Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Strażaczka

ratunku !! mój synuś ma odstające żeberka.

Polecane posty

Gość Strażaczka

Witajcie drogie dziewczyny. Na początku dziekuję że zechciałyście wejść w ten temat i moze któraś z Was mam miała podobny problem. Mój synek skończył 7 miesięcy. To duże dziecko urodził sie 4 dni przed terminem ważył 4600 i mierzył 64 cm. Już po dwóch dniach od narodzin podnosił sam główkę jak leżał na brzuszku i przekręcał z prawej strony na lewą. Teraz malec waży 9700 a mierzy 86 cm. Wielkolud ale broń Boże nie jest "zapasiaony" jakby nie jadna z Was pomyślała. Zdaniem Pani doktor jest wszystko ok bo na starcie juz był bardzo duży. Rozwija sie prawidłowo. Mój problem polega na tym że Aduś zaczął szybko podnosić sie i siadać. Nie sadzałam go sama zdając sobie sprawę z tego ze jest malutki. Na chwilę obecną maluchowi odstają troszkę zeberka. Jak leży na wznak i głowę ma połozoną wszystko jest ok. Jak główkę podniesie żeberka odchodzą na boki. Wczoraj byłam z nim u lekarza bo samej mi to sie nie podobało. Doktorowa też jest zaniepokojona ale nie robi krzyku. Kazała mi małego masować tj delikatnie masować żeberka ciut ugniatając.Kolejna wizyta za miesiąc. Moje pytanie do Was jest następujące. Czy któraś z Was Mam miała podobny problem lub spotkała sie z takim problemem? Nie ukrywam że jestem zaniepokojona. To moje pierwsze dziecko nie mam doświadczenia, nie mogę znaleźć nawet lektury o podobnej tematyce. Nie wiem czy iść do innego lekarza jeśli tak to do jakiego. Dziewczyny piszcie proszę jeśli któraś z Was może mi pomóc będę wdzięczna. Pozdrawiam Was.

Gość doradzam
mi lekarka mowila ze to objaw poczatku krzywicy i zwiekszyla dawke wit d3

Gość Strażaczka
nam też kazała zwiąkszyć D3 z dwóch na 3 krople dziennie. Dzięki dziewczyny........

Gość Strażaczka
Boże ... początki krzywicy... ja oszaleję..... Jak temu zaradzić....nie chcę by dziecko było chore.... RATUNKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość doradzam
strazaczka mi tak powiedziala tylko na 1 wizycie-pozniej go ogladala i nic juz nie mowila o zeberkach tylko ze ciemiaczko ma duze mysle ze spokojnie poki co powinnas myslec ale wspominala cos o krzywicy? jeszcze mowila ze objawem jest rozlany brzuszek ale u nas tego nie bylo

Moje dziecko jedno i drugie ma odstające żebra, po mnie to mają, ja mam taka budowę, ale one mają jeszcze bardziej. Nie jest to żadna wada, no po prostu tak jest. Już od urodzenia, śmiesznie to wyglądało, takie duże, okrągłe brzuszki i te żebra na boki odstające...Nie wiem jak jest u Ciebie, ale u nas to po prostu taka dziedziczna cecha. W niczym to nie przeszkadza, tylko córka się czasem wścieka, że nie mieści się w bluzki, w które powinna się zmieścić :D i te żebra tak pod bluzką trochę widać....

Gość Strażaczka
Doktorowa nic nie wspomniała o krzywicy, ale to doktorowa z rejonu.Nie chcę podważać jej autorytetu ale wiecie jak to jest jak jest "kupa" dzieci w przychodni. Zastanawiam się do jakiego lekarza mam pójsc z malcem.....