Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zgłupiałam już

CZY MOŻNA TAK......

Polecane posty

Gość zgłupiałam już

Witajcie, nie mam doświadczenia z prywatnymi wizytami u ginekologa, stąd moje pytanie. Od lat biorę pigułki antykoncepcyjne. Receptę na nie dostawałam od ginekologa w poradni, za wizytę ani receptę nic nie płaciłam. Minusy były takie, że przed każdą wizytą musiałam sobie na nowo podbijać książeczkę albo zabierać z pracy ostatnie odcinki wypłaty, potem jechać osobiście do poradni, prosić o receptę, na drugi dzień przyjeżdżać po tę receptę.........itd. Na dodatek recepcjonistka, która wypisywała recepty, dbała o moje zdrowie za mnie (może to i dobrze), np. potrafiła powiedzieć, że nie wypisze mi tabletek, zanim nie przyjdę na badanie kontrolne..... Wszystko pięknie i dobrze, ale ja często wyjeżdżam i nie zawsze mogę przestrzegać ustalonych przez nia terminów, a potrzebuję np. 3 opakowań pigułek... Do rzeczy, bo mnie zaraz zbanujecie :D Znalazłam prywatnego ginekologa w pobliżu mojego mieszkania. Czy jeśli pójdę do niego i poproszę o receptę, to on mi ją wypisze, nic o mnie nie wiedząc? Czy będzie chciał mnie najpierw badać? Zależy mi jedynie na receptach w szybki i łatwy sposób...

Gość zgłupiałam już
nikomu się nie chce tego czytać :D

Gość NO OŚWIEĆCIE MNIE
:(

Gość może jeden raz Ci wypisze
receptę jak mu naściemniasz, że byłaś niedawno badana. Ale to już Twoje ryzyko :P

Gość zgłupiałam już
oj, naprawdę? szkoda, myślałam, że się nie będzie czepiał :( byłam badana, wszystko mam w porządku, tylko po prostu chcę szybko dostać receptę ......

Gość upupupupupuppupuppupupp

Gość qcwqcwq
a wogóle to masz jakiegoś pecha, ja idę do normalnej poradni, dostaję receptę od ręki i kupuję tabsy, nawet od razu trzy opakowania

Gość dadido
Zależy od lekarza. Możesz próbować powiedzieć, że leczysz się panstwowo, miałaś co tylko próby wątrobowe, usg, cytologię i wszystko jest ok tylko twoj lekarz jest akurat na urlopie itd. Genealnie ci prywatni dość często uwzględniają swoją funkcję użytowkową i rozumieją, że jak ktoś płaci chce dostać, po co przyszedł. A jak nie to i tak moim zdaniem opłaca ci sie przejść przez te jakieś badania, co ci zleci, bo potem to już raczej na pewno będzie ci dawał recepty bez problemu. I to na kilka opkakowań od razu.

Gość dadido
W sumie mnie też wypisuje internista. Ale tez prywatnie.

Gość zgłupiałam już
dziękuję! dopiero teraz zobaczyłam odpowiedzi!