Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeciętna polka

co każda dziewczynka zrobić powinna

Polecane posty

Gość przeciętna polka

Dziś założyłam specjalne oddzielne konto oszczędnościowe w banku, na które wpłaciłam 5000 PLN. Pieniądze te są nienaruszalne i mam nadzieję że nigdy nie będę musiała ich użyć. Niniejszym ogłaszam że całe LPR, Orzechowski, wszelkie Jurki i inni fetyszyści płodów nienapoczętych mogą mi SKOCZYĆ

o ! i brawo. osobiście drażni mnie to, ze politycy nie myslą racjonalnie tylko maja swoje fanantycze poglądy. jesli zaostrzy sie ustawe antyaborcyjną to nic, bo kobieta ktora na prawde nie chce dziecka to i tak je usunie. lepiej by miała do tego prawo i zrobiła to w czystej i poządnej klinice gdzie zostanie dobe na obserwacji a nie w jakiejs piwnicy przez lekarza bez uprawnien i wykrwawi sie w drodze do domu. popieram Cie.

Gość ale o co chodzi w tym temacie
? jaki zwiazek z 5000 na koncie a aborcja? :?

Gość Tusia20
weterynarz..i rzeźnik..a może sąsiad??

Gość ja tez odlozylam
kase na konto ale na wypadek jesli bym zaszla w ciaze to zebym miala chociaz na pierwsze potrzeby dla dzidzusia moja mama ze mna wpadla wszyscy chieli zeby usunela (tzn jej rodzice) ona tego nie zrobila wyjechala z rodzinnej wsi znalazla prace w miescie i tam mnie urodzila wychowala jestem szczesliwa i codziennie jej dziekuje za toze pozwolila mi zyc

Gość Tusia20
No właśnie.. Dobrze twoja mamusia zrobiła:)brawo.Jest dzielna i odważna to dobrze o niej świadczy nie kochała się tylko po to żeby się kochać ale widać że była dość dorosła i odpowiedzialna żeby przyjąć na świat w razie wpadki dziecko:) Dziewczyny które nie chcą dzici niech nie uprawiają seksu najlepiej i kase zamiast na aborcje na ubrania wydać albo na kosmetyki a najlepiej na zabezpieczenie!!

Gość ja tez odlozylam
aha wlasnie panny ktore nie chca miec dzieci moga uzywac srodkow antykoncepcyjnych albo niech sobie jajniki podwiaza beda mialy pewnosc

Gość moherowym beretom dziekujemy
Chyba nie wiecie o czym piszecie panny madralinskie.A jak ktos cie zgwalci albo twoja ciaza bedzie zagrazala twojemu zyciu a ty bedziesz miec juz dwöjke dzieci to tez tak chetnie urodzisz?? Kobieta ktöra spokojnie godzi sie na to aby o jej macicy decydowali ci faszysci ,antysemici i zaklamane chlopy jest dla mnie zerem! Niech zalozy huste na leb i jedzie do IRANU!!!!

Obecna ustawa juz zakazuje aborcji(opröcz tych wyjatkowych przypadköw) i jest to ok ale zeby zmuszac kobiete do smierci, zabronic jej prawa wyboru-ja albo plöd to SKANDAL.A baby ktöre przyjmuja taka rzecz do wiadomosci bez oburzenia to nierozumne tluki.

Gość ja tez odlozylam
sorki ale ja nie wywnioskowalam z tych wypowiedzi ze chodzi o gwalt czy tym podobne tylko ze o ups ciaza chodz kochanie usuniemy jeszcze nie zaczelismy kariery dziecko bedzie nam przeszkadzac zgadzam sie z aborcja tylko w krytycznym przypadkach -gwalt -zagrozenie zycia matki -choroba dziecka ktora zostala stwierdzona we wczesnym stadium ciazy -itp itd nie myscie ze jestem azzz taka przeciwnicza ale ciaza na zyczenie bo wpadlam i niechce mi sie dziecka o nie tak byc nie mozec

