Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dafodilek

PRZYGOTOWANIA DO CIĄŻY

Polecane posty

Za 4 miesiące wychodzę za mąż. Jeżeli sytuacja będzie na to pozwalała, to zaczniemy starać się o dziecko. :) Bardzo bym chciała dobrze przygotować się do tego. W przyszłym tygodniu idę do ginekologa zrobić badania. Tylko właśnie nie wiem, o jakie mam poprosić. O co zapytać ginekologa? Wiem, że trzeba przyjmować kwas foliowy. Co jeszcze?? Proszę o rady jak się do tego dobrze przygotować. A może są tu dziewczyny, które też będą się przygotowywać do ciąży? Zapraszam do wymiany doświadczeń :)

Dafodilek, dobrze by było zrobić cytologię, morfologię i badanie moczu. Może też badanie krwi w kierunku toksoplazmozy i różyczki. Nic mi więcej nie przychodzi do głowy. Powodzenia! :)

Dzięki Maja! Widzę, że Ty jesteś mamą trójeczki, ech.. też bym tak chciała :D

A ja ci zazdoszczę, że to wszystko jeszcze przed tobą- to miłe oczekiwanie :)

Gość Beatrice74
Witaj, ja już mam dwie córeczki. Zrób sobie też badanie na chlamydię i TSH dla sprawdzenia, czy Twoja tarczyca dobrze funkcjonuje. I zapytaj ginekologa, czy nie przydałyby Ci się witaminy z jodem, np. Feminatal. A kwas foliowy to bierz koniecznie! Pozdrawiam i życze powodzenia

Gość katkamatka
nie zapomnij również o sprawdzeniu zębów i ewentualnym leczeniu, lepiej zrobić to przed ciążą :) warto też zadbać o właściwą masę ciała, ogólną sprawność... ja również życzę Ci powodzenia, zarówno w staraniach, jak i pięknego udanego ślubu!