Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doemi

ELEKTRYZUJĄ MI SIĘ WŁOSY - POMOCY!

Polecane posty

Gość doemi

Witam! Prosze o pomoc! Ostatnio moje wlosy zaczely sie strasznie elektryzowac. Uzywam dobrego szamponu, odzywki, dodatkowo nakladam jedwab, ktory mial zniwelowac ten problem, ale to nic nie daje! Moze przyczyna tkwi w szczotce do wlosow? Mam taka z mieszanym wlosiem, tzn. naturalne + plastik. Babka w sklepie zachwalala. Ale po grzebieniu tez sie elektryzuja. Co moze byc wiec przyczyna i jak sobie z tym problemem poradzic???

Gość doemi
Nikt mi nie pomoze? :(

Gość onanana
czesz wlosy drewniana szczotka, poza tym nie dotykaj ich za czesto, nie gladz reka, nie czesz zbyt duzo i na jakis czas odstaw suszarke, susz naturalnie. jeszcze przyczyna moze byc ubranie- kaptur ze sztucznych tworzyw, albo golf

Gość doemi
Dzieki za odpowiedz. Troche ciezko z tym suszeniem, bo mam geste i dlugie wlosy, ktore bardzo dlugo schna. Wlosow nie dotykam, nie nosze tez golfow. Mam szczotke drewniana, ale nie uzywalam jej jeszcze, moze rzeczywiscie pomoze. W kazdym razie po grzebieniu jest to samo.

Gość onanana
to postaraj sie np myc wlosy wieczorem ja czasem mam elektryzujace sie wlosy tez gdy myje je zbyt czesto i jak jestem ogolnie wysuszona (odwodniona)

Gość doemi
Jak wieczorem myje wlosy i nie daj boze ich nie wysusze, to nastepnego dnia mam jedna wielka kupe na glowie :| No ale sprobuje wczesniej umyc, zeby troche podeschly w temperaturze pokojowej. A myje nie za czesto, bo dopiero na trzeci dzien (nie przetluszczaja mi sie), wiec to na pewno nie od czestego mycia. Moze byc jakas inna przyczyna?

Gość HIENA ZJADAJĄCA OCHŁAPY
też mnie to wkurza! ja grzebień lub szczotę zmaczam wodą.