Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mmaammaa

Jakie znieczulenie do cesarki?

Polecane posty

Gość młoda mmaammaa

Jestem w 3 miesiecu ciazy.Nie rozmawialam jeszcze z moim lekarzem o porodzie, ale wiem napewno ze berdzo boje sie rodzic sie naturalnie. Slyszalam ze teraz przewaznie do cesarki robia znieczulenie zoo.Slyszalam rowniez po znieczuleniu zoo sa czeste bole golowy.Czy jest jednak mozliwosc zeby dali znieczulenie ogolne?

mi sie wydaje ze wlasnie po znieczuleniu ogolnym boli glowa i dluzej sie dochodzi do siebie

Gość młoda mmaammaa
NO je slyszalam o zoo. Zreszta jakos nie wyobrazam sobie zebym byla przytomna a lekarz by mnie przecinal i wyjmowal dzidzie. Wolalabym znieczulenie ogolne ale nie wiem czy takie znieczulenie jest na zyczenie.

Gość do mloda......
a ja zdecydowanie wolałabym pełne znieczulenie....zreszta takie własnie miałam jak rodziłam swoja córeczke.....nie miałam absolutnie żadnych powikłań....bardzo szybko doszłam do siebie. Do tego własnie znieczulenia bardzo namawiał mnie zaprzyjaźniony lekarz, odradzając jednocześnie zoo....Ale wiem, że i jedna i druga metoda ma swoich zwolenników i przeciwników. Dodam jeszcze , ze pacjentka, ktora miała drugi rodzaj znieczulenia zniosła to bardzo zle, nie wstawała jeszcze długo po tym jak ja juz chodziłam. Musisz sama rozważyc.....pozdrawiam, życze powodzenia.....

Gość młoda mmaammaa
No wlasnie ja tez chcialabym miec pelne znieczulenie. Moja kolezanka miala zoo przy operacji nogi i musiala lezec okolo 12 godzin zeby nie bylo boli glowyitp.Jak sie pozniej okazalo bole i tak sa . Zastanawiam sie czy jak sie wybiera cesarke na zyczenie to czy tez mozna wybrac znieczulenie.

do mloda..... wlansie sa zwolennicy i przeciwnicy, moja kolezanka natomiast po niepenym znieczuleniu wstala po 6 godzinach i ganiala, kazdy organizm jest inny, inaczej reaguje, najlepeiej pogadac z lekarzem i niech on doradzi

Gość babe 25
będąc w ciąży byłam przekonana że chcę znieczulenie ogólne, lekarz odradził ze względu na możliwe powikłania. miałam zoo. polecam gorąco. trzeba leżeć nieruchomo przez 24 h, wtedy nie ma bólu głowy.

większość z was kobitki myli znieczulenie ZZO z podpajeczynówkowym, najczęściej do planowej cesarki jest podawane właśnie podpajęczynówkowe, ZZO jest najczęściej kontynuacją porodu naturalnego, tzn. mozna tez robic cesarke w ZZO, z tym ze przy dobrze zrobionym ZZO nie ma się żadnych bólów głowy, natomiast po podpajeczynówkowym zdarzają się częściej gdyz zostaje przebita opona twarda, ale prawda jest taka zeby uniknąć bólów głowy trzeba przez te kilka godzin leżeć płasko i nie zginać i nie unosić głowy, pozatym jeżeli anestezjolog uzywa jak najcieńszych igieł i najlepszej jakości to ryzyko wystąpienia bóli głowy zmniejsza się, ale niestety w większości szpitali oszczędza się na wszystkim(na igłach, na niciach.......itp), jeżeli chodzi o znieczulenie ogólne to wydaje mi się ze mozesz porozmawiac z anestezjologiem i zapytać czy moze byc zastosowane znieczulenie ogólne, powiesz ze wolisz takie znieczulenie

Ja wolałam znieczulenie podpajęczynówkowe. Wkłucie igły nie jest bolesne. Fakt faktem , że leżeć trzeba kilka godz. ale jaka przyjemność zobaczyć od razu maleństwo. Przy znieczuleniu ogólnym takiej przyjemności nie masz.Dlaczego chcesz na własne życzenie taki poród? Ja rodziłam przez cesarkę, bo musiałam.Gdybym miała wybierać to wolałabym poród nat. A co do leżenia po takim znieczuleniu-nie będzie Ci to i tak przeszkadzało, bo ból po rozcięciu jest, i to niemały. Ale jeśli już to jak najwcześniej trzeba wstawać i się ruszać, wtedy będziesz szybciej wracała do formy. Pozdrawiam