Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malam22

Tabletka anty? mozna wybrac samemu? Femoden????

Polecane posty

Gość malam22

Rozmawialam ostatnio z moim ginekologiem i postanowilismy, ze zastanowię się czy zdecyduję się zacząć brać tabletki antykoncepcyjne i ewentualnie przyjdę i on mi je przepisze. Zdecydowałam już, że tak zrobię, tylko mam wątpliwość. Czy mogę sama wybrać tabletki? Słyszałam, że FEMODEN jest dobry i nie powoduje wielu skutków ubocznych. Moje koleżanki go zażywają. Tylko teraz nie wiem-czy mogę wymagać od ginekologa aby przepisał mi właśnie te?-chciałam zaznaczyć, że jestem zdrowa i nie mam żadnych przeciwskazań.

to lekarz po badaniach dobierze tabletki odpowiednie dla ciebie. możesz zasugerować ale to i tak on podejmie ostateczną decyzję.

a co do tego że koleżanki mówią że dobry to każdy organizm jest inny, np moja siostra bierze microgynon a ja po nim tyłam jak świnka, więc nie ma reguły!

Gość emhetepe
ja poszłam ostanio do gina bo własnie zdecydowałam sie na tabletki..i tez czytałam ze Femoden jest b./ dobry i po rozmowei z nimm powiedziałam ze chciałabym i mi przypisał...on preferuje jasmin i cilest a tak wogole to skałaniał sie do platrow ale przypisał Femoden i powiedział ze w razie zcego zmienimy na inne...ale mysle ze to bedzie ok wybor...

Gość malam22
No własnie chciałabym sprobować z tym Femodenem jeśli wiele osób go chwali. Zobaczę co powie lekarz, mam nadzieję, że nie będzie mi wmuszał jakichś innych.

Gość kolka1122
Mam kilka listków Femodenu do sprzedania. Kontakt na maila

Witam, Sprzedam 3 listki Femodenu. Po 35zł + wysyłka. Kontakt olcia.k@o2.pl Pozdrawiam

Gość jak ja pierwszy raz przYszlam
do ginki po tabletki, to wbiła mnie w ziemię pytaniem: wybrała już sobie pani tabletki? Na co ja, ze to chyba ona powinna robić takie rzeczy. Wg mnie te kwestie odoborze indywidualnym to ściema. Ginekolodzy każdej to smao z marszu przepisują, uzależniając wybór od ceny jaką podasz, ze jesteś w stanie płacić. Ja ostatnio sobie zmieniłam tabletki, sama prosząc o konkretny lek, ale to zamiennik moich poprzednich, tylko bardziej dostępny.

Gość bo jak sie wybierzesz
do ginekologa ENDOKRYNOLOGA to ci powie, ze NIE MA TABELKI typu: dziewczyna 23 lata, waga 58kg itp i z drugiej strony wychodzi ci jakie tabletki dla ciebie. Gin sam powiedzial, ze tabletki generalnie dobiera sobie sama kobieta (a uwazam, go za fachowca bo przyjmuje tylko prywatnie i czeka sie do niego...3 miesiace!!!). dodal ze kobieta moze narobic badan hormonalnych za kilkaset zlotych on moze 'dobrac' tabletki a kobieta bedzie sie po nich zle czula, tyla i na koncu i tak trzeba bedzie je zmienic. no bo powiedzcie mi jak ginekolog po wsadzeniu palca miedzy nogi kobiety i wymacaniu przydatkow moze stwierdzic jakie tabletki przepisac??? a dodam, ze jestem facetem i bylem z zona na takiej wizycie dlatego jestem taki 'madry' :) pozdrawiam

Branie tabletek bez wcześniejszych różnych badań jest głupotą. Zazwyczaj występują skutki uboczne, które naprawdę potrafią uprzykrzyć życie. Chociaż czasem można trafić, ale z obserwacji siebie i koleżanek bardzo rzadko. Ginekolodzy się jednak za bardzo tym nie przejmują, a Ty kobieto cierp. Dopóki sama nie zaczęłam brać, nie sądziłam, że mogą tak bardzo namieszać w organizmie. Także w sumie bez różnicy czy gin Ci wybierze, czy sama jakieś zaproponujesz. Taka sama loteria.

Witam, mam aktualnie 3 listki Femodenu. W razie zainteresowania proszę o pilny kontakt. Decyduje kolejność odpowiedzi. Pozdrawiam