Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalinka którejurwałasię linka

Wasze sposoby...

Polecane posty

Gość Kalinka którejurwałasię linka

Hej! Posatnowiłam schudnąć 12 kg. Jakie są wasze sposoby na odchudzanie???

Gość masala
Witam!!! Moj sposob jest bardzo restrykcyjny,ale zawsze kiedy potrzbuje zrzucic kilka kili tylko on jest niezawodny i dopkoki sie pilnuje i jem w miare normalnie nie mam jojo...no chyba,ze wkrocze na sciezke- pizza-czekolada...to wiadomo.... Co do sposobu to zaleznie ile kilo chce zrzucic pje sobie maslanke naturalna....Do tego wiadomo,wode i herbatki rozne...a jak mi sie cos zachce bardzo to wypijam kawe... W sumie to wychodzi jakies 600-800 kcal na dobe ,ale dajmy na to bedac na takiej maslankowej dietce 10 dni chudne przecietnie zawsze te 5 - 8 kilo....Przy tym spadek wagi zalezy w jakim czasie cyklu stosuje diete....jesli po okresie lub zaczynam w trakcie to 7-8 kilo murowane,..jesli przed okresem to te 5 zlatuje... Pewnie sie zaraz wszyscy zleca i skrytykuja.,ze ztych 8 kilo 5 albo 6 to woda...ale jesli nawet to co...Dla mnie wazne ,ze na wadze jest sporo mniej,ciuchy conajmniej rozmiar mniejsze dobre-czyli i centymetry znaczaco spadly...a jak sie pilnuje,jestem w stanie taka sytuacje utrzymac powiedzmy na stale,bo jesli awet jakis kilo czy 2 przybedzie to od razu to zrzucam....a wieksze ilosci kilogramow(mam na mysli(5-8)zwykle przybywaja po jakichs swietach ..zimie badz dluzszej chorobie....takze w sumie efekt trzymam i jest fajnie :-) polecam maslanke i pozdrawiam!!!:-)

Moim sposobem jest dieta Atkinsa (zero głodu i męczenia się) i regularne ćwiczenia :) Działa! I nawet celulit poszedł precz :D

Gość masala
No wlasnie....zapomnialam,ja tez cwicze...nie tylko podczas dietki,ale na codzien tez...Zawsze te 5-6 razy w tygodniu po okolo 1,5 godziny...Co do cellulitu to nigdy nie mialam i wydaje mi sie ,ze to faktycznie jest w jakims stopniu uwarunkowanie genetyczne...Poniewaz moja mam niezaleznie czy byla bardzo szczupla(w mlodosci) czy teraz maja 52 lata i rozne klopoty hormonalne-przez co znacznie przytyla-a cellulitu nie ma.....

Gość Kolozanka
Niestety to dieta nie dla mnie ,bo opiera się glównie na tłuszczach ktorych nie lubię jesć...

Gość monik123
a gdyby tak kefirek pic czy efekt bedzie podobny? lub jogurty naturalne?

Gość masala
wiesz co monik??Nie wiem czy efekt bedzie taki sam,ale mysle,ze podobny...z tym,ze kefir w porownaniu do maslanki ma znacznie mniej kalorii...Jesli jogurt naturalny bys pila...w dodatku bez cukru i tluszczu.,...albo tam nie wiem 0,5 czy nawet 1,5 5 tlusczu to mysle,ze efekt bylby podobny...jesli nie lubisz maslanki to sprobuj sobie z jogurtem...ale to musialby miec na 100 ml w granicach 50-60 kcal maxymalnie...Ja wypijam na takiej dietce dziennie litr tej maslanki...ma ona 560 kcal w litrze...

Gość masala
Chociaz wiesz co?w sumie tak popatrzylam na te kalorie kefirow,maslanek i jogurtow i to zalezy....Wiec pewnie mozesz sobie wybrac i pic to co lubisz...a efekt raczej bedzie podobny...i co najlepsze...nawet jesli ostatnio stosowalas juz kilka roznych diet i masz rozregulowany metabolizm to na tej diecie i tak schudniesz,bo ona nawet ponoc poprawia ten metabolizm..W moim przypadku sie to sprawdza...ale wiadomo ...kazdy organizm jest inny....

Gość masala
no tyle tylko ,ze dieta jest restrykcyjna...i trzeba sie ten wyznaczony okres pilnowac...Na mnie poza ta dieta dziala jeszcze jedna...owocowa...to znaczy...przez kilka dni jedzenie samych grejfrutow...i tylko grejfrutow...tez pieknie chudne,ale tez restrykcyjna dieta....jednak wole ta maslankowa...nie wiem..jakos mi tak poreczniejsze...moze dlatego,ze nie chce mi sie targac z tymi grejfrutami...to znaczy...jak mysle,ze mam je obierac z tei grubasdnej skory to najczesciej jem 3 4 grejfruty dziennie...bo wiecej mi sie nie chce obierac :-)

Gość masala
yyy...mialo byc 3-4 nie trzydziesci cztery jakby to pewnie bardziej przekorne forumowiczki pojely....:-)

Gość monik123
dzięki masala, a można wiedzieć ile wazysz przy jakim wzrosćie, czyli 10 dni i około 5 kg mniej, fajne i kuszące ale jak myślisz jakbym dodała do tego kawkę ale z odrobinką mleczka ale nie słodzoną oczywiscie?