Gość ja tez odlozylam
NIE PLOD------------------------------ DZIECKO CZLOWIEK LUDZIK OSOBA KTORA CZUJE JAK MOZNA PISAC ZE PLOD EH

Gość przeciętna polka
Tusia20 dziecinko po twoim nicku widzę że jeszcze musisz sporo dorosnąć żeby pewne rzeczy zrozumieć nie będziesz za mnie decydować na co mam wydawać moje pieniądze a zabezpieczenie zawodzi - nawet podwiązanie jajowodów nie daje 100% pewności abstynencja też nie - mam nadzieję że nigdy nie będziesz miała okazji się o tym przekonać gdy jakiś dżentelmen lub kilku cię zgwałci pieniądze na tym koncie - to jest gwarancja wyboru (urodzenie bądź aborcja)- dzięki temu wiem że nigdy nie będę workiem na płód i nie skończę jak Alicja Tysiąc

Gość przeciętna polka
----> ja też odłożyłam płód we wczesnej fazie ciąży nie czuje - nie ma wykształconego systemu nerwowego (zaledwie początki) - nie ma możliwości odbierania bodźców bólowych, nie ma mózgu to co zrobiła twoja matka - to był wybór - bo żyła w czasach gdy aborcja była legalna ty też dokonujesz wyboru (urodzenie) ja też go dokonam - nikt nie będzie decydował za mnie

Gość przeciętna polka
--->ja też odłożyłam twoje wypowiedzi są nieco infantylne żadna antykoncepcja nie daje 100% pewności (ja używam pigułek i jej nie mam) podwiązuje się jajowody a nie jajniki i tutaj też nie ma pewności (4/10000 ciąż) - na świecie znany jest przypadek gdy dziecko urodziła kobieta z podwiązanymi jajowodami a jej mąż miał podwiązane nasieniowody!

to, ze jedna z druga uwaza, ze usuwania ciazy oprocz przypadkow, wymienionych w konstytucji, jest zle, oznacza tylko, ze wasze sumienie nie pozwoli wam na aborcje i jej nie zrobicie. Kazda z nas ma swoje sumienie i dlaczego twoje zdanie na temat aborcji ma decydowac o moim sumieniu? Ja jestem za aborcja, ale cie do niej nie zmuszam. Ty jestes przeciwko aborcji, wiec innym jej nie zakazuj. To sie nazywa \"prawo do..\". A fakt, ze moim sumieniem chce byc banda prawicowych oszolomow, ktorzy nie odrozniaja menstruacji od menopauzy, jest dla mnie oburzajace.

do -ja tez odlozylam-COOOOOOO??? Kilku ,kilkunasto tygodniowy plöd to osoba?Ludzik?????? Chyba spalas na lekcjach biologi wszkole i myslisz ze tam w brzuchu u mamy to siedzi jakis maly czlowieczek z otwartymi oczkami i zabkami i zajada buleczke z twarozkiem albo trzyma w raczkach kawalek kilelbaski..... Dziewczyno ,to sie nazywa plöd i biologicznie i logicznie.Dopöki nie jest w stanie zyc poza organizmem matki nazywa sie PLÖD.

Gość Tusia20
MÓJ NICK NIC CI O MNIE NIE POWIE... Po za tym na kilku innych tematach ktoś pisał pod tym samym nie wiem dlaczego ale to mało ważne.. Ja jestem za tym żeby zostało tak jak jest teraz... Zakaz aborcji.. Tylko w kilku przypadkach dopuszczalne usunięcie ciązy.. Nie zakazuje wam usuwać róbcie co chcecie mnie konsekwencje tego nie dotknął.. Chciałam wam tylko trochę rozjaśnić ...Są środki które potrafią zabezpieczać w 100% tylko trzeba za to zapłacić dużo.. Np. zastrzyki hormonalne..przy takim zabezpieczeniu ciąża jest niemożliwa..