Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwie siee

pomozcie !! czy to moze byc cos groźnego????

Polecane posty

Gość martwie siee

jestem w 37 tygodniu ciazu i ostatnio bardzo czesto mi puchną nogi , ale oprocz tego robią sie bardzo czerwone i strasznie swedzą no i na buzi mam buraka , ostatnimi dniami bardzo czesto mi sie to zdarza, dzisiaj jak sie zdenerwowalam to nawet rece i palce mialam czerwone i spuchniete, cisnienie mam w normie badania tez wiec nie mam zatrucia ciazowego , to od czego to moze byc , teraz jak sobie lezalam w lozku to znowu mi sie nogi rozpalili juz nie wiem sama czy jest sie czym martwic , miala ktoras z was podobnie w ciazy? wizyte mam dopiero w poniedzialek

Co do puchnięcia to też tak miałam pod koniec; to normalne... Innych objawów nie miałam. Trzymaj się i nie denerwuj :)

lepiej skonsultuj to ze swoim lekarzem. ja tez w osatnich tygodniach ciazy miałam spuchniete kostki i rece ale nie az tak. warto to sprawdzic jak najszybciej bo moze dzidzius ucika ci na jakś zyłę i robi sie zastuj. odpoczywaj z nogami na brzychu. a jsli chodi o zatrucie ciazowe to wskazuja na to badania krwi a nie cisnienie

jesli puchnieciu towarzyszy wysokie cisnienie i bialko w moczu, to mozesz miec wlasnie zatrucie ciazowe, ale tylko wystapienie tych 3 objawow na raz o tym swiadczy

sorki troche pobieznie przeczytalam, bo juz usypiam ... wiec jesli wszystko jest w normie, to puchniecie pod koniec ciazy jest normalne, ja puchlam juz duzo wczesniej mozesz sie moczyc, brac prysznice, moczyc nogi w misce, to troszke pomaga