Gość masala
Ja wedlug opinii neutralnych osob waze w stosunku do wzrostu tyle,ze odchudzac sie nie musze,ale wiadomo...jesli ktos nie jest mna,nie zna mnie i nie wiem jak sie czuje w swojej skorze to nie bardzo ma podstawy do krytyki...A ja akurat jestem bardzo drobnokoscista co w praktyce przeklada sie na to,ze widac po mnie kazdy jednen kilogram...ale co do wagi to obecnie sie akurat juz nie odchudzam...waze 61 kg przy wzroscoe 178 cm. Jakis miesiac temu wazylam 65 kg..tak sobie przybylu po zimowym lenistwie,ale juz poszly i jest fajnie ;-) Powodzenia zycze ;-) A ile chcesz w ogole schudnac,bo skoro jestes zainteresowana dietka to pewnie masz zamiar zmienic swoje aktualne wymiary ??

Gość masala
Co do kawy to ja dlugo bez kawy zyc nie moge i zazwyczaj po 3-4 dniach musze sie jej napic a powiem Ci ja nie pije takiej"niskokalorycznej"o jaka Ty masz obawy...Ja to uwielbiam Nescafe rozpuszczalna i pije ja nie dosc,ze z mlekiem to jeszcze dolewam do niej okolo 50 ml takiej slodkiego mietowego syropu barmanskiego....Wiesz...taki gesty zielony do drinkow w barach go dodaja...A mimo to w sumie efekty diety sie nie zmieniaja...a nawet jak tam 30 czy 50 deko mniej zleci to i tak jest fajnie...ale raczej ta kawa na efekt ogolny nie ma znaczacego wplywu...

Kurde, chyba wypróbuje ten numer z maślanką! Tylko, że zamiast samej maślanki piłabym sobie jogurt pitny. ;-)

Gość monik123
no ja też w sumie nie musze sie odchudzać bo waże okej, ale czasem potrzebuje krutkiej i efektownej diety, powiem ci że nieraz tą stosowałam i widziałam efekty, ale stosowałam ja któtko, więc jeżeli tak działa na dłuższą metę to super bo potrzebowałam takiego czegoś.Lubię maślanke, jogurty i kefiry no i kawkę czyli ty schudłaś 4 kg w ciągu 10 dni z ta kawą nawet< to ekstra

Ja też się skuszę :) Chociaz ciezko bedzie byc na wysokich obrotach w pracy i w ogóle, najwyzej będę się posiłkować jogurtem naturalnym z ziarnami :P

Gość maślankowa
A czy można pić maślanke owocową o obniżonej zawartości tłuszczu (0,5%) zamiast naturalnej?

Gość masala
Ja schudlam te 4 kilo w tydzien....I mi starczylo juz....

Gość kisiaaaa
a ni czujecie glodu na tej dietce bardzo??bo litr to malutko:( tez bym chciala 5 kilo schudnac...

Gość monik123
a właśnie maślanka tylko naturalna?

Gość masala
Dzien dobry drogie kobietki ;-) Ja dzisiaj tak wczesnie wstalam...sama nie wiem czemu,ale juz nie usne... Co do tej maślanki to ja piłam naturalna,nie zadne smakowe,bo te smakowe jakos tak zaostrzaja mi smaki...Natomiast w kwestii ewentualnego głodu to nie czuje...na jakichs innych dietach,bo przerabialam ich dosyc sporo...np. ta z bialymi serkami,jajkami,pomidorami i winem na wieczor...na pewno slyszalyscie...No wiec na tym to chcialam dostac szaly...caly czas myslalam o jedzeniu....ile jeszcze do nastepnego posilku...Probowalam tej diety ze dwa albo 3 razy,ale za kazdym razem wytrzymalam najwiecej 3 dni....takie za mna smaki chodzily,ze szkoda mowic...Natomiast na tej maślance jest wszystko ok.Nie mysle o jedzeniu...a kiedy mi zaburczy w brzuchu,wypijam szklanke albo poltorej i jakos mnie tak zapycha nie robiac smakow na wszystko po kolei...W czasie tej diety wychodzi mi mniej wiecej 600-800 kalorii ...i to mi nie jest malo na te 10 dni...najdluzej bylam na tych maślankach 20 dni...Ale wydaje mi sie,ze chyba dlatego nie jestem na tym glodna,bo normalnie nie bedac na diecie i tak jem nie wiecej niz 1300-1500...a w miare systematycznie cwicze...takze....

