Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karol_ka

Sucha i łuszcząca się skóra twarzy - jaki krem???

Polecane posty

Witam!! Moim problemem jest sucha i łuszcząca się skóra twarzy. Nie moge jednak uzywać kremów zbyt ciężkich, gdyż mam problemy z wągrami i zdarzy się również, że co nieco wyskoczy mi tu i ówdzie. Ponadto moja skóra jest w takim stanie tylko po zetknięciu z wrocławska wodą (jako że jestem studentką problem ten dotyczy mnie niemal cały czas). W wakacje moja cera wraca do normalności. Czy miał ktoś takie problemy??a jesli tak, czy istnieją jakies skuteczne kremy nawilżające, ale nie obxciążające zbytnio skóry? będe wdzięczna za wszelką pomoc PS. staram sie ograniczać mój kontakt z tutejszą wodą do minimum, ale niestety nie jest to całkowicie możliwe. Będę wdzięczna za wszelką pomoc:)

ahaa, czy jakies kremy z avonu mogą pasować do mojej skóry??próbował ktoś??

Gość avon tylko do stop
avon odpada nie stosuj nic do twarzy z avonu La Roche Posay Hydraphase XL lergere /rich jest o bogatszej konsystencji, lergere o lekkiej/ drogi, ale jest dobry

Gość avon tylko do stop
a najlepiej do mycia stosuj Cetaphil zel Galdermy, mozna go stosowac bez uzywacia wody

Gość po prostu prosto
nie stosuj wody do mycia twarzy-wystarczy mleczko do demakijażu (jeśli się malujesz) + tonik - nie muszą być z górnej półki, może coś z firmy Ziaja czy Dax - woda z miejskich wodociągów fatalnie działa na skórę, przesusza ją, więc wydziela się więcej łoju, stąd zaskórniki.

Gość pysiaczekk
Na kieszen studencka i rewelacyjny w dzialaniu - Humektan. Nie znalazlam do tej pory NIC lepiej nawilzajacego, konsystencja rewelacyjna (bo bardzo lekka), mozesz byc pewna ze nie zapycha porow, a na twarzy nie zostaje ani jedno suche miejsce:D Do kupienia w aptece - sa 2 rodzaje opakowan. 30 ml (mniejsze, mozna kupic na probe) za ok 10 zl. I 100 ml (duuuze;) ) za ok... 21 zl:) Sprobuj, nie pozalujesz. Duzo dziewczyn go chwali.

Gość gdzie o tym
ja akurat Humektanu nie polecam :O wcale nie mam po nim nawilżonej skóry :O a poza tym nie zawiera on filtrów :O

Witam Stosuj kosmetyki anty trądzikowe do wrażliwej cery i 2 razy w tyg. użyj jakiejś maseczki nawilżającej - pomaga

Gość Twda22
Krem keranorm będzie najstosowniejszy na to, później możesz stosować nanobase, na codzień-aby skóra była zawsze odpowiednio nawilżona

Gość figaaaa
ja mam ten sam problem zima tylko ze skora na powiekach, a jak sobie naloze za duzo kremu to mi puchna, chyba pozostaje mi tylko czekac do lata.

Gość M_Butterfly
Spróbuj żelu z nagietkiem Flos Lek. Jest przeznaczony do skóry suchej i wrażliwej. Ten żel można używać do całego ciała, do twarzy również. Bardzo dobrze nawilża, a dodatkowy plus - to szybkie wchłanianie.Cena, na pewno na kieszeń studenta (ok 9 zł) :)

Gość zssz
radzilabym poradzic sie dobrej kosmetyczki np z Denique

Gość heeeehhhheee
Tia, w denique jak ci "doradzą" to się będziesz przez pół roku leczyć...

Gość tralllalalalala
kieszeń studenta? zależy którego ;p ja używam takiego kremu doktora bacha- rescue - nawilża skórę i nie ucuzla. opakowanie ma niby 30 g ale jest calkiem wydajne - kosztuje jakoś 31 zł na www.drbach.pl

Gość magdaQWERTY
avon oriflame itp to kosmetyki do pielegnacji, ale nie do leczenia. Slyszalas o kremie "natural collagen" ? Nie wiem jaka kwota dysponujesz, ale 50ml tego kremu kosztuje srednio 90zl. Ten krem zawiera w sobie kolagen, ktory bedzie odpowiedzialny za jedrnosc elastycznosc i nawilzenie, matryxil- wypelnia zmarszczki nawet mimiczne, aloes i wyciag z ogorecznika - nawilzaja. Ja stosuje i na dzien i na noc. Nakladam rano krem a na niego makijaz, wracam z pracy myje twarz woda termalna i nakladam krem na noc. Jak dla mnie i dla znajomych to najlepszy krem jakiego uzywalysmy ! Ja zamawiam ten krem ze strony www ekolagen com pl , ale jego nie ma na stronie. Zaproponowal mi go konsultant, w formie testeru, ale to jest jeszcze lepsze rozwiazanie bo w oryginalnym opakowaniu kosztuje prawie 200 zl !!! a ja mam teraz dwa kremy w tanszej cenie niz jeden normalnie ! Polecam wam goraco ! Maghda

Gość chodzi o prawo
jak wodę masz twardą w kranie to bierz jakies naczynie nalej wody dodaj soku z cytryny i tym myj twarz to pomaga tez na wagry a krem...ja bym ci polecila pojsc do apteki i kupic krem ochronny z wit A.(nie maść) ja mam ten z alofarm bo ma cholesterol zamiast gliceryny ktora jak wiadomo zapycha pory. 4zl kosztuje.

Gość chodzi o prawo
w tych kosmetykach co piszecie jest tyle chemii ze pozdrawiam:P

Gość złota Kredka
Serum idealizując Vichy jest bardzo dobre, super wpływa na skórę twarzy, intensywnie nawilża, poprawia wygląd, rozświetla skórę.

Gość gość
Spamalia, wa mać! przestań reklamować to badziewie!!!!