Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bakterje

bakterie!

Polecane posty

Gość bakterje

jestem 10 m-cy po porodzie i bardzo mnie swedzi w okolicach intymnych...do mojego ginekologa sa kolejki na 2 m-ce czy znacie jakies leki bez recepty na bakterie w pochwie?

Gość ixi pixi1111
idz do innego lekarza, masc clotrimazolum 1% jest bez recepty ale jej nie wolno chyba uzywac w ciazy ja kiedys chciałam kupic globulki dopochwowe w aptece bez recepty i nie był...

Gość bakterje
ja nie jestem juz w ciazy...jestem 10 m-cy po porodzie

Gość a znacie wersję rosyjską
Przede wszystkim nie wiadomo czy to są bakterie czy grzyby. Bez lekarza się nie wyleczysz. Clotrimazolum może Ci najwyżej doraźnie pomóc w kwestii świądu. Lekarz + posiew z pochwy = właściwie dobrane leczenie. 🖐️

umów sie prywatnie do lekarza, bedziesz czekac zdecydowanie krócej, a pozatym skąd mozesz wiedziec co ci jest, mozesz mieć bakterie, a mozesz miec grzybicę, napewno musisz miec zrobiony wymaz z pochwy z posiewem

Gość moznaaaaaaaa
clotrimazolum 1% mozna uzywac w ciazy ja wlasnie smarowalam tym super i szybko pomoglo polecam a jestem w 7 miesaicu

mogawchodzicwgra globulki propolisowe(sa bez recepty) ale jesli podejrzewasz chociaz ze mozesz byc uczulona na propolis to odpusc sobie..ja sie tak zalatwilam na cacy :P

Gość tantum rosa
sobie kup i irygator do tego clotrimazolum w zelu i chociaz powinno ulzyc do czasu wizyty u ginka :) poza tym propolis nie zawsze pomaga, ja go nie znosze, a tak na zapas, to niech ginek ci wypisze recepte na clotrimazolum w tabletkach, ja mam takie zapasowe opakowanie w domciu i jak cos sie zaczyna dziac to szybko jedna globulka i po krzyku ;)

Gość bakterje
bardzo dziekuje za odpowiedzi i czakam na dalsze...

bez recepty to bardzo słabe preparaty i licz sie z tym ze moga wcale nie pomoc....:( albo objawy zanikna a infekcja bedzie dalej. Ja raz tak mialam leczylam sie sama clotrimazolum w globulkach i wydawalo mi sie ze jest ok.Poszlam na kontrol a tam infekcja jak sie patrzy:O bez recepty mozesz kupic Vagikal-to globulki dopochwowe z wyciagiem z nagietka.Lactovaginal.Ale to dobre juz po leczeniu... No i masc Clotrimazolum.Bo globulki sa chyba na recepte.Zreszta własnie nie widamo.Moze to byc infekcja bakteryjna a moze byc grzybiczna .Obie inaczej sie leczy.Dlatego poszukaj innego ginka i lepiej idz bo to niebezpieczne.