A powiedz proszę, jak potem wróciłaś do normalnego jedzenia? Zaczęłaś po prostu normlanie jeść i nie przytyłaś, czy jakoś stopniowo?

Gość masala
Poza ta dieta z bialymi serkami i winem probowalam jeszcze South beach,diety klasycznej 1000 kcal,diety niełaczenia i diety zgodnej z grupa krwi...no i grejfrutowej ...az w koncu znajoma polecila te maślankowa...sama na niej schudla naprwde sporo....Takze to jest juz moj sprawdzony sposob na szybkie zrzucenie kilogramow....I pewnie zawsze jak bedzie potrzeba bede do niej wracala...bo mimo iz jest malo urozmaicona i bardzo niskokaloryczna to nie wpywa na mnie negatywnie.... Wspominajac jeszcze o innych dietach powiem Wam ciekawostke...otoz wszyscy tak zahcwalaja ta south beach,ze niby ładnie sie szczupleje i wplywa korzystnie na talie,a ja powiem wam,ja wlasnie na tej diecie kiedys zamiast schudnac w ciagu 1,5 miesiaca te 5-6 kilo to ja wlasnie 4 przytylam...fajnie , co?? Dieta 1000 kcal jakos dziwnie na mnie dziala,bo niby chudne,ale za to maxymalnie do kilograma na miesiac...a jak dla mnie to troche za wolno....bo co...chce schudnac zaledwie 5 kilo i pol roku bede na diecie???Bez sensu troche....dieta nielaczenia to nie wiem...jakos mi smakowo nie podchodzilo...takie zestawienia tam sa,ze tez nie dla mnie,bo wszystkiego mi sie chcialo jesc tylko nie to co powinnam.....I ostatnia dieta wedlug grupy krwi...to to w ogole odpada...Poniewaz dla mojej grupy krwi polecane jest wszystko to czego najbardziej nie lubie...i nierealne zebym sie z wlasnej woli do tego przyzwyczaila...wiec dla mnie maślanka jest jedyna,niezastapiona i na mnie dziala....Ale dosyc tego....za bardzo sie rozpisalam tak o poranku....;-) A jakie sa wasze doswiadczenia dietetyczne????Bo az jestem ciekawa///?

Gość masala
No nie....nie tak od razu...po diecie łup na jedzenie..... Po tej maślance najpierw przez jakies 5 dni cos z warzyw surowych sobie dokladalam....tak mniej wiecej kolo 3 tygodni...moze miesiac...chociaz pieczywa bialego,slodyczy czy fast foodow nie jem juz od tamtego czasu prawie wcale...Czyli juz kilka lat...poza tym nie slodze w ogole i nie sole rawie wcale a jesli juz to sola ziolowa...Ograniczam tez tluszcze...Czasem mam jakies slabosci i wtedy zdarza sie,ze kilka dni objadam sie chipsmi,pizza i slodyczami na zmiane,ale potem szybko sie staram opamietam...i ewentualne 2-3 kilo staram sie szybko stracic....

Ja codziennie budze sie ok. 5:55 (nawet w weekendy - niestety z przyzwyczajenia), dzis rano bylam w przychodni na pobraniu krwi i co tu dużo pisac - było mi słabo, ale zawsze tak mam ;) Po dotarciu do pracy zjadlam jogurt nat. z ziarnami, a teraz kubek maślanki :) Mam nadzieję ze wytrzymam...zreszta nie musze sie meczyc płynnym jedzeniem - wystarczy ze na jakiś czas wyrzeknę się pieczywa - to wystarczy by schudnąc (średnio 3-4kg/tydz), a jesli chodzi o inne doświadczenia dietowe to kilka lat temu w ciagu 5mies schudlam kilkanascie kg na diecie niełączenia, ale to dawne czasy :P Teraz mam na liczniku 61,9 (chociaz mam @ wiec w rzeczywistosci jest pewnie mniej) i dążę do 56 :)

Gość pytaczka
najlepiej to MŻ mniej żreć :classic_cool:

Gość monik123
ja kiedyś fajnie schudłam na kopenhaskiej prubowałam już jej kilka razy ale niestety trudno mi wytrwać do końca bo uwielbiam kawę a tam można tylko1 lub wcale, sprubuje te maślanki kilka dni.

Gość monisiap
hej dziewczyny ja wiem że maślanki pomagaja jestem na innym toiku i tam razem z dziewczynami robimy od czasu do czasu takie maślankowo- kefirowe dni i waga rusza. Ja od jutra zaczynam te maślanki na razie planuje dwa dni w celu oczyszczenia organizmu a potem jak zwykle niskowęglowodanowo. Pozdrawiam

Gość anekspl
hej masala a nic innego nie jadłaś tylko piłaś tą maślanke?

Gość milka4ever.1989
Potwierdzam :):) efekty są widoczne nawet u osób z rozregulowanym metabolizmem! A przecież każdy kilogram mniej cieszy,prawda laseczki?:)