Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika_123

Nadciśnienie- czyzby od tabletek antykoncep.?

Polecane posty

Gość Monika_123

4 miesiace bralam tabletki antykoncepc. REGULON , Po tym jak dostałam cisnienia, co wczesniej nigdy mi sie nie zdarzało, zawsze miałam niskie cisnienie, postanowiłam rzucic tabletki. Po kilku tyg. znowu dostałam bolu glowy, a gdy zmierzylam cisnienie mialam 160/100 Czyzby to nadcisnienie bylo przez te tabletki?

Gość ginekolog amator
Raczej nie. Chyba facet cię za mocno podpompował :D :D :D

Gość Monika_123
Bardzo smieszne!! Nie wypowiadam sie na temat seksu wiec daruj sobie ironie To powazna sprawa Ciekawe co bys powiedzial gdyby to Ciebie bolała głowa przez 6 godzin i gdybys mial cisnienia 180/130 :(

Gość plociuch
za krotko aby to mialo byc od tabletek ,po latach zwykle wychodzi ale mozesz miec zbyt gesta krew a to juz sprawca sa tabletki anty a zbyt gesta krew moze powodowac wzrost cisnienia i wogole swiadczy o zaburzeniach krazenia ,wyglada na to ze tabl. Ci nie sluza.....

Gość plociuch
ale skoro minelo juz troche od tabl. to nie wiem ,musisz sie dokladnie przebadac.....

Gość ginekolog amator
Przepraszam za swój niezbyt wysokiego lotu żart. Sorry ale jestem notorycznym zgrywusem. Obiecuję, że jak się dostanę do liceum to trochę spoważnieje. Bardzo mi przykro, ze masz takie dolegliwości. Mnie też czasami łeb nap...ala zwłaszcza jak się za dużo cipek naoglądam. :D :D Oczywiście tylko w necie :D :D :D

Witam ! Biorę Regulon 2 miesiąć strasznie boli mnie tył głowy,ciśnienia nie mierzyłam ,ale muszę to zrobić .Czyżby to mogłobyć przez Regulon?

Nadciśnienie może być od tabletek (ale i od mnóstwa innych rzeczy), 4 miesiące wystarczą. Musisz zrobić sobie badania, pomierzyć regularnie ciśnienie. Jeśli dalej będzie tak wysoko, pobrać leki. Dalsza diagnostyka zależy od pierwszych wyników (głównie nerki, cukier) i tej obserwacji. A jak Twoje żyły?