdzie nie poszłam tam z ulicy na sam poród..bo miałam wcześniej załatwioną położną ,jest taka usługa nie wiem czy o niej słyszałaś że umawiasz się z położną gdzieś na miesiąc ,dwa przed porodem i ona pilotuje końcówkę twojej ciąży a potem jest z tobą przy porodzie.To naprawdę super sprawa czujesz się wtedy pewniej i bezpieczniej, możesz w każdej chwili zadzwonić do niej i poradzić się w razie jakich kolwiek wątpliwości.Ja przed samym porodem dzwoniłam do swojej położnej kilka razy bo nie wiedziałam czy to już...:)taka usługa kosztuje 500zł i jest całkowicie legalna , nie jest to żadna forma łapówki.Może to nie jest mało ale polecam gorąco bo dzięki temu czujesz się dużo pewniej i bezpieczniej no i jest przy tobie w tym momęcie ktoś do kogo masz zaufanie a to przynajmniej dla mnie było bardzo ważne.Jeśli wcześniej nie chodziłaś tam do lekarza to chyba nie powinnaś już zmieniać,zresztą z własnego doświadczenia wiem że lekrz jest tylko chwilę podczas całego porodu a przez cały czas to położna dba o wszystko i to ona jest ważniejsza bo wkońcu też ona odbiera poród a lekarz tylko cię szyje.Gdybyś jednak zdecydowała się iść tam prosto z ulicy ..i rodzić to myślę że i tak będzie ok położne są bardzo miłe lekarze coprawda nie wszyscy :) ale też ujdą jest miła atmosfera i masz dzidziusia cały czas przy sobie.Gdybyś chciała się dowiedzieć czegoś więcej to chętnie odpowiem na pytania pozdrawiam i trzymam kciuki powodzenia